Zdravím,
Nedávno jsem si koupil Oktávku z roku 1998 v hezkém stavu. Je to před face a předchozí majitel udělal několik úprav. Asi nejlepší úprava jsou vyměněné sedačky ze seatu leon. Sedí se v nich parádně a dokonce v sobě mají boční airbagy. Zajímalo by mě, jestli by šly tyto airbagy nějak zapnout?
Auto má jen řidičův airbag.
Dál by se dodělat i ten pro spolujezdce?
Děkuji vám za věcné odpovědi.
Ahoj,
dneska jsem chtěl kvůli nefunkčnímu klaksonu kouknout na kabeláž, která k němu vede pod baterkou. Tu jsem tak tedy odpojil a vyndal, vyšrouboval jsem i ten kastlík k ní. Při tom jsem kouknul i na kabelový svazek vedoucí od řídící jednotky. Nijak jsem do něj nezasáhl, pouze jsem jej rozmotal a zase zamotal. Po navrácení baterky zpět se mi však auto prakticky zbláznilo (video řekne vše), kdy začne v pravidelným rytmu cvakat relé a začnou blikat kontrolky, zejména směrovek. Auto normálně startuje, bylo mi doporučeno přeměřit baterku (mezi 12.5 až 13 V, za běhu ještě víc), zkusil jsem i přebrousit dosedací plochu matice zemnícího vodiče, ale bez výsledku. Jediný, kdy se jev přestane vyskytovat, je situace, kdy vyndám pojistku 43 od komfortky (a pochopitelně spolu s tím přestanou fungovat i světla). Máte někdo zkušenost? Mockrát díky.
PS: před zásahem do baterky to jelo úplně v pořádku
IMG_9904.mov
Zdravím objevila se mi chyba P04F0 a podle toho by to měla být chyba na špatný větrací ventil palivové nádrže. Ale nějak ho nemůžu najít kde je. Pomůžete.
Niekedy to nastavovanie bočných klínov ani otáčacích gumičiek na kapote nepomáha. Vtedy pomôže len povoliť 2 skrutky zámku zadnej kapoty v karosérií, sú to 2 šesťhrany 13ky a potiahnuť zámok aspoň 3mm hore a naspäť dotiahnuť. Treba dať pozor aby sa to posunulo len hore a nie do strán. Rapid liftback čo som mal sa mi zatváral ok, ale Octavia 4 limo nie, hneď od výroby to bolo zle musel som doštelovať. Našťastie som nemusel dávať dole plastovy kryt v kufri, kľúčom 13kou som sa dostal v pohode cez otvor zámku k tým skrutkám.
Na toto sa stazoval aj moj otec. Oproti ventilacii v Passate B8 toto vobec necitit. Este sme sa zamyslali nad tym, ci je chyba v tom, ze nebola spustena klimatizacia, no vetranie slo, takze v podstate do/zo sedadiel siel teply vzduch.