Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Elektrika

1. Zahájeno uživatelem Davey3,

Dobrý den, zakoupil jsem ojetou RS Octavii III (2013). Při instalaci dveří jim zřejmě praskla nějaká plastová část kabelového svazku vedoucího do sloupku. Tzn. že je to otevřené a teče voda tam, kde to není žádoucí. Kabelový svazek pro tento model (se sklop. zrcátky) je relativně vzácný a proto i výrazně dražší než pro ostatní případy. Moje otázka zní.. Dá se koupit jakýkoliv jiný kabelový svazek pro Octavii III s tím, že se z něj využije ta chybějící část a doplní se u mých dveří? Nebo jsou tam nějaké zásadní odlišnosti a musím zakoupit svazek přesně pro mé auto? Děkuji za odpověď

2. Zahájeno uživatelem hellak,

Zdravím pánové, už pár týdnu mě zlobí dlouhé startování, a při dnešní jízdě mi na displeji vyskočil tenhle strašák "Závada napájení. Vyhledejte servis". Při dalším startu to zmizeno, a znovu neukázalo. Baterie je původní Varta EFB 59A 320Ah. Mám podezření, že to bude baterii, protože po nastartování všechny systému fungují, a auto nevypíná další funkce (CarPlay, klimu, ACC,...), takže alternátor bych řekl OK. Stalo se tohle už někomu ? Je to baterii, nebo to je něco závažnějšího ? Octavia 3 FL Style 2019

3. Zahájeno uživatelem Sinister,

Páni, zatiaľ iba taká myšlienka. Skúšal už niekto dodatočne dorábať dažďoví senzor? Čo by to všetko obnášalo a či je to vôbec možné?

4. Zdravím Vás. Moj problém spočíva v tom že pri zapnutej klíme. Je jedno na ako chladno. Fúka z pravej strany ( oba spolujazdcove vyduchy + vyduch na sklo) teply vzduch. Vedeli by ste mi poradiť čo by mohlo robiť zlobu? Ďakujem.

• 7 odpovědí
    • 7,8tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem mjedle,

Mám octavii 3 kombi facelift r.v 2017/12 1.4TSI ve výbavě style s manuální převodovkou. Na webu https://skoda-parts.cz/produkty/parkovaci-senzory-predni/ jsem si objednal přední parkovací senzory. Pán mi tvrdil, že vše bude fungovat. (Místo předních kabelů mi poslali zadní, ale to není podstatné). Hlavní problém je, že mi poslali řídící jednotku 5q0 919 294 C, parametrizaci jsem si nechal udělat. Mimochodem už bych si tu nic nekoupil. Horší služby jsem nikde nezažil. Po zapojení do auta senzory fungují, ale narazil jsem na problém, že nemůžu nastavit Funkce manévrovacího brzdění a další hodnoty, viz výpisy z jednotek. Pokud máte někdo da…

6. Zahájeno uživatelem Dominik_19,

20240410_144913.mp4 Ahoje, neviem rady stymto. Keď idem ráno do práce všetko okej auto nehlasi nič. Keď idem domov z práce a zhasnem auto poda tu hlášku. Podotýkam však bol som na diagnostike a tam nepisalo nič a ani na palubnom PC mi nesvieti nič že by bolo dačo zlé. Ako ja jazdné vlastnosti auta to nemá vplyv len mi to pije krv. Viem ze sa to tu už riešilo ale keďže mam už po záruke tak oprava bude asi drahá. Každý tip alebo rada pomôže. Ďakujem.

7. Zahájeno uživatelem sedmar,

Zdravím všechny, delší dobu řeším u O3 2.0TDi (2015) vybíjení baterie po 2-3 dnech stání se baterie téměř vybije, zůstane sotva na nastartování, jelikož se při nízkém stavu baterie (20%) se asi aktivuje režim úplného uspání všeho natrvrdo (po nastartování se zobrazí na displeji rádia "Ochrana komponent aktivní."). Nejzedím moc dálky, tak pak někdy nestíhá auto ani z toho vybítí dobít do plna, tak pak je baterie při startu státní s nižší kapacitou, tak občas je na 20% i za noc. Baterie nová (nakódovaná) - zkoušena i jiná, výsledek stejný; v autě vše originál; alternátor dobíjí, když jedu dále (hodinu a víc) dobije i z minima na 80-90% baterie - píšu hodnoty zob…

8. Zahájeno uživatelem Koda123,

Ahoj měl bych dotaz, mam Octavii 3 1.6 TDI 2017. Po zapnutí zapalování začne Pípat a psát “ZAPALOVÁNÍ JEŠTĚ ZAPNUTÉ” ( viz video) je to jedno z deseti startování. Nevíte kde by mohl být problém? Předem díky IMG_8792.mov

9. Zahájeno uživatelem ZUKY,

Prajem pekný den. po demontovaní spinača svetiel.... a presunuti pozicie diagnostickej zásuvky ... na octe 3 FL po zapnuti zapalovnia nefunguju smerovky ... pise chybu prednych svetiel na rádiu ... nedaju sa prepinat dialkove svetla ... a ani auto nereaguje na vypinac... vypinac prehodeny aj druhy ...a s rovnakym vysledkom ... predpokladam ze bude treba Flashnut RJ. je tu niekto z okolia popradu kto by sa vedel nato pozriet. dakujem za info

10. Zahájeno uživatelem Hanyscze,

Zdravím, chtěl bych vás poprosit o radu. Dodělával jsem na svém autě (MR2016) elektricky sklápěná zrcátka, což obnášelo, výměnu zrcátek, dveřních jednotek (5Q4959593E + 5Q4959592E) + ovladače na zrcátka. A objevili se mi dva problémy: 1. Po dokódovaní automatického sklápění zrcátek se zrcátka sklápí sekaně (viz video), odklopení funguje normálně...zvláštní je, že pokud zrcátka sklopím pomocí ovladače, tak se sklápí normálně. Setkal se někdo s tímto problémem? 2. Po výměně dveřních jednotek v předních dveří mám problém se stahováním oken. Po zamknutí auta (během jízdy nebo na parkovišti) nelze přední okna ovládat, pokud auto odemknu, o…

11. Zahájeno uživatelem vfi,

Zdravím pánové, mám Octavii 1.4 TSI 110kw r.v. 2016. A objevila se závada s interiérovým světlem. Pokud chci rozsvítit jednu nebo druhou bodovku, tak je vše ok. Problém nastává při použití kolébkového přepínače. Pokud mám přepínač nastaven na svícení při otevření dveří, tak světla při otevření dveří nesvítí, vyzkoušeny všechny dveře. Když přepnu přepínač do polohy na rozsvícení všeho, tak světla pouze probliknou. Když tohle přepnutí udělám vícekrát za sebou, tak mi potom ani nefungují bodovky na jednotlivá tlačítka. Dále jsem si všimnul, že kolíbkový přepínač jaksi drhne, nevím zda je to normální. A pokud přepnu přepínač do polohy svícení, tak světlo tedy jednou…

• Pozitivní
    • 22 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  12. Dobrý večer.neviem či píšem správne ale potrebujem poradiť. Octavia 3 vykazovala chybu teploty motora no teplota všetko ok.diagnostika ukázala "snímač 1 teploty chladiacej kvapaliny signál príliš malý chybovy kód P011700 . Snímač sa vymenil (pod obalom vzduchového filtra na boku na motore). Chybu vykazuje stále,auto stále piští. Viete poradiť? Ďakujem

• 2 odpovědi
    • 1,6tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem jooe1,

Zdravím, když jsem dnes přijel před dům tedy s ohřátým motorem všiml jsem si že je ručka teploměru dole a ventilátor chladiče běží na max. A přitom hlášení "ZÁVADA START STOP". Nevím kdy za jízdy se to stalo ale myslím že jsem měl start stop tlačítkem vypnutý. Vím že budu muset do servisu, ale třeba je to nějaká prkonina která se dá vyřešit svépomoci v garáži. Výstražný trojúhelník nesvítí, auto jede normálně. Díky předem za radu.

14. Zahájeno uživatelem marfan,

zdravím, vyskytol sa mi problém, že mi nestmieva spätné. Na interierovom spätnom nesvieti ani zelená ledka. Vedeli by ste poradiť v čom môže byť problém ?? Či už akú poistku hladať, ktorá by to bola alebo cez diagnostiku v ktorej RJ to pozrieť. Vopred diky.

15. Zahájeno uživatelem Šárkaa,

Zdravím, po hodině cesty mi začalo auto pravidelně každou cca 3. sekundu pípat bez rozsvícení jediné kontrolky. Po zastavení a znovunastartování se pípání ještě zintenzivnělo a pípání tedy probíhalo i bez jízdy jen po nastartování. Po rozjezdu a pár ujetých metrech pípaní přestalo a další hodinu po cestě domů už se neozvalo. Při další jízdě se pípání spustilo už po pár ujetých kilometrech a nepřestalo dalších skoro 30 minut. Po cestě domů už opět nepípalo. Takto se to opakovalo již několikrát. Auto je nově koupené před 3 týdny, ojeté, r. 2018. Týden po základním servisu - olej, filtry, dofouknuté pneu. Tušíte někdo čím by to mohlo být? Díky

• Pozitivní
      • Líbí se mi
    • 8 odpovědí
    • 2,9tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem ZuzanaTrojanova,

Dobrý den, chtěla bych tady poradit, než s tím půjdu do servisu:-)Jsem lajk a tuším, že cena v servise pro ženskou bude mnohem vyšší:) Koupila jsem si Octavku Combi 3 (rv.2017) mám ji doma asi měsíc a přestalo mi fungovat zamykání kufru, všechny ostatní dveře fungují a zamknou se. Všimla jsem si také, že Kessy u řidiče funguje podle nálady, u spolujezdce už náladová není a funguje OK, může to mít souvislost? Je nějaká možnost, jak kufr zamknout manuálně, než to opravím? Zkoušela jsem použít klíč a zamknout centrálem, ale nepomohlo a kufru se zase otevře. Máte prosím nějaký fígl? Případně je pravděpodobné, že se nejedná o čidlo,ale třeba jen o pojistku?Děkuju za radu…

• 4 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  17. Zdravím, stala se mi taková nepěkná věc, kdy se mi povedlo vyprat jeden z klíčů (naštěstí mám dva). Auto je na systém KESSY, čili i startování funguje tlačítkem. Vyměnil jsem v klíči zkorodovanou baterii. Auto lze odemknout jak tlačítkem na klíči, tak bez klíče dotykem kliky. Nefunguje ale startování. Auto hlásí po stisknutí startu, že nebyl nalezen klíč. Jak by se to dalo vyřešit? Na koho se obrátit? Bude to jakýsi tip imobilizéru, který přestal fungovat? Je mi divné, že je problém jen v tom startování.

18. Ahoj, prosím o radu - nezobrazuje mi spotřebu Komfortních spotřebičů, že je např. zaplá klima vidím jen na palubním PC. Čím to může být? Auto mám z druhé ruky a všiml jsem si toho nedávno. Díky.

19. Závada se objevuje pravidelně ,někdy po několika kilometrech zmizí. Diagnostika nic nenašla. Servis bezradný. Čím to asi je. 20231006_134012.mp4

20. Zahájeno uživatelem omicron,

Nedávno jsem registroval již 2x tuto závadu, která ovšem po restartu vždy zmizí. Keyless ale normálně funkční, SS rovněž... Nemá někdo zkušenost?

21. Chystal jsem se dodělat současně s tažným na Octavii III combi 2016 senzory mrtvého úhlu, ale zasekl jsem se na "přesné" poloze držáků pod nárazníkem. U liftback verze jsou zde rovné prolisy do kterých nýtují matice a přidělávají držáky. U Combi verze bohužel nic takového není a když budu vrtat díry pro nýtovací matice nerad bych to předělával, že držák bude málo/moc natočení a nebude snímat co má. Našel jsem jen jednu fotku (níže) s originál držákem senzoru, který by měl být na Ocvatii III combi ale bližší specifikace polohy od konkrétních bodů zde již bohužel nebyly. Hledal jsem zde na foru i na zahraničních, ale nikde se mi nic nepodařilo najít. Máte prosím…

22. Zahájeno uživatelem pieter1,

Zdravím všechny, máme O III a na jednom světle jsme vyměnili poškozený modul pro natáčení do zatáček. Má orig.číslo 1T0 941 329 B. Po nainstalování nového modulu, je v závadách kod C1082, že modul není nakódován. Když jsem chtěl ve VCDS pod modulem 55 nakódovat "leimo rechts", tak vždy při pokusu kódování vyskočí chyba: "Chyba 31 mimo rozsah ". Někde jsem četl, že VCDS toto nakódovat neumí. Je to pravda? Případně věděl by někdo jak to nakódovat? Díky.

23. Ahoj, pouzivate nekdo 'OBD Memory Saver Adapter' (z jedne strany napojeni na zdroj, druha strana se zapoji na OBDII) pro zachovani kodovani ve vozidle behem vymeny akumulatoru? Zajimalo by me, jestli je tu nekdo, kdo to ma na OIII odzkousene a mohl byt to doporucit a popr. co s adapterem pouziva za zdroj. Edit: Jde mi predevsim o to, jestli je v poradku u OIII pouzivat pri vymene baterie zalozni napajeni pres OBDII, abych neco neodpalil.

• 4 odpovědi
    • 1,2tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem slepic,

Zdravím, mám O3 s dual klimatronikem a netopí strana u spolujezdce, zde je výpis chyb. Zkoušel jsem základní nastavení, ale to nepomohlo. Měl jsem sundaný kaslík a jsou tam vidět tři servomotory. Můžete mi prosím poradit, který to je ? A nebo jsem úplně blbě a je to někde jinde? Děkuji 328197 - Servomotor teplotní klapky vpravo B108D 54 [009] - Chybejici kalibrace Potvrzeno - Testováno od smazání pamiti info o závadi: Stav závad: 00000001 Priorita závad: 2 Frekvence závad: 1 Poeítadlo resetu: 115 Kilometry: 120755 km Datum: 2020.06.26 Eas: 09:01:48 Napití svorky 30: 11.8 V Vnijší teplota: 27.5 °C Vnitoní teplota: 27.8 °C Teplotní klapka …

• 10 odpovědí
    • 18,8tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem homelessdrop,

Pekný deň prajem, chcel by som sa informovať, riešil niekto prerábku elektrického kufra na manuálne otváranie? Kufor sa pootvára do 1-2/5 stavu, diagnostika toho veľa nepovedala a keď aj povedala tak mi múdrejší nevedeli povedať čo to presne je. Ale ak vzpera tak kus stojí 400€ nový, dá sa samozrejme aj použitý kúpiť čomu rozumiem, ale to je rovnaké riziko keďže klamať vie každý. Ak to náhodou vzpera nebude ale bude to výsuvný zámok na spodnej časti auta nakoľko len vtedy sa kufor neotvorí ak sa nevysunie zámok, tak je to 150€ za diel. Nehovorím že samotná cena je problém, problém je, že neviem čo to spôsobuje a takto to bude len skúšanie a na to peniaze nie …

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.