Motor 1.4 16V / 1.6 16V
171 témat v tomto fóru
-
Dobry den,v me fabce 2007 180 000km jsem menil vstrik protoze odesel a filtry a olej,servisak rekl ze je to vse ok,zadna kontrolka nesviti ovsem pri volnobehu zere motor 2.5L dle pocitace a pri jizde 70km/h klidne i 9L! Kdyz zastavim na semaforu napr tak se po chvilce cele auto klepe a chvilkama to zase ustava,kdyz jsem se dival na nastartovany motor tak bylo videt ze chvilkama jakoby chtel pomalu vyskocit ven a chvilkama zase dobry....Diky za vsechny rady a odpovedi! Posledni oprava me stala 13 000 nerad bych si podobnou opravu behem 14 dnu zopakoval.
-
- 5 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den všem, chtěl bych se zeptat jak to má škodovka s tvrdostí ventilových sedel ? Konkrétně Roomster r.v. 2008, motor BTS 1.6 16V 77KW. Existuje zde možnost poškození nebo zkrácení životnosti při provozu na LPG bez přímazu ?
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, nepotkali jste se s tímto zvukem? Divně to čvachtá-houká, ale jenom chvíli za studena a jak je venku větší zima, tak to dělá víc. Pak už to za celý den ani po x startech neudělá. Motor běží jak 1.4 za studena, pravidelně, necuká a nic podobného. Viz. video. https://youtu.be/Cqw1ucMlv1I Byl jsem ve škodováckem servisu, 100% si byli jistí, že výměna klíňáků a kladky "tlumičem vibrací řemene" to vyřeší, ale den po "opravě" jsem zase ráno nastartoval a zase totéž. Napadá vás co by to mohlo být? (A jen tak bokem má někdo z Vás zkušenosti s "reklamací" opravy, která nic nevyřešila? ) Díky.
-
- 7 odpovědí
- 7,9tis zobrazení
-
-
Zdravím hoši, zajímalo by mě jestli taky někdo zahříváte motor v chladných dnech... spíš jestli je dobré nechat ho zahřát nebo ne. Dík za info :))
-
-
- 20 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny, dneska jsem jel v novém autíčku svou pátou jízdu (na tachometru bylo před jízdou 210 km) z Trutnova do Špindlerova Mlýna a pak asi 10 km docela prudkým stoupáním k boudě Špindlerovce. V cíli po zastavení jsem ucítil venku, ale i v interiéru slabý zápach spáleniny, který po chvíli pominul. Víko od motoru bylo na dotek docela horké (jako nikdy předtím) a po otevření jsem zjistil, že hladina chladicí kapaliny je asi 0,5 cm pod minimální úrovní. Prohlédl jsem motorový prostor, ale nezjistil jsem, že by chladicí kapalina někam vytekla. Je možné, že by se během toho stoupání (jeli jsme plně naloženi) chladicí kapalina takhle vypařila? Podotýkám, že během jízdy…
-
- 32 odpovědí
- 17,4tis zobrazení
-
-
čau hoši známej má fabii II 1.4 16V najeto 60tis a ted se mu rozsvítila náká kontrolka v manuálu to je neco z vejfukem mě napadlo ucpanej katalyzátor protože on to ubec nevytáčí (nevim kvůly čemu ) jezdí tak max do 3.5tis/ot tak mě napadlo jestli to není tim protože benzín se má aspon někdy vytočit ne ? aby se pročistil katalyzátor co si o tom myslíte vy ? díky za rady
-
- 4 odpovědi
- 9tis zobrazení
-
-
Zdravím,také jsem koupil roomstera 1.6 16 sport 2007.ale hledám všude po forech můj problém a nic podobného. Přijdu k autu ,,stojí cca 10h ,,léto /zima stejný. První a každý další start vždy perfektní! Ale první start i když je -1 i +30 stupňů jsou otáčky jak u teplého motoru 600-700cca Po uleti cca půl km ,znova start a motor se chová jak by měl...cca 1200ot a pomalu klesá . U teplého motoru se to chová standartne. Cidlo teploty nove,základní nastavení klapky oka,diagnostika nic..... Děkuji za rady a odpovědi.
-
- 4 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravím chcem sa spýtať pod akým kódom mám hladať klinový remeň na fabiu II 1,4 16V 63kw kód motora BWX s klimatizáciu. Chcem ho vymeniť kvoli tomu že sa mi zdá už opotrebovaný pretože pri určitej vlhkosti "čvrliká".
-
- 10 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Zdravím,nevíte náhodou někdo? Nechce se mi sundavat celý airbox... šuplerou to vypadalo na 63 až 65mm ale chci si být raději jistý :-) Na netu jsem nikde nic nenašel,ani u dílů :-( Děkuji Odesláno z mého K011 pomocí Tapatalk
-
-
- 5 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Ahojte, tak sa dnes mojej manzelke stala zaujimava vec. Rano nastartovala Roomstra (1,4 63kW), vycuvala spod pristresku. Nezdal sa jej vraj nejako zvuk motora, tak ho chcela vypnut a znovu nastartovat. Otocila klucom, vytiahla ho a ... motor bezal dalej Dala ho tam naspat a na druhy pokus sa motor vypol. Rovno s tym isla do servisu (auto je este v zaruke), tam to dali na diagnistiku, vraj vsetko OK. Niekolkokrat to skusali, motor vzdy normalne nastartoval a zhasol. Uz sa jej to zatial nezopakovalo (a dufam ze nezopakuje..) Stretli ste sa uz s niecim podobnym?
-
- 4 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám dotaz na majitele F2 s motorem 1.4 MPI 16V. Kolik vám to točí při 90 km/h na 5°? Resp. kolik to jede na 3000 rpm při 5°? Napište prosím i jestli je to před nebo po faceliftu (nevím, jestli se dávala jiná převodovka). U Felicie po faceliftu 1.3 50 kW mě dost irituje, že to točí 3000 při 100 km/h, trochu doufám, že je to u téhle Fabie lepší, uvažujeme o koupi. Díky
-
- 4 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
-
Zdravim, chci se zeptat zda se nekdo nesetkal s mym problemem. 1) Za studena se mi zda ze posledni dobou ma motor takovy drsnejsi zvuk nad 2000ot, hlasitejsi vychazejici ze strany spolujezdce, skoro az dieselovy zvuk bych rekl. Jak se to ohreje, v dnesnich teplotach za cca 1min, tak se zvuk uklidni a je to takrka stejny jako driv. 2) Sem tam za studena to hur startuje - nabehne a hned chcipne a nebo se zacne dusit, chcipat, ale udrzi to a rekl bych ze jede na mene valcu, kdyz clovek v tu chvili slapne na plyn, tak motor vubec nereaguje a dusi se dal a po par vterinach se to chytne a pokracuje problem c.1 3) A mozna souvisejici vec - sem…
-
- 9 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
ahoj všichni, prosím někoho, kdo má zkušenosti, jaké používáte zapalovací svíčky pro tento motor. na LPG. jde mi o značky Brisk, NGK, Bosch, Denzo.. máte prosím s těmito svíčkami zkušenosti, které používáte a které se Vám osvědčily nejvíc?? dík.
-
- 6 odpovědí
- 8tis zobrazení
-
-
Ahoj auto mi začalo náhodně při jízdě vynechávat např během půlhodinové jízdy 2x. Držíte plyn a při akceleraci motor cukne, během akcelerace se náhodně udělá mezera, jakoby jste pustili nohu z plynu a znova stiskli. Vag mi napsal závadu motoru viz obrázek 16525 - Oxygen Lambda Sensor B1 S2: Heating Circuit Je to 1.4 16V, 63kW, 2008 najeto 220tkm a lambda asi původní. Může tato závada způsobit to cukání? A jedná se o lambdu před nebo za katalyzátorem? Má ten motor vůbec dvě lambdy? Zvažuji i naštípnutý kabel. Díky
-
- 2 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
-
-
Ahoj! Mám Fabii II 1.4 16V, mod. rok 2008, najeto cca 81.000 km. Občas se po startování objevuje jistý problém. Parkuji v ulici, která je z kopce a když nastartuji a chci kus vycouvat, motor začne vibrovat a "sípat", padají otáčky bez ohledu na to, kolik přidám plynu. Objevuje se to, když je motor studený. Palivem to dle mého názoru není - tankuji v Praze většinou u Benziny nebo Shell, občas Makro. Další problém je v létě, kdy používám klimatizaci (poloautomatický Climatic) - nastavím třeba cca 21 stupňů, ventilátor na 2 - když jedu a řadím, auto u každého přeřazení strašně cukne a těžko se pak sbírá, reakce na plyn třeba při potřebě větší akcelerace na křižovatce jsou …
-
-
- 104 odpovědí
- 26,9tis zobrazení
-
-
Ahoj,chtěl bych se zeptat,jestli někdo máte zkušenosti s výměnou oleje pomocí čerpadla.Vyplatí se ho kupovat?Díky za postřehy.
-
- 5 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl bych si koupit nějakou ojetou fabii II a narazil jsem na tuto koupi. Fabia II combi 1.4i 16V 63kWh najeto 180000 z německa za 100000kč,mám fotku motoru a trochu mě znervózňuje ten rez u šroubu. Ty horní dva drží nějaký plechový kryt (Odvod tepla?)a na ty dva kousek nad ním jsem se chtěl právě zeptat? Jdou případně nějak jednoduše vyměnit,nebo se musí rozdělat půl auta? Děkuji.
-
-
- 6 odpovědí
- 3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Prosím, jaké má mít tento motor hodnoty komprese? děkuji
-
- 2 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-
-
Ahojte obraciam sa k Vam nakolko by ma zaujimalo ci mate osobnu skusenost s problemom: Ak je teplota vzduchu mensia ako cca -13 nenastartujem starter toci ale palivo neodpali. Co som spravil: vymenil som sviecky, a palivovy filter, avsak nepomohlo, natankoval som do 3/4 nadrze nepomohlo Pumpa tlaci pocujem ju ked otvorim dvere alebo potocim klucikom do 1. polohy . Ak sa trosku otepli alebo zasvieti na auto slnko nastartuje v pohode. ked je teplo alebo okolo -5 startuje auto na brnk Volal som mechanikovi a potvrdil mi ze pricina sa bude hladat velmi tazko nakolko sa problem objavy len pri velmi nizkych teplotach.(ako naschval ked idem rano do prace) Pros…
-
- 5 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj. Mám žádost o radu. Fabie mi z ničeho nic začala neskutečně žrát olej a bíle kouřit. Spotřeba oleje tak 0,5l na 500km. Mám najeto 240t km. Jinak jsem si ještě všiml, že když při nastartovaném motoru odšroubuji víčko na ventilovém víku na nalévání oleje, tak mi to to víčko přicucává - jako by tam byl podtlak. Neví někdo co by to mohlo být za problém. Do této doby jsem jezdil bez dolévání oleje od výměny k výměně. Olej měněn po 15000 10w40. Díky za radu.
-
- 6 odpovědí
- 9,2tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, pro přítelkyni kupuji na vánoce jetou fabii II 1.6 77kw "sport". Dneska jsem se byl s ní projet a zdá se mi, že je celkem dost hlučná. (hluk od motoru). Mám superba II 1.8tsi a tam je motor tichý a ještě renault megane II 1.6 benzín a tam celkem taky a tady se mě zdá jako by hučel nebo řval, nedělají to zimní gumy, jde to z motoru. Jak je motor toho auta hlučný normálně??? Díky za postřehy
-
- 7 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Zdravim vas. Mohl by mi nekdo poradit s problemem, kdy se auto po nastartovani za studena dusi? Kdyz necham cca 1-2min. bezet motor na volnobeh, tak je to v pohode, nebo kdyz se motor vytoci. Na diagnostice byla chyba nejakeho zatezoveho rele, jestli to muze byt s tim spojene (popripade, jak se k nemu dostanu a ktere to je). Na aute jsem menil olej, filtry (palivovy, vzduchovy i olejovy), taktez meneny i svicky. Fabia je r.v. 2008 a ma najeto 138tis. km. Vsem vam predem dekuji za jakoukoliv radu a pomoc.
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, mám problém u své Fábky, a nevím si s tím rady... Jedná se o tohle.. Nejdříve auto jezdilo v pořádku - pak jsem měl možnost nechat si zadarmo vyčistit vstřiky ultrazvukem. Vzhledem k nájezdu téměř 230.000 mi to přišlo celkem vhodné. Při té příležitosti jsem si i vyčistil klapku od karbonu. O-kroužky u vstřiků jsem dal nové - skříplé nejsou, palivo neutíká. Pod klapkou taky nové těsnění... ALE - od té doby je problém se studenými starty. Ráno - když je motor studený tak je start ok - hned naskočí jak má... Ale poté jsou problémy... Když auto po jízde chcípnu na déle než 15 minut tak špatně startuje (tzn. na první pokus nenaskočí, na druhý většinou…
-
- 3 odpovědi
- 4,9tis zobrazení
-
-
Zdravím,mam roomster 1.6 77 kw ,start oka motor klidný,jak se ohřeje tak každé cca 3 vteřiny skubne mirne ale je to cítit,,rucicka otáček také cukne,nový olej ,sportovní svíčky,filtr,pal.filtr, Vždy i trochu je vidět osvětlení budíku jak zároveň bliknou, Jinak jede vše jak má a za jízdy žádný jev .nějaká rada děkuji .
-
- 5 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-