Motor 1.6 TDI CR
175 témat v tomto fóru
-
Ahoj, Nedaří se mi dohledat informaci nebo aspoň obrázek. Zjistil jsem, že olejová měrka, která je plastová, nemá rovné vedení, ale nějak zahnuté. Když měrku tlačím do motoru, tak nejde volně. Někde ji evidentně tlačím do zatáčky a drhne o stěnu. Dost mě to překvapilo, je to v pořádku? Dneska jsme vkládal novou, takže měrkou to není. Nikdy dřív jsem se s tím nesetkal.
-
- 2 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
-
Keď to bude dvojhmotny zotrvacnik na octaviu3 ...1.6tdi najazdené 173tisic km.... aká cena je aj z robotou už to niekto menil.????
-
-
- 13 odpovědí
- 15,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Čauu, Potřeboval bych poradit, co by to mohlo být. (Cvakání při přidání, video nutno zesílit) Začal jsem to pozorovat po výměně předních tlumičů (Tlumiče + uložení). Jestli tam borci s něčím nehli nebo nepraštili do čeho neměli. Děla to z 80% za studena z 20% i za tepla. Na videu bez kvaltu po nastartování a přidávání plynu, ale děla to i s kvaltem při rozjezdu a přidání plynu ke spojce. Pozoroval jsem to i jen se spojkou bez plynu za studena, hned jak si auto zvýší otáčky. Hodně zřídka to udělá při dobržďování a sešlápnutí spojky. Zvuk vychází z místa před řidičem. …
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Dobrý den, koupil jsem Octavii III 1,6 81kw greenline a všiml jsem si jedné zvláštní věci. Při stálé konstantní jakékoliv rychlosti, jakoby jen při lechtání plynu, slyším do kabiny jemné piskání/hvizdání/houkání, nevím jak to přesně popsat. Pokud pustím, nebo naopak sešlápnu plyn, je to pryč. Nevěděl by někdo jak pomoci? Děkuji
-
- 16 odpovědí
- 9,5tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, zajímalo by mě, kdy přesně se mění rozvody u O III 1,6 TDI 77KW. 1) Co všechno se mění? 2) Při kolika kilometrech nebo let 3) Cena !!! Předem dík
-
-
- 46 odpovědí
- 116,5tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahoj,zrovna jsem do nádrže aplikoval přípravek BG245 na dekarbonizaci a čištění palivové soustavy a vstřikovačů.Máte to již někdo za sebou?Hodně lidí to chválí.Mám korekci na jednom vstřiku už limitní ale auto jezdí naprosto v pořádku a bez chyby.
-
- 1 odpověď
- 1,1tis zobrazení
-
-
Zdravím vie mi niekto poradiť kde sa nachádza riadiaca jednotka čerpadla motor 1,6 77kw TDi vyhodilo mi chybu P308D ak by nepomohla výmena palivového filtra tak bude pravdepodobne nutné vymeniť RJ. Alebo iná rada? Ďakujem
-
-
- 3 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
Potřebuji poradit při šlápnutí na plyn i opak cítím škubnutí nejde hladce a plynule jezdit a když řadim musím.si.hodne hrát ze spojkou aby to nebouchlo a nehoupalo motorem s to už sem měnil všechny silentbloky i spojkovou sadu ..nevím co dál vyzkoušet.....nemáte někdo zkušenost po čem jít ???napadlo mě ještě čidlo spojky pod pedálem ale nevím kde ho vyhledat..díky předem všem za rady a odpověď
-
- 6 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj všem, dostal jsem od známého tip na chipování motorů na http://www.autochip.eu/cz/chiptuning/tabulky/skoda/skoda-octavia-2-16-tdi-cr-105-hp/ Máte někdo zkušenosti s chipem tohoto motoru? Parametry nevypadají špatně a pokud by to znamenalo ještě zachování životnosti motoru, docela by to stálo za zamyšlení......
-
-
- 100 odpovědí
- 57,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, mám Octavii combi 1.6tdi 77kW. Pokud zastavím a vyřadíme na neutrál, stane se občas, že se začne ozývat drnčení z pod auta, jako by od převodovky. Po vyšlápnutím spojky se buď změní daný zvuk, nebo přestane. Toto chování se vyskytuje namátkově a většinou častěji pokud je auto dostatečně zahřáté. Jiz jsem vyměnil kompletní spojkovou sadu (spojka, dvojhmota) a nechal jsem i rozebrat převodovku, ve které bylo vymeneno hlavní ložisko. Bohužel zvuk se stále objevuje. Nemá někdo tip, kde by mohl být problém?
-
-
- 11 odpovědí
- 11,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravím všechny, mám Ocatvia 3 1.6 tdi 81kW, 250NM, 110HP, 4x4 a přišlo mě to slabý, moc to nejelo tak jsem navštívil typka co chipuje a na brzdě naměřil 95 koni 220Nm takže se mě to nezdálo. Nahrál mě chip na 320Nm a 130koní. (Proběhlo to tak že si stáhl předem originál sw s tím že si to nachystá abych tam nemusel čekat) Naměřeno bylo 245Nm a 105 koní což není ani to co tam má být z výroby. Auto jede lépe, je to poznat, kdyby to jelo takhle tak jsem na chip vůbec nešel. A teď otázka v čem může být problém? Na diagnostice Žádná závada. Ten co mě chip dělal tak tvrdí že čipem to není že to má vyzkoušené a že je něco špatně na autě ale měl jsem ho u něj týden a zkoušel …
-
- 17 odpovědí
- 6,6tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás, nenašiel som v týchto témach o “piskani” turba iba komplet repas. Ked dam auto nad 1500 otáčok tak pri stiahnutom okne je počuť taký jemný piskot ked sa na to nesústredím tak to nepočuť vobec. Čítal som aj na ostatných fórach ze to je “predchádzanie smrti” turba. No niekde udávali ze takýto jemný zvuk je normálny. Stretol sa uz s tym niekto? 80k km. Dakujem pekne.
-
- 7 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
-
-
Zdravim chcel by som sa opýtat mechanik mi povedal ze mi treba menit vačku kedze je znicena coakoro sa moze rozpadnut no nikde na forach som nenasiel zeby to niekto riesil ani kolko by stála oprava podla toho co mi vravel je to dost nákladné ja len ci nemá niekto podobnú skúsenost s týmto motorom vraj sa to stáva vdaka zlému materiálu cize ak viete poradit co s tým a kolko to asi bude stát tak budem velmi rád dakujem
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravim,chťel by se zeptat jestli je normální že když mam neutrál a pustím auto z kopce tak mi stoupnou otačky a začne neco slabě hučet?díky za nazory
-
- 0 odpovědí
- 932 zobrazení
-
-
Zdravím všechny, mám prosbu. Vlastním 2 měsíce Octavii 3 1.6 TDI Dsg, začínám pozorovat delší točení při prvním studeném startu, klidně i 5-7 sekund. Jakmile to chytne, běží krásně, klidně a tiše. S dalšími starty není problém, jen ty první, studené. Máte někdo nějaký tip, zkušenost, nebo radu? Internet je plný tehle případů, ale zajímá mě, jestli to někdo a jak vyřešil. Díky za rady
-
- 14 odpovědí
- 28,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, chtěl bych vás požádat o radu a názor. Mám na nové oktavii III najeto 5000 km, ale hlučnost při akceleraci se stále neutišila. ROzjezd na 1 a na 2jku je velmi hlučný. Jakoby to prostě nemazalo a neplulo hladce, ale dřelo to. Doposud jsem se snažil motor příliš nevytáčet. Za studena max do 2500 ot. spíše ale mezi 2000-2500 a hned jsem řadil. Při zahřátí tak do 3000 a pak řadím vyšší stupeň. Jezdím město, mimoměsto a dálnice, zkráta všechno. Spotřeba dlouhodobá je myslím slušná 4,9 l/100 km. Při pohodové jízdě někdy denní spotřeba dělá i 4 litry. Tam je to OK, ale akcelerace není v porovnání s oktávkou 2 až tak uspokojivá. Je to tím, že zkrátka 5000 km je ješt…
-
- 13 odpovědí
- 11,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, jako podobně několik diskutujících má někdo zkušenost s tímto motorem? Mladý kus - 3 roky, cca 77tis najeto. Koupeno od lízigový společnosti (carnext). Před koupí jsem projel, kultivovaný chod motoru. Cca tři týdny v pohodě a pak postupně po studeném startu začal trochu klepat, nebo házet. Po 3-4 minutách to vždy skončí a když se zahřeje, tak běží pěkně. Jinak to trochu hází i s celým autem. Po domluvě s prodejcem dáno do autorizovanýho servisu. Vyměněny svíčky, olej. Ale servisák říkal, že by to mohly být vstřiky, tzn. oprava za desítky tisíc. Prej to u těchto motorů je častý a že do toho někdo lil nekvalitní naftu. Dotaz, když do toho teď budu le…
-
-
- 22 odpovědí
- 23,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dnes se mi stal takový zajímavý problém. Už pár dnů pozoruju, že auto není tak živé jako dřív. Diagnostika prázdná. Dnes sem jel a sundal sem nohu z plynu a brzdil motorem. A následně chtěl přidat, ale motor měl možná i vteřinu prodlevu.... A samozřejmě moc netahne. Setkal se s tim prosím někdo? Popripade jake hodnoty sledovat ve vagu? Oct3, 1.6, 2015, 77kw, 190tkm.
-
- 5 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
-
-
Koupil jsem Octavii 3, najeto 150 000, km. Při ohleduplné jízdě 35km do práce mám spotřebu 5,9 l na 100km. Asi vysoký volnoběh něco málo nad 1000 otáček a spotřebu na volnoběh mi to ukazuje 0,9. Nevíte kde může být příčinu? Když jsem zkoušel jet svižně, hravě mi to vyskočilo nad 8 litrů.
-
- 9 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den, Dnes mi při výměně oleje a filtrů bylo sděleno, že si nějaký nezvaný host pochutnal na hadičce v autě.(viz Foto) Dost mě to překvapilo, jelikož jsem na autě vůbec nic nepoznal, vůz nic nehlásil. Hadička byla na místě opravena tím, že byla ustřižena a napojena nějakým zbytkem, který se rovna válel na dílně. Když jsem s autem jel domů, přišlo mi, že slyším “odfukovat” turbo, což jsem předtím nikdy neregistroval. Můžete mi prosím říct, o jakou hadičku se jedná, k čemu slouží, jak to, že vůz nehlásil závadu (ani na diagnostice), jestli oprava “napojením” není jen “prasárna” (a není lepší koupit nový díl) a zda odfouknutí tu…
-
- 2 odpovědi
- 5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Mám VW Golf r.2014 16,tdi. Nechal jsem vyměnit rozvody a vodní pumpu. Po ujetí 10 km motor ztratí výkon. Vyměnil jsem ještě přední pomocnou pumpu a propláchl několikrát celý systém chlazení. Dnes to ujelo asi 40 km a znovu ztráta výkonu. Všiml jsem že výkon klesá při teplotě oleje 125 stupňů. Když teplota klesna na 110 zase to jede. Na diagnostice žádné hlášení... Netuší někdo co to je? Děkuji Lehman
-
- 9 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
-
Při plynule jízdě dojíždění nějakého jiného auta a asi tak 1500 otáčkách a pozvolném sešlápnutí plynu auto cukne a mám stále zařazeno a bez vyslapnute spojky .většinou třetí rychlostní stupeň. Ve škodovce jsem to měl a tam udělaly výměnu vysokotlakého čerpadla veškerého potrubí vstřikovače kontrolu kvality nafty a vyčísteni nádrže. Ale dělá to pořád . Napadl mě ještě EGR ventil . Co myslíte vy ?
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Čau lidi, zaznamenal jsem divné zvuky (viz. video), které se projevili na studený motor. Po zahřátí už to nebylo slyšet. 1.6 tdi, 85kW, 2018, najeto 65 tis. Je to závada či je to konstrukční vlastnost? Video na YouTube
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Ahoj, je normální dolejvat po 2000 km 0,75 l chl.kapaliny?.....pod autem louže není
-
- 25 odpovědí
- 50,2tis zobrazení
-