Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 3.6 FSI

1. Zahájeno uživatelem Neporadek,

Zdravim, Uz podruhe dolevam chladici kapalinu od zacatku ledna.- tentokrat hladina byla uplne v usti nadobky. Hadam ze tato 'spotreba' neni normalni a nic neresit a rovnou do servisu ? Od ledna jsem najel cca 3 tisice km.

• 8 odpovědí
    • 3,7tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem Vendys,

Ahoj všem,nesetkal jste se někdo se ztrátou výkonu u motoru 3,6FSI,auto jsem chtěl dát načipovat a na brzdě před čipem to ukázalo 167KW,takže bylo po čipu a řeším co s tím,byl jsem to odbrzdit ještě jinde a naměřily to samé +-3KW.Momentálně jsem vyměnil svíčky, lamda sondy a vzduchovej filtr.Diagnostika hlásí vynechávání válců 2,3,4,5,6.chvíly to jede a pak zase ne.Nevíte co s tím,nebo nevíte o servisu kde 3,6tkám rozumí.Měnit díly pokus omyl se mi nechce to by vyšlo hodně draho a výsledek nejistý.Auto má najeto 190000km.Předem děkuji za rady.

• Pozitivní
    • 45 odpovědí
    • 19,9tis zobrazení
  3. Ahoj, potřeboval bych vědět jaký je interval výměny zapalovacích svíček, palivového filtru a vzduchového filtru. Děkuju

• 1 odpověď
    • 3,4tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Bladik,

Mam dotaz ohledne systemu nadrze u tohoto motoru. Od technika jsem se dozvedel, ze SII s 4x4 ma dve nadrze a mezi nima je precerpavani. Je to pravda? Proc se ptam, protoze kdyz natankuji doplna a to nemyslim na prvni vycvaknuti pistole...jeste tam tak 2l dostanu. Tak se mi v podstate rucicka palivomeru po 10km zacne oddalovat od maxima, coz se mi zda hodne brzo vzhledem k aktualni spotrebe...u me OII me zacne klesat rucka az po 140km. Nemate nekdo schema jak to tedy doopravdy s tou nadrzi je, jak to precerpavani funguje, jestli se treba nema chvilku po natankovani pockat a pak to jeste dotankovat? Mozna by pomohla nejake schema z Etky, pokud ma nekdo k dispozici. Popr. z…

• 17 odpovědí
    • 8,5tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem camron,

Ahoj, máte někdo zkušenosti s dekarbonizací tohoto agregátu? Vím, že jeden člen na něčem takovém byl, ale zajímaly by mě zkušenosti vícero lidí.

6. Zahájeno uživatelem Doktorone,

Ahoj bando. Tak mi dlouho radost nevydržela. Rozsvitila se mi cca před týdnem žlutá kontrolka motoru, ihned diag a chyba katalyzátor první řada válců, ale smazání už 200x, čili tímto to trpěla asi déle, každopádně smazáno a auto v pohodě jezdilo. Před 2 dnama opět kontrolka, tak si říkám dobrý,zase katalyzátor v utery po svátcích to nechám vymazat a po dovolené vyřeším zda lambdy nebo opravdu katalyzátor. Každopádně dnes ráno a pak odpoledne obtížnější start motoru, starter točil cca 4 vteřiny a pak to chytlo a jelo pěkně. No a momentálně u tesca obtížný start a po naskoceni jdou otáčky postupně dolů až to chcipne, ještě párkrát jsem to zkusil i s přidáním plynu a nic…

• Pozitivní
    • 17 odpovědí
    • 5,9tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem DavidSK,

Podľa technických parametrov sú podľa výrobcov identické tieto dva motory až na rozdiel výkonu. Superb 191 kW (260 k), Passat 220 kW (300 k). V čom je okrem softvéru rozdiel, a dá sa bez nejakých veľkých zmien a investícií mať v Superbe ten istý výkon, ako ponúka s tým istým motorom Passat R36 ?

• Pozitivní
    • 59 odpovědí
    • 42,3tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem camron,

Nemáte někdo tušení, čím to může být? Objevuje se opravdu jen při prudší akceleraci Je to zvuk jako nějaký starý závoďák, strašný...:-(

• 5 odpovědí
    • 4,2tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Zitny,

Panove, prosim pripada vam tenhle zvuk normalni? Ja si myslim, ze driv to nedelalo... Je to jako od pumpy vstrikovani.... resp. u ni je ten zvuk nejvic slyset. Nejste pripadne nekdo s timhle motorem v Praze, nebo na trase Praha - Pelhrimov, ze bych si to prijel poslechnout/porovnat? Tady je primo pumpa: https://youtu.be/riVYfAw3uyo Ale lip je poznat asi tady, ze na druhy strane a vzadu to slyset neni: https://youtu.be/phJFWz8QKPE

• 13 odpovědí
    • 8,7tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem xpitris,

Byl jsem tento týden na pravidlném servise (210 tisíc) a technik mi sdělil nemilou zprávu o prasklém vlnovci. Bylo by potřeba ho vyměnit, ale bohužel v případě výměny dílu za díl je potřeba vyměnit celý první díl výfuku kde jsou také katalyzátory. Cena nového dílu 55 tisíc. To mi přijde trochu mimo mísu. Jako alternativu mi nabídli svaření, ale s nejistým výsledkem. Nemá někdo zkušenosti s opravou, nebo výměnou vlnovce u 3.6 motoru?

• 8 odpovědí
    • 6,2tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem camron,

Ahoj, tak opet neco. Za jizdy neco hluboce zahuci z predni casti, jakoby od motoru. Je to opravdu nejmarkantnejsi pri 2500 otackach. Pri 2600 ty uz slyset neni a drive taky ne. Je to zvuk pripominajici huceni az duneni. Napady?

• 5 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem camron,

...nemáte někdo rychlý návod? Musí být na to přípravek nebo stačí dlouhý ořech od goly? A musí se před výměnou odpojit baterka?

• 1 odpověď
    • 4,5tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem LadaT,

Můžu poprosit nedokáže někdo zjistit co všechno bylo za svolávací akce na tento motor? Od roku co se začal vyrábět? Nebo jestli nevíte kde to hledat? Na australském fóru kde je docela dost informací o tomhle motoru píšou něco o svolávací akci na výměnu zapalovacích cívek.

• 2 odpovědi
    • 3,6tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem pulux,

Jezdíte někdo na ethanol? Pokud ano, v jakém poměru? Máte přestavbovou sadu, nebo upravenou řídící jednotku?

• Pozitivní
    • 6 odpovědí
    • 4,8tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem LadaT,

Měnil jste už někdo palivový filtr? Jak je to náročný? V servisníc úkonech se to nikde nezmiňuje ale už mám 310tkm tak myslím že by mohl mít nárok

• 4 odpovědi
    • 3,2tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem WildV6,

Už jste se někdo setkal s podfouknutou hlavou? (Žere/háže ven vodu)?

• 1 odpověď
    • 2,7tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem RadomirD,

ahoj, jakou doporučejete péči o nové auto s 3.6 kdy nechat měnit olej? (používám millers oil lze to i zde?) má smysl měnit poprvé olej po cca 2tis?

• 2 odpovědi
    • 2,7tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem LadaT,

Potřebuju radu než pojedu do Škodovky , auto jede normálně jen když se zastaví vyletí otáčky na 1500 někdy i 2000 a stabilně drží. Na VAG to napsalo chybu škrtící klapky problém je že občas to jde smazat občas ne, to stejný klapka občas se hejbe občas ne.jinak auto jede úplně normálně krom toho volnoběhu A po dobu nastartování kde to drží ty otáčky auto syčí hadice jsem kontroloval všechny jediný na co jsem přišel že to jde touhle dirkou viz obrázek. chci se zeptst jestli mi to někdo mužete vyfotit jestli to má být takhle nebo tam má být nějakej ventil nebo záslepka než nechám ve škodovce vyměnit škrtící klapku. Děkuju ( je to a prvním obrázku na tý krabičce nahoře.)

• Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 5,1tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem xpitris,

Už nějakou dobu pozoruju, že mi docela hodně kouří z výfuků (i při volnoběhu). Dělá to i při zahřátém motoru. I létě ale teď přes zimu je to ještě horší. Při nedávném měření emisí byla kouřivost na limitu. Podle servisu je samozřejmě všechno v normě. Mám motor chipnutý, takže mi to trochu vrtá hlavou. Nemá někdo tušení čím by to mohlo být, nebo co zkusit?

• Pozitivní
    • 49 odpovědí
    • 9,8tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem kunihovno,

Superb 3.6- modelový rok 2009. Najeto 100 000 km. Auto vlastním od 85000 km. Když jsem ho přivezl domů špatně se rozjíždělo cukaně. Ve Škodovce mi na kulanci vyměnili mechatroniku. Ale auto stále po zahřátí hučí. Hučení je pouze lehce pod plynem. Jak dám nohu z plynu okamžitě hučení přestane. A pouze pokud je auto trochu zahřáté. Za studena to nedělá. Hučení je slyšet od zadního diferenciálu nebo haldexu to nepoznám. Hučení je takové houpavé hu hu hu hu hu hu. Někdo říká že některé 3.6 hučí. Nevíte někdo náhodou čím by to mohlo být ? Děkuji za odpovědi.

• 1 odpověď
    • 2,6tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.