Elektrika
Kabeláž, klima, topení, el.spotrebiče, alternátor, centrál, alarmy, GSM+GPS, VAG, airbagy, parkasistenty..
278 témat v tomto fóru
-
Elektrické okno u spolujezdce má těžký chod. Stáhne a vytáhne se úplně a bez problému, ale je slyšet, jak motor musí hodně zabírat. Místy je pohyb nepravidelný (střídá se pomalý pohyb a poskočení). Čím by to mohlo být? Auto parkuje venku, často pod stromy, ale ostatní okna fungují normálně.
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Ahoj kluci ,prosím Vás svítí mi stále brzdové světla asi spínač ,kde bych hi mohla najít prosím . vim ,ze Fabie to měla pod volantem ,ale u rapida jsem v hajzlu .😂😂 diky za odpoved
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
-
Přídavná USB zásuvka pro nabíjení nebo napájení telefonu nebo tabletu pro pasažéry vzadu. Vhodné zvláště jako doplněk pro dlouhé cesty, kdy se děti baví hraním her v telefonu nebo sledováním filmů v tabletu. Zásuvka má v sobě integrovánu nabíječku 1A. Pokud nechcete, aby nabíječka "žrala" akumulátor, je nutné ji zapojit na spínané napětí od klíčku. V RAPIDu jsem neobjevil bližší bod spínaného napětí než v pojistkové skříňce. Rádio SWING kupodivu spínané napětí nemá přivedeno (AMBITION FRESH m.r.2013). Postup: 1. V krytu loketky vyříznout otvor pr.27mm, rozměřit tak, aby otvor vyšel mezi dvě vnitřní žebra. 2. Na černý kablík dát kabelové oko M5, šroubem do plechu upevn…
-
-
- 15 odpovědí
- 22,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, na Rapidovi 1,2 63kW se nám v poslední době stává, že se naprosto nahodile rozsvítí a pak už trvale, až do zhasnutí motoru, svítí kontrolka ESP. Po opětovném nastartování při další jízdě už nesvítí. Autem primárně jezdí manželka, takže jsem já nemohl vysledovat, při čem se to děje. Zažil jsem to jen několikrát a většinou to bylo tak, že např. při cestě do Brna se kontrolka nerozsvítila, ale při cestě zpět ano. Nicméně žena tvrdí, že se tak děje i při kratších cestách. Nevypozoroval jsem ani žádnou změnu v jízdních vlastnostech, jakmile se kontrolka rozsvítí. Zároveň se nám nyní stalo, že se nám na Velikonoční pondělí rozsvítila kontrolka motoru, která svítila poř…
-
- 3 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
Ahojte, prosím o radu. Začalo se mi objevovat to, že když odemču auto a jdu první do kufru a následně do auta, tak je auto zamčené. Zvuk odemknutí je standartní, mačkám tlačítko celého auta. Myslel jsem, že je to baterií, tak jsem vyměnil, ale nepomohlo to. Někdy se dokonce stane i to, že dojdu k autu a nejí prozměnu zamčeno. Co jsem si i jednou všiml, tak na MAXI DOTU ikona otevřeného kufru problikávala i když byl zavřený. Kde mám hledat chybu ? nějaký senzor nebo klíček ?
-
- 5 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Nazdar "rapidaci", Mam dotaz na PTC. Je to aspon v nekterych TSI? Jak to poznam? - nemam pristup k VCDS. Kdy to funguje? Hledal sem na forum - ale byly 2 prispevky z OI z 2010 ... Dekuji za vasi odpovedi.
-
-
- 20 odpovědí
- 9,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Protože tady: https://forum.skodahome.cz/topic/144335-vyhřívání-sedaček/?tab=comments#comment-2335149 ani tady: https://forum.skodahome.cz/topic/132073-vyhrievané-predné-sedadla/?do=findComment&comment=2255137 doposud nikdo neodpověděl na základní otázku "JAK NA TO?", sepíšu sem návod na instalaci vyhřívání sedaček na RAPIDa. Velkou inspirací byly zkušenosti a návod od @wirer , jeho link na návod zde: https://wirer.sk/f3_vyhrev-predok/ Na RAPIDa se instalace mírně liší. Základem úspěchu je sada od HT CARu https://www.htcar.cz/vyhrivani-sedadel-skoda-rapid-orig-pro-2-sedadla. Pokud jste měnili sedačky za nové s vyhříváním jako já, lze koupi…
-
- 5 odpovědí
- 9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý den, chci se zeptat přítelkyni se během deště či mokra rozsvítí chybové hlášky na infotaimentu a displeji na cca 10s a pak zmizí a během cesty opětovně několikrát oranžové ESP, ABS, tlak v pneu, asistent do kopce atd...kde je problém ? Rapid 2018 1,0 81kw Děkuji
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Budu nechávat auto stát přes měsíc v nevytápěné garáži. Radíte odpojit baterku, abych v lednu nastartoval? Nevyresetuje mi to nějaké nastavení, které bych pak komplikovaně musel zadávat? 1.2 TSI 63 kW, baterka je pár měsíců nová.
-
-
- 13 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
U zadních dveří za spolujezdcem nejde stáhnout el.okno. Když ho chci jako zavřít, tak slyším cvaknout motorek (kontakt), ale když ho chci otevřít, tak neslyším nic. Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, momentálně mam auto bez maxidotu a chtěl bych budíky s maxidotem, jenže při mém zděšení jsem zjistil, že do Rapida dávali budíky s maxidotem úplně stejné jako mam v druhém autě (Fabia II). Je možné, že do Rapidu budou pasovat budíky s Maxidotem, které je graficky lépe zpracované - Octavia III, SuperB, Fabia III atd.? Velice Vám děkuji
-
- 7 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, mám dotaz ohľadom tohto auta a umiestnenia jeho autobaterie. Narazil som na voz kde je bateria namiesto rezervy ?!? Pozeral som na internetu obrázky pod kapotou u tohto auta a niekde som videl autobateriu normálne pri motore a niekde som zase videl, že tá batéria tam nie je (takže je asi na mieste tej rezervy). Je to normálne u tohto auta? Ako to je potom s povinnou výbavou? nie je rezerva súčasťou povinnej výbavy? Díky
-
- 6 odpovědí
- 7,9tis zobrazení
-
-
Ahojte. Je to normalne u Rapida (MR2018) ze po 30 sekundach od jeho zamknutia sa daju klucom (nemyslim cez DO) odomknut iba soferove dvere a ostatne dvere, kufor zostanu zamknute? Zamykanie/odomykanie vsetkych dveri cez DO ako aj zamknutie vsetkych dveri klucom funguje v pohode.
-
- 6 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Zdravím. Kamarád zkoušel dokodovat funkci coroner přes diagnostiku a po zapnutí této funkce se rozsvítila kontrolka na žárovku a vyskočili dvě chyby: 03428-control circuit Turn-light left 03429-control circuit Turn-light Richter Funkce corner nefunguje.. nevíte někdo co je za problém děkuji.
-
- 1 odpověď
- 3,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, Nenašel by se tady posím někdo z Vysočiny (Žďár nad Sázavou), kdo by mi do Rapida dodělal deštový senzor a automatické přepínání světel? Díky
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, zkoušel někdo dodělat startovací tlačítko.
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, Uz jsem bezradny a proto se obracím na Vás s dotazem. Prohledal jsem fórum skrze vyhledávač, ale toto téma jsem nenašel. Předem se omlouvám zda to tu již bylo řešeno. Problém zní: pořídil jsem na aliexpressu LED lampičky místo klasických lampicek s bezpaticovou žárovkou do zavazadlového prostoru. Zapojení jedna radost. Jenže. Začala se mi dít taková věc. A to, že když za jízdy otevřu kaslik spolujezdce nebo rozsvítím stropní světlo tak mi na MFD bliká, že mám otevřený kufr dokud kaslik nezavru nebo nezhasnu stropní světlo. Pokud vrátím původní žárovkovou verzi osvětlení kufru problém již nenastane. Zkoušel jsem vyřešit problém tim, …
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahojte, mám problém s ventilátorom kúrenia. Rapid 1,6 TDI MR15 automatická klimatizácia. Niekedy sa mi stáva, že počas dlhšej jazdy prestane fúkať vzduch. Ventilátor sa roztočí iba pri dvoch najvyšších intenzitách, keď znížim tak zase prestane. Nepomáha zmena teploty, zapnutie/vypnutie AC, ani žiadne tlačítko. Jediná vec, ktorá na 10 sekúnd zapne fúkanie je ťuknutie do páčky ostreku predného skla. To keď urobím, tak vždy na 10 sekúnd funguje. Niekedy cca po hodine jazdy začne samo zase normálne fúkať. Zaujímavé je, že presne tento problém mala moja svokra na firemnom Rapide, tak nemyslím, že to je niečo vynimočne, ale nikde na fórach som o tom nič nenašiel. Bohužiaľ …
-
-
- 4 odpovědi
- 5,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Chcel by som sa opýtať , či by mi niekto nevedel poradiť. Ide o to že na pravej strane mi nekomunikuje ABS zo snímačom otáčok . Potreboval by som či niekto nevie tie dve káble čo idu so snímača do pätice/zásuvky do ABS.
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Zdá se mi, že je regulace nefunkční. V noci nedochází k viditelné změně. Hledal jsem k tomuto nějaké téma, ale nepodařilo se mi. Dotaz: 1) Je při změně polohy otočného knofliku na palubce slyšet z motorového prostoru motorky? (předpokládám, že se nejedná o mechaniku...?) 2) Pokud nejsou slyšet, má někdo nějaký tip, v čem by mohl být problém (pojistka, závislost na něčem...)? Předpokládám, že oba motorky vadné nejsou (27tkm, 2018) 3) Regulace sklonu funguje i při vypnutých světlech? (při zapnutém zapalování) Díky předem za info.
-
-
- 7 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, na mém Rapidu (2014) bylo doděláváno na požádání dalkové centrální zamykání. Ovladač mám od META SYSTEM. V poslední době to zamykání začalo dost zlobit. Zkoušel jsem vyměnit baterku, ale nepomohlo. Může to souviset se špatnou baterií automobilu, kdy špatně přijímá nějaký příjímač přímo v autě? Na minulé prohlídce mě informovali, že baterie se blíží ke své hraniční životnosti a trochu to registruji i při startování. Děkuji za případné rady.
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
120g za 8 měsíců ( konec zari - cerven ), najezdeno jen pár tisíc, auto bylo v servisu ( neautorizovanem ), protože jsem zase slysel "huceni", tak jsem myslel, ze to mam zase prazdny, udajne zadny unik , doplneno 120g. je mi jasny ze neco se proste ztrati, jen by me zajimalo, kolik je pro rapida s automatickou klimou tolerance, jestli nejaka existuje.
-
- 3 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mohl by mi někdo zjistit z ETKY číslo dílu pravé páčky stěrače + PC (bez zadního sterače). Potřebuji to pro zprovoznění PP. Případně do SZ kolik by stálo nastavení přes VCDS. Lze předělat MFA na maxidot? (vypadá to že použitý display je totožný). Děkuji
-
-
- 62 odpovědí
- 24,6tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Zdravím, v návodu jsem nic nenašel, tak bych se chtěl zeptat, jak to funguje Vám - HBA (brzdový asistent). Princip je jasný. U služební Fabie MR2016 se po dobrždění rozblikají směrovky. Ale u mého Rapida (rovněž MR2016) toho nejsem schopen docílit. Předpokládám, že HBA je (i vzhledem k legislativě) standardem. A ještě jedna otázka - blikají při aktivním asistentovi i brzdová světla? Tuším že u Octavie II jsem to viděl.
-
-
- 6 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám dotaz, potřeboval bych udělat test akčních členu v panelu přístrojů po nandání ručiček, v VCDS 19.6 v jednotce 17 je tento test ale z nějakého důvodu mi nefunguje, přitom se to tváří že vše ok, poradí mi někdo co dělám špatně Rapid 7/2018 Budíky 5JA 920 740E BCM 6C0 937 089E Děkuji M.P.
-
- 9 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-