micheli77 Posted April 2, 2016 Share Posted April 2, 2016 (edited) Zdravím, nepotkali jste se s tímto zvukem? Divně to čvachtá-houká, ale jenom chvíli za studena a jak je venku větší zima, tak to dělá víc. Pak už to za celý den ani po x startech neudělá. Motor běží jak 1.4 za studena, pravidelně, necuká a nic podobného. Viz. video. https://youtu.be/Cqw1ucMlv1I Byl jsem ve škodováckem servisu, 100% si byli jistí, že výměna klíňáků a kladky "tlumičem vibrací řemene" to vyřeší, ale den po "opravě" jsem zase ráno nastartoval a zase totéž. Napadá vás co by to mohlo být? (A jen tak bokem má někdo z Vás zkušenosti s "reklamací" opravy, která nic nevyřešila? ) Díky. Edited April 2, 2016 by micheli77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
libero Posted April 2, 2016 Share Posted April 2, 2016 skorej než to za studena naštartuješ,tak predtým zhoď klinový remeň a naštartuj ....tak zistíš či to ide z kompontentov čo poháňa kliňák alebo rozvodový remeň Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claw Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Přišel jsi na to čím to bylo? Mně se začíná ozývat něco podobného... Díky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
libero Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Ešte to asi rieši .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micheli77 Posted April 21, 2016 Author Share Posted April 21, 2016 Už sa na to dívalo x lidí, ale nikdo na nic kloubného nepřišel, až na jednoho známého, který se dušoval, že mu to dělalo na autě totéž sice na 1.9 tdi. Bylo to jednou hranou oběhového kola od altíku, po které zastudena jezdil klíňák. Přejel to pilníkem, a pak to přestalo. Už jsem tak zoufalý, že vyzkouším všechno i toto. Zkusím to provést přes víkend a dám vědět, jestli to pomohlo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micheli77 Posted October 5, 2016 Author Share Posted October 5, 2016 (edited) Půl roku se zvuk neozýval, tak jsem to po svém původním bádání odložil k ledu (ani servis nic nepoznal) a mezitím najel 10tkm (celkově v současnosti 86tkm, 6 let staré auto), až teď se současným ochlazením to přišlo znova a zmiňované zvuky se ozvaly znova... Po zhození klíňáku zbývaly pouze rozvody. Po sundání krytu a lehkém nástříklu WD to na pár sekund přestalo a pak zase začlo. Po výměně vše ok, řemen hlavního rozvodu už měl podstatně jinou strukturu (asi zteřelejší) než řemen na druhou vačku, možná to bylo v řemenu, možná v kladkách. Mechanik nic nepostřehl. Nepodceňujte tyto zvuky i když trvají jen pár sekund! Edited October 5, 2016 by micheli77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FikoCZ Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 Já jsem ten zvuk měl od poškozeného - zadrhnutého ložiska na napínáku klínového řemene(Kladka napínáku drážkového řemene ). po výměně kolečka to přestalo. A přestalo mi chcípat auto viz druhé téma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimmi Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 (edited) Mne sa v posledných 3 studených štartoch objavil divný zvuk a ten zaznie ihneď po naskočený motora,je to ako také klepnutie,buchnutie neviem to celkom dobre charakterizovať, v tom vuideu to je počuť ako motor naskočí,potom je tam zvuk rezonovania niečoho v prístrojovke ale o ten nejde ide o ten prvý hneď ako naskočí motor. Nemôže to byť výfuk,pretože som začal badať občas za jazdy akkeby sa motor niekedy pridúšal,neni to nič hrozné ale je to všimnuteľné to pridusenie jak na benzín tak na LPG Pred týždňom menené silenbloky na ramenách a vyčistená a nastavená klapka.Ale to mi robí posledné 2 dni. Rachne to hneď ako naskočí motor. VID_20180215_081105.mp4 Edited February 15, 2018 by kimmi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts