Autohifi, Navigace
110 témat v tomto fóru
-
Tak som sa trochu pohral. Zvuk v aute ma baví a verím, že aj mnohých z Vás. Pripravil som si pre Vás takú malú hádanku (aby to tu nebolo zas až tak všetko smrteľne vážne). V prílohe je záznam zvuku z mojej RAPIDky. Snažil som sa o čo možno najväčšiu objektívnosť, tak je záznam robený cez legendárny poloprofesionálny prenosný rekordér ZOOM H1. Úroveň záznamu bola manuálna bez kompresie do čistého 16/44,1 WAV formátu. Surový záznam som len "kozmeticky" upravil (Fade In, Fade Out a normalizácia na úroveň -0,1dB) v Adobe Auditon. Výsledok som vyexportoval aj do FLACu, ale pre čo najmenšiu mieru degradácie a výslednú veľkosť, som zvolil formát m4a. V prílohe je síce MP3, ale …
-
- 20 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahoj, Mám v Rapidu rádio Swing a 4 repro. Nevím jestli je to jen můj pocit, ale řekl bych že kvalita zvuku je podprůměrná. Tak jsem se chtěl zeptat jestli někdo nemáte radu jak ne moc draze tento problém odstranit. Jsem v tomto směru nepříliš technicky znalý, tak by mě zajímaly vaše názory. Stačí jen vyměnit repro za lepší ? doporučujete nějaké ? je složité dodat další repro dozadu ( vedou tam již dráty, nebo je třeba je nechat dodatečně domontovat ? Jde to vůbec ? Díky všem za odpovědi.
-
-
- 76 odpovědí
- 38,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Mám SB MR2016 (2017/03) ve Style, radio Bolero a multifunkční ovládání na volantu, bohužel to byla daná sestava, ve které chybí hlasové ovládání za 400 Kč. Netuší někdo co vše je potřeba dodělat-doplnit ?
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravim lidi prosim vas kto ma amundsena a navigacnu SD kartu original na Rapid mozete napisat prosim vas aka je velkost tej karty ??? ci je 32 GB alebo 16 GB ??? pretoze ja mam v rapide kartu urcenu na YETIHO a ma velkost 16 GB a momentalna aktualizacia map ma cez 20 GB tak sa to na tu moju nezmesti preto by som rad vedel ci ma rapid vacsiu kapacitu karty -.... dik za kazdy postreh a odpoved
-
-
- 9 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
-
-
Rádio: Alpine ILX-700Převodník pro volant ad.: Alpine APF-X100VWvůz: Škoda Rapid 2014Problém: NefungujeOvěření kompatibility vozu: AnoVerze firmware rádia: 1.300.1300.1300Jiný firmware: NENALEZENPopis:Mám rádio zapojené s obyčejnou verzí Connects2 a volant funguje. Převodník od Alpine však sliboval i funkční informace na Maxidot, senzory. Po zapojení, ale vypíše jen AUX na Maxidotu, rádio funguje, volant nikoliv, cokoliv ze slibovaných funkcí rovněž nikoliv. Zkoušel jsem factory reset rádia, nic. Hledal jsem aktualizace rádia, nic. Z převodníku od Alpine jsem zkoušel zapojení přes dodávaný 4pin CAN i s kabelem pro Alpine s jack 3,5, nic. Zapojoval někdo něco podobného? Ně…
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Ahoj, chci se zeptat, jestli nečemu vadí když budu mít v USB neustále zapnutý flash disk. I když jej nebudu používat. Zakoupil jsem si miniflashku jen na hudbu do auta, tak jestli musí být vytažená, když ji nepoužívám. Díky
-
-
- 13 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
chcem sa opytat ci si aj niekto dalsi vsimol zly preklad do slovenciny resp preklep pri zapnuti bleutooth na radiu Swing v rapide, alebo ci to je iba problem aktualneho rocnika?
-
-
- 1 odpověď
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám Rapida s barevným Swignem a ovládáním na volantu (i přijetí hovoru apod.). Chtěl jsem od servisu, aby mi namontovali originální hansdfree modul, bohužel dle vyjádření ŠA to není možné. Chci se zeptat, existuje nějaka alternativa, třeba od Parrota, která by dokázala využít ovládání na volantu apod? Díky
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám dotaz na zeslabování radia přes volant. Když chci zeslabit pouze o 1 stupeň tak to není možné, napřed musím kolečko posunout o 2 stupně, pak zeslabování po 10 sekund normálně funguje. Zesílení nebo přepínání stanic a vstupů funguje na první zmáčknutí. Máte to stejně? V servise to zkoušeli na jiném autě a chovalo se jim to stejně jako mně.
-
- 24 odpovědí
- 5tis zobrazení
-
-
Kdyz se ted ochladilo, objevil se mi problem. Zaclo mi zlobit dotykove ovladani, bud se kousne uplne, ze nereaguje vubec nebo reaguje dost nepresne. Pritom bocni "fyzicke" tlacitka displej prepinaji (phone, media, navi, car atd.) mate nekdo stejny problem?
-
- 2 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli má někdo stejný problém. Používám iPod Nano pro přehrávání hudby, na rádiu zvolím si album, které chci přehrávat a vše je ok. Ovšem když vypnu zapalování a příjdu pak znova k autu, tak přehrávání sice pokračuje, ale už né v rámci alba ale celé hudební knihovny, což je dost na nic pokaždé se proklikávat zase na album. Díky
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám 2 měsíce nového Rapida s rádiem Swing, zpočátku se Infotainment najednou na pár sekund / minut náhle vypnul (černá obrazovka) a pak zase sám naskočil (manuálně zapnout nešel). O víkendu jsem jel cca 500km a během celé cesty si mi ho nepodařilo zapnout vůbec. Akorát jednou jsem si všiml, že začali na pár sekund poblikávat hodiny. Jinak je ale dead. Při couvání normálně pípají senzory ale display už také nic nezobrazuje. Vidím to na výměnu rádia, nicméně nemůže být problém jen někde v zapojení / kontaktech / pojistkách? Díky za radu Petr
-
-
- 1 odpověď
- 3,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtěl bych přes CAN vykreslovat na MaxiDot. Nemáte někdo popis jak se to přes BAP dělá? Co jsem odposlechl z komunikace se Swingem, tak to umělo jen psát text. Ale navigace tam může kreslit šipky, takže by měla jít i jiná grafika? Bohužel nemám navigaci k dispozici. Když by nebyla přímo specifikace, tak bych byl vděčný aspoň za dump pár minut komunikace na infotainment CAN se zapnutou navigací na maxidotu. Díky
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravim vas,donedavna jsem byl majitelem rapida (1,2 77kw),ve kterem jsem mel dobastleny columbus(rns510) vc mdi,bt hf,tv tuneru atd a vse naprosto perfektne chodilo.vc maxidotu a ovladani na volantu,nicmene nyni jsem majitelem noveho modeloveho roku rapida 2016 a je v nem jiz mqb elektrika v podstate totozna s fabii3.jiz z vyroby jsem tam mel radio mib2 standard,ktere jsem vymontoval ,prepinoval svorkovnice,ale navi mi po canu nemluvi s autem.je nejaka moznost (at uz prevodnik can,vymena bcmka nebo jen prepinovani kabelaze)aby mi to chodilo jako v tom puvodnim aute ktere melo jeste starou ne mqb elektriku?diky za napady a rady vsem.
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravim páni mám jeden problém pri počúvaní hudby cez bluetooth pri brzdení alebo smerovkách začne dosť prerušovať signál a počuť veľmi divné pískajúce zvuky dosť nepríjemné ..... stretol sa stým už niekto ????
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravim, mám Rapida objednaného, jde o MR 2016 s rádiem Bolero. Chtěl bych se při dlouhých zimních večerech připravit na poslech hudby. Napadlo mě vyřešit to tak, že bych koupil SSD disk, který bych napevno nechal v autě a zapojil přes USB slot. Jde mi o to, umožňuje rádio listování v obsahu SSD disku a přehrávat jednotlivé složky odděleně? Např. podle interpretů, žánrů atd. Nebo prostě potřebuju úložiště, kde budu mít naházenou veškerou mou muziku dohromady. Díky
-
- 9 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás Koupil jsem z čínského e-shopu radio viz : typ je to : MKD-7698 http://it.aliexpress.com/item/Two-Din-7-Inch-Car-DVD-Player-For-Skoda-Octavia-Fabia-Rapid-With-Wifi-3G-USB/32406334700.html?ws_ab_test=searchweb201556_6_79_78_77_80%2Csearchweb201644_5%2Csearchweb201560_9 popřípadě kdyby někdo věděl kde sehnat manual k radiu byl bych vděčen a potřeboval bych poradit mám v autě zabudované usb jak je odkládací přihrádka a potřeboval bych vědět kam do radia ho zapojit, popřípadně kde je konec kabelu s konektorem, myslíte si že to je ten modrá koncovka se čtyřmi kabely? Nebo nějaký schéma zapojení obvodu na radio v autě a ješta otázka mám v autě anténu a koncov…
-
- 1 odpověď
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, koupil jsem si k přehrávání hudby SD kartu, Kingston 32GB. Ale občas se stává, že po nějaké době přehrávání, klidně i uprostřed písničky najednou swing přestane přehrávat a píše, že SD kartu nelze číst. Zkoušel jsem ji projet scandiskem, i jsem kontroloval, zda vše sedí dle manuálu (souborový systém, formáty souborů, požadavky na formáty, ...). Neřešil jste někdo už takový problém? Zkoušel jsem hledat na googlu, ale nepovedlo se mi nic najít.
-
- 13 odpovědí
- 6,8tis zobrazení
-
-
Pojďme si vzájemně sdělit ideální nastavení ekvalizéru po našem vlastním/vzájemném laborování, ať už pro ty, co už jezdí nebo pro ty, kteří nechtějí laborovat s námi a jen si užít ideální nastavení. Počet REPRO: 4/6 Nastavení EKVALIZÉRU: BASS/MEDIUM/TREBBLE/BALANCE/FADER Poslouchám PŘEVÁŽNĚ: CD/MDI/RÁDIO/SD karta Převážný styl hudby: FOLK/CLASSIC/JAZZ/ROCK/POP/METAL/ELEKTRONIKA Průměrná hlasitost: XY
-
- 5 odpovědí
- 11,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mel by nekdo navod jak domontovat predni dvere kvuli vyplneni dveri antivibracnim materialem? Diky.
-
-
- 3 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdravim. Chcem sa opytat - mam Skodu Rapid, vyrobenu 1/2015, s radiom SWING, ale bez USB vstupu pod automatickou klimatizaciou. Preco chcem USB? Nie preto, aby som mohol prehravat hudbu z kluca a pod, ale kvoli nabijaniu napr. kamery, alebo mobilu. Kto vie, 12V je v Rapidke velmi zle umiestneny - je daleko pri rucnej brzde, a ked dam na okno Mio338 + iPhone 5S, mam 2x2m kable a vyzera to strasne. V povodnom aute Pole som mal 12V CL pod radiom, a pekne sli kable rovno hore, teraz idu najprv popri prevodovke, potom su dlhe skrutene, a az tak hore. Premyslal som, ci existuje zohnuty USB kabel, ktory by mi aspon trosku pomohol - vid. foto, ale nenasiel som take.…
-
- 6 odpovědí
- 7,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, zajímalo by mě, zdali jde vypnout automatické vypnutí po uplynutí doby 30 minut u rádia Swing. Nevíte někdo jestli je to možné?
-
-
- 10 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Rád by som dorobil k autorádiu SWING vstup AUX, tak ako sa to dopĺňa za príplatok. Origo konektor (stredový panel, vedľa ručnej brzdy) nie je problém zohnať, ale kabeláž vraj nie je k dispozícii. Nerád by som používal riešenie z tretích strán, tak som sa chcel opýtať, či niekoho napadá, ako to vyriešiť. Spomínaný AUX konektor sa ale pripája štyrmi žilami, ktorých presný význam mi nejako uniká, ibaže... Ibaže by to fungovalo tak, že keď sa tam zasunie 3,5mm jack, tak sa vstup AUX automaticky aktivuje. Ale to si iba typujem. Vie mi niekto presne popísať tie štyri žily? Vrátim sa ešte k samotnej aktivácii vstupu AUX. Niekde som čítal, že si túto funkcionalitu treba dať zap…
-
- 8 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
-
-
Zdravím jsem vlastník Rapidu r.2013, kde mám rádio swing a rád bych ho vyměnil za nějaké multimediální s BT a GPS, popřípadě s kamerou zpátečky ( mám senzory). Nechci Amundsen+ ani Columbus z důvodu krádeže a také pořizovací ceny. Prosím o radu zda s tímto někdo má nějaké zkušenosti a to hlavně v kompatibilitě a také umístění (pasující rámeček) měl bych fzájem o něco takového http://www.dx.com/cs/p/joyous-j-8613mx-7-screen-dvd-player-w-radio-gps-for-volkswagen-passat-jetta-polo-caddy-skoda-234930?tc=CZK&gclid=CKfo7pPY0cECFQLJtAodqGcAFQ#.VFDGFfl5PiU Chci něco co umí BT, GPS a přehrávání videa za co nejnižší peníz :-D dškuji za každou zkušenost
-
- 8 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
Vlastním Rapid asi rok,koupil jsem kabel pro AUX vstup,bohužel však nejde použít.Na rádiu Swing podle návodu by se měl AUX aktivovat po zapnutí tl.Media a tam si vybrat mezi CD nebo AUX,na mém rádiu je jen CD,AUX tam vůbec není,ale má tam být! Můžete mi někdo poradit v čem může být problém nebo co dělám špatně?
-
- 6 odpovědí
- 5,5tis zobrazení
-