Ostatní
111 témat v tomto fóru
-
Ahoj Určitě někdo z Vás jede letos do Chorvatska a také pojede přes Maďarsko. Týká se to hlavně Moraváků. Podle Mladé Fronty Dnes je stará dobrá cesta po E65 přes celé Maďarsko komplikovaná opravami silnice a tvoří se dlouhé kolony. K tomu všemu je nově zpoplatněný úsek už od hranice se Slovenskem, který je třeba objet, známku kupovat určitě nebudu. Na tomto odkazu jsem vytvořil různé trasy, které by přišly do úvahy, dvě počítájí i s Maďarskou známkou cca 565 Kč. https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zL3haxFY0Y4M.kaqSs2tKwVOs&usp=sharing Článek MF DNES v příloze. Já odjíždím do Chorvatska 29.7.2015 a dám vědět jak to vypadalo, kdyby jel někdo dříve určitě by by…
-
-
- 106 odpovědí
- 29,7tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Vážení kolegové, obracím se na vás s dotazem jak čistíte motorový prostor, nebo jestli je ho nutné vůbec čistit?
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
-
-
- 16 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím všechny! Doufám, že nebudu za blbce a tohle téma se už někde neprobíralo. Zaslechl jsem něco o snad už neexistujícím systému ELSA (nebo jsem alespoň nenašel jeho funkční verzi) a Erwin, ze kterého jsem si postahoval co ke Škoda Rapid Spaceback potřeboval a možná i nepotřeboval (spíše pro zajímavost či podělení se o dokumenty, Octavia III, školící, apod.). Nicméně, důvodem pro tohle vlákno je, že se chci s autem naučit pracovat, mít informace pro pravidelnou údržbu, postupy podle kterých postupují v servisech, apod. Teď ale třeba řeším fakt, že na kontrole před STK mě informovali o špatném stavu kotoučů z vnitřní strany (což upřímně nechápu,…
-
- 3 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
Odkud jste majitelé Rapidů?
-
-
- 17 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Sem můžete dávat fotky rapidů co skončili
-
-
- 9 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím vespolek. V létě mě čeká první garančka a taky dovolená v zahraničí (cca 1000km + to samé zpět + nějaké pojížďky tam). Mám dilema ohledně té garančky. Teď vím, že je všechno OK z výroby. Pokud půjdu na garančku, tak mi budou měnit olej a dělat kdoví co. Člověk je tvor omylný a může se při té garančce něco opomenout dotáhnout nebo nedodělat a z toho mám celkem strach abych pak po cestě někde nezůstal takříkajíc viset. Co si o tom myslíte? Šli byste na garančku a hned na to jeli na dalekou dovolenou, nebo garančku dělali až po dovolené? Najeto mám aktuálně necelých 12500km (do léta počítám o cca 2000 víc).
-
-
- 16 odpovědí
- 3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Doplatil jsem úvěr u Škofinu, tak mě čekalo hledání co nejvýhodnějšího pojištění. Vzhledem k tomu, že si myslím, že se mi povedlo sjednat relativně výhodné, dávám to sem ostatním pro inspiraci. Pokud se někomu povedlo něco výhodnějšího, dejte to tady taky. Auto: Rapid liftback, 1,2 TSI 77kW, r.v. 8/2013, pojistná hodnota 280 000 Kč (cena nového 430 tis. Kč), zabezpečení jen imobilizér. Řidič: 32 let, 111 měsíců bonusy povinného ručení, 18 měsíců bonus havarijního pojištění, trvalé bydliště Pardubice. Pojištění: Havarijní + povinné ručení, vandalismus, odcizení. Limity 100/100 mil. Kč u PR a havarijka pojištěno na "cenu obvyklou". Spoluúčast 5%. Po zkušenostech z…
-
- 16 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
-
-
Je sice docela brzo, ale v návaznosti na FL Fábie, už se ví co bude nového do modelového roku 2019 pro Rapid? Že nebudou sazomety už víme, bude to ale už s přechodem na nový MR? (někde jsem viděl KT26, ale přelom MR bývá KT22, nebo?) Osobně předpokládám nějaké drobnosti z faceliftu Fabie, třeba nová škrabka .
-
- 2 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, chci se zeptat, kde vám vyrobili Rapida? Konkrétněji poslední facelift? Čekám na toho svého (leden). Po čtení různých zpráv, že škodovka nestíhá vyrábět a tudíž si "pomáhá" výrobou v jiných zemích (rusko, ukrajina). Počítám, že mi Rapida asi nedovezou z indie ale byl bych velice nerad, kdyby můj Rapidek nebyl z Boleslavi ale třeba z ruska. :-(
-
- 7 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdary vsem do Noveho roku. Mam 1.2TSi Rapida a uvazuju otom, ze mu necham udelat tazny. Chteli by jsme s zenou koupit karavan a v lete cestovat. Co jsem se tak docetl tak tazny pro Rapidy zvladne az 1100kg ale jelikoz vim, ze karavan nesmi byt tezsi nez auto samotne, tak uvazujeme o tzv lightweight karavan (proste spani s malou kuchynkou a pidikoupelnou). Nerad bych ale Rko "utahal". Myslim tim likvidaci spojky apod. Ma nekdo s tahanim Rapidama zkusenost? Diky
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravím Vás, řeším aktuálně problém s mým rapidem. Mám rok a půl starou dcerku, které jsem pořídil již dříve autosedačku. Vše bylo ok až do doby něž si všimla kliky (vnitřní) a že se pomocí ní dá otevřít dveře. Vzhledem k tomu, že manželka jezdí s dcerkou vzadu, snaží se to hlídat, ale občas se to neuhlídá a dcerka je rychlejší a dveře otevře. Naštěstí se tyto situace stávají po nastoupení do auta nebo když se rozjíždím. Při cestě se zatím tato situace nestala. Moje otázka zní, zda má rapid nějakou pojistku proti otevření (elektronickou/mechanickou)? Věřím, že jste tento problém určitě někdo řešil, tak jak se Vám to povedlo vyřešit? Budu rád za každou ra…
-
- 4 odpovědi
- 40,6tis zobrazení
-
-
Čaute, mám problém s autorizovaným servisem. Mám Rapida v záruce a jednoho rána mi odešla elektronika. Rozsvítili se všechny kontrolky, hlásilo to chybu závada airbagu, závada brzd a nevim co ještě. Volal jsem na asistenční službu, cca za hodinu přijeli a auto mi odtáhli do autorizovaného servisu. Po týdnu mi volali, že je to vadný pojistkový box a že ho teda musí vyměnit. Bohužel, že díl není na skladě a že se na něj musí čekat. Po cca týdnu a půl jim přišel díl, ale když ho chtěli namontovat byl kabel k baterii o metr kratší. Prý na Rapida z řízením na pravo. Poslali tedy díl zpátky a od té doby se tím zabývají přímo ve škodovce a nevědí si s tím rady. Vždy když volám …
-
- 6 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Uvažuji o dolnění do auta. Máte nějaké zkušenosti, zkoušel jsem hledat na foru, ale vesměs se řeší jen technické problémy, montáže a tak.... Co takové topení v Rapidu, nejezdí s tím už někdo? zatím vybrané webasto...firmu pro montáž zatím vybírám, cenovka není malá, ale možná to za ten komfotr stojí.
-
- 10 odpovědí
- 9tis zobrazení
-
-
Jak jsem sel z obeda a pozoroval kolobeh zivota kolem me, tak jsem zabrouzdal pohledem na jednu takovou tu uklizeci pani, co na parkovistich chodi se smetakem. A jak tak uklizela, asi nejak zavadila o nejakyho bavoraka a ten zacal houkat. V ten moment jsem si uvedomil, ze vubec nevim, jak by pistel muj Rapid, kdyby do neho nekdo zduchl, nebo se ho snazil nedejbuh ukrast / vykrast. Da se nejak zjistit jak houka Rapid? Ja vim, blbej dotaz
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Asi budem za blba, ale kde najdem VIN kod na SKODE RAPID okrem toho, pod celnym sklom? Dakujem Hladal som ho v mot. priestore, a nenasiel... Na VW Polo som mal poriadne viditelne, tu to neviem najst, aj ked som to riesil v rychlosti. Dakujem
-
- 17 odpovědí
- 11,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chci se zeptat, co máte napsáno ve velkém TP u Rapida liftbacka? Je tam přímo napsáno, že je to Rapid liftback? Děkuji
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Když předjížídte na okresce v těch +- 85-95km/h auto, máte nervy na 4ku nebo raději jistotu a za 3? Rapid je moje první auto s turbem a pořád mě ta lenost v nižších otáčkách doveden i po půl roce celkem slušně vyškolit.
-
-
- 20 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, začínáme uvažovat o pořízení nového auta místo stávající jedničkové Octy a Rapid je jeden z kandidátů. Chci se zeptat, zda už má někdo informace o změnách které budou v MR 2017? Co jsem zatím našel, tak by měla přibýt parkovací kamera, ambientní osvětlení a černý strop do Spacebacku Monte Carlo. Dále se chci zeptat, jestli už je znám termín ke kterému nepůjde objednat 1.2 TSI, ale pouze tříválec 1.0? Někdo mi tvrdí, že to bude právě s náběhem MR2017, ale oficiální info jsem nikde nenašel.
-
-
- 59 odpovědí
- 20,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Čus. Možná byste mi mohli pomoct, poradit. Rapid 1.2 TSI 81 kW. Výroba 02/2016. Při rozjíždění jsem sem tam cítil při úplném uvolnění spojkového pedálu takové drobné drcnutí, nebo lupnutí. Jako kdyby se někde na hnané nápravě uvolnilo nějaké pnutí. Vypozoroval jsem, že to dělá jen při prvním rozjezdu po zastavení na delší dobu. Pak už se to při jízdě a zastavování na křižovatkách neopakuje. Jen první rozjezd. Dnes jsem zkusil autem se zařazenou jedničkou zahoupat, jestli někde není cítit nějaká větší vůle, a když jsem auto silněni zatlačil dozadu, tak se ozvala ze zadní části motorového prostoru celkem silná rána. Při normálním houpání je slyšet jen klasické ťukání ozuben…
-
- 6 odpovědí
- 5,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám dotaz, který předplacený servis by jste zvolili standart / 100000km nebo plus / 60000km. Předpokladám nájezd těch 12000km ročně, ale kdo ví jestli s novým autem nezačneme jezdit častěji a dál než teď se starým. Nebo by jste si tuto službu neplatili vůbec? Mám možnost ji mít za 50 procent ceny tzn 10000,-kč.Díky
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravím. Kdo jste kupoval nového Rapida, máte ve velkém TP uveden druh převodovky?
-
- 5 odpovědí
- 9,6tis zobrazení
-
-
Ahoj lidičky, potřeboval bych radu nebo info. 20. ledna mi končí 2 roky záruky. Mám i připlacenou prodlouženou záruku na 5 let nebo 100 tis. Je třeba teď si ještě nekde nechat prohlédnout auto a stihnout případně záruku 2 roky nebo je to kompletní záruka na cokoliv po dobu 5 let ? Případně, pokud jsou to jen ty 2 roky na co si dát pozor, co nechat prohlédnout případně opravit. Moc děkuju všem za jakoukoliv radu.
-
- 7 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Je to možná maličkost, ale málem mne dohnala až k výměně vozu.Rok s Rapidem pohoda, pak mne při delších trasách nevyhovovala každá poloha za volantem a po 400km mne už pěkně bolela noha.Pořád jsem hledal čím to je a přišel jsem na to.Bylo to sportovními botami s Decathlonu.Mám je rád, jejich tenisky jsou bezva a používám je často, ale POZOR!! většina z nich mám u paty trochu vystouplou o prodlouženou podrážku a ta způsobovala, že noha byla nepřirozeně asi o1-2cm výš než normál a to způsobovalo téměř nevydržitelnou polohu za volantem na dlouhých trasách.
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Ahoj, mam takove dilema. Manzelka ma OIIFL rv. 2011ambition a nyni mam moznost poridit Rapida Spaceback 2014, Elegance + dalsi vybava (da se rict, ze v plne vybave)... No a ted je otazka jestli do toho jit nebo to nechat byt... obe auta jsou 1,6TDI 77kw, 110t km vs. 83t km Vybavou a vsim kolem je na tom Rapid daleko lepe, motoricky stejne, spotrebou to bude take +- nastejno A tak dotaz zni - nechali byste si OIIFL nebo radeji sli do Rapida? Diky za nazory
-
-
- 20 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
- 1 sledující
-