Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
Zajímalo by mě kolik čidel se v motoru stará o teplotu.Vím,že telpota vody.Čidlo je dvojité,takže pokud se nemílím,tak jedna půlka jde do ŘJ a druhá do přístrojovky.Přikládám obrázek z VAG-COM 304.Je tam teplota zahřátého motoru po ujeti 20km.Teplota motoru je v pořádku,ale ta druhá teplota je nějaká divná.Co znamená ta druhá teplota?Jde o to,že auto studený se chvilema dusí.
-
- 5 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahoj,mám octávii 1,6 55kW AEE,r.v.6/1998. Vyčistil jsem škrtící klapku,pak jsem provedl základní nastavení,ale kolísá mi volnoběh, když je to studený tak to má cca 450 ot/min někdy to až chcípne,když se to ohřeje tak cca 750ot/min,ale taky to někdy chcípne.Diagnostika píše chybu G60. Co s tím mám dělat,nedá se s tím jezdit.Díky za každý tip.Lamba si myslím,že je ok,alespoň podle popisu ve VIS 3.0.
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
-
Ahoj Mám otázku. Potřebuji vyměnit lambda sondu. Nevíte jaký typ se dával do škoda octavia 2001, hatchback, benzín 1.6 75KW/5600. Neporadily by jste mi také od koho bych ji případně mohl koupit? Díkes moc za pomoc
-
- 17 odpovědí
- 24,6tis zobrazení
-
-
Zdárek.Mám problém,že VAG vypisuje poruchu-snímač teploty chlad.zmesy G62 a neviem o ktorý snímač ide.Ide o motor AVU 1,6- 75kw.Dík.
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
čau. mám problém s octávii I 99 1.6 74kw. Někdy blbne a to tak že když startuji tak to déle točí ale nastartuje a pak to auto ztratí výkon nemá vůbec tah a když šlápnu na plyn začne cukat a když vypnu motor a znovu nastartuji tak to přestane. nevíte čím by to mohlo být? nedělá to pořád jen občas. jinak svíčky a kabely jsem dával nový. Díky za rady jestli se to tady už řešilo tak se omlouvám za založení nového téma a nezamykejte prosím.
-
- 12 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
-
-
Vypustil jsem olej vysruboval olejovy filtr (po dlouhem boji) ,potom nasruboval novy. zadelal vypousteci sroub oleje. Dal jsem si trychtyr a nalil novy olej. Jdu se umyt dojdu zpet a zjistim ze pod autem kape olej a zjistil jsem ze kape prez vzduchovy filtr. mohl by mi nekdo poradit kde jsem udelal chybu a co ted s tim? nastartovat jsem se neodvazil. Auto jsem pmel lehce z kopecka muze to byt tim? Vsem dekuji za rady.
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Čau chlapi sem tu nováček a potřebuju poradit z ničeho nic mi zčalo auto po přidání lehce zaškubávat ale ted se to zhoršilo a když se udržuje rychlost tak to cuká a když přidávám an plnej plyn tak to nezrychluje a pocukává takže se nedá moc předjíždět prosím poradtě díky a jjinak je to 1.6 74kw a rok 98 všem díky
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahojte, Ahojte, Mohli by ste mi prosím poradiť. Vždy keď vonku huste prší, tak mi chcípne motor. Následne musím približne čakať 20-30 minút a prebere sa a nerobí problémy. Čím to môže byť, čo by som mal skontrolovať??? Dnes mi to v strašnej búrke chcíplo pred Táborom, po 30 minútach čakania sa mi to podarilo nahodiť, motor sa asi 2 minúty cukal, sekal sa v chode, ale potom sa to v pohode rozbehlo. Keď som sa pozrel do motoru, takmer celý motorový priestor bol mokrý. Je pravdou, že som predtým šiel asi 3 km po vyjetých kolejách, kde bola voda...a striekalo to všade. Už sa mi to stalo 3x. Octavia, 97, 55kw, 1.6 benzín ďakujem za Vaše rady. Ináč sviečky, palivový filt…
-
- 4 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Mam octavii 1.6 75kw,BFQ mam taky problem,na volnobeh kolišu otačky a motor ma velku spotrebu paliva,po prečitani piše zavady: 17811 spetny ventil vyf.plynou,16554 rada valcu 1:system odmeravania paliva a 16520-rada valcu 1-sonda 2 chyba v el. obôde.Po vymazani zavad spravim readiness code a všetko je ok same nuly,aj volnobeh ok, po prejdeni asi 10km sa to vrati .Kontroloval som aj trubky k egr ventilu aj skusil druhy a prispôsobil som ho,aj sondu som vymenil a stale tie iste zavady, nestretol sa niekto s takym niečim: poradte
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny.Mohli by jste mi prosím někdo poradit?Mám octavii 1.6 75kw a po nastartování studeného motoru mi to drží tak cca 1200 ot/min a po zhruba 2 minutách mi klesnou na klasických 700-800,mám z toho blbý pocit ať tam není něco v háji.Nevíte někdo jestli je to běžný jev??pač mi k tomu i chvíli při nastartování studeného motoru na volnoběh chlustá jakoby ve výfuku a jakmile se ty otáčky ustálí na normu tak to přestane.Díky všem kdo mi pomůže.
-
- 2 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny škodováky mám problém s chodem motoru 1,6 74kW(AKL)najeto necelích 140000km. Poslední dobou se to zhoršuje. Auto je dosti líné, za plynem cuká zhruba do těch 3000 ot. potom to už není cítit, při akceleraci a dekceleraci dvakrát cukne. Auto jsem měl napíchnuté na počítači a žádnou chybu jsem hlášenou neměl. Už jsem vyměnil dost věcí ale stále bez úspěchu (nová lambda sonda, teplotní čidlo, škrtící klapka, palivový filtr, rozvody a svíčky). K vzhledem k tomu že nemám hlášenou elektronickou závadu bych to viděl na mechanickou. Mohly by to dělat např. zapalovací kabely nebo nějaká hadice. Všechno jsem prohlídnul ale nic jsem nenašel. Už se někdo s podobnou záv…
-
- 7 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
-
Zdravím všechny příznivce vozů značky Škoda, Octavia zvlášť. Předem se omlouvám za neodbornou mluvu, ale jsem opravdový laik. Hodně jsem pročítal toto forum o kolísání otáček atd. To samé dělá občas i mně...píšu občas, protože někdy je to ok, někdy hrůza. Na křižovatce zastavím, dám neutrál, otáčky pod 1k, ale rafička u nich se zblázní, začne lítat nahoru a dolů, auto se začne dusit a kolikrát i chcípne, pokud neprošlápnu trochu plyn. Bylo to již ve třech místních servisech, jeden vyměnil lambda sondu, chvilku to nedělalo. Druhej opět vyměnil lambdu + přišel na škrtící klapku, kterou vyčistil a údajně i vymazal ŘJ a nastavili do základního nastavení. Údajně, protože mám …
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Potřebuji poradit jak na demontáž sání u motoru BFQ 1,6/75 kw. Děkuji.
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny Minulý týden jsem koupil Octavii I. Clasik 2004 1,6 benz 75Kw. (najeto 250tis) cca po 100Km se mi rozsvítila kontrolka motoru, koupil jsem čtečku kodů OBD II, zjistil závadu P0130, vynuloval počítač a po 100Km zase naskkočila P0130. podle popisu v němčině je P0130 - Beheizte Lambdasonde 1, Zylinderreihe 1 - Fehlfunktion Stromkreis/Lambdasonde 1, Zylinderreihe 1 - Fehlfunktion Stromkreis podle popisu v angličtině je to O2 Sensor Circuit Malfunction (Bank 1 Sensor 1) mám tedy vyměnit lambdu - ale kterou?? díky za pomoc Slava
-
- 4 odpovědi
- 16,1tis zobrazení
-
-
Dnes som dal auto na VAG a vyhodilo mi tieto chyby : Otáčky mi totálne blbnú, hoci som ich nanovo nastavoval. Auto nedokáže udržať voľnobeh, a aj zhasne. K tej klapke: Skúšal som ju cez VAG na novo podľq návodu, všetko je OK, aspoň podľa VAG-u. Vie mi niekto poradiť ako na výmenu ventilu a asi koľko môže stáť ??? Ďakujem,
-
- 2 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-
-
Nevíte někdo co je v ní za ložisko, vypadá to že je špatný, ale nechce se mi to rozdělávat bez toho abych měl u sebe hned nový. Je to Octavia1 1.6 (55KW).
-
- 22 odpovědí
- 16,7tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, předčasem mi v servise zavařovali vlnovce výfuku (před Katalyzátorem) a čistili škrtící klapku zároveň. Po těchto úkonech mi nepadají otáčky jak by měli. Po vyřazení to nejdřív točí 1800 ot/min, po pár sekundách to spadne na 1200 ot//min a po dalších pár sekundách na 950 - 1000 ot/min. žere to tak o 1,5 l víc než předtím. Vag nám nejdřív ukazoval problémy s teplotou, tak jsme vyměnili čidlo teploty. Teď už Vag neukazuje nic, ale problém s volnoběhem mám stále. Když jsme měnili škrtící klapku tak to bylo stejný. Nevím si rady
-
- 19 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Som v koncoch ! Mám menší problem s motorom. Ráno naštartujem ide v pohode, motor sa zohreje a ako keby valec vynechával / hovorí sa tomu "prdlá"/ spotreba je v poriadku /7 - 7,5/, v ťahu ide jak čert. Sviečky a káble menené /NGK/, cievka menená / beru /, rozvody menené /Valeo/ váha v poriadku, zberné potrubie výfukové v poriadku, výfuk pretesnený, lambda chybu nevykazuje ! Čím to môže byť ??????? Octa 1 1,6 74 kW, AKL, r.v. 2000
-
- 20 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, tak se mi po zimě opět objevila pod vanou olejová skvrna - za 8 hodin cca 4 cm v průměru . Na podzim jsem nechával převrtat šroub v olejové vaně, fungovalo to cca dvě výměny, kdy se pod vanou neobjevila ani tečka oleje. Teď po poslední výměně však zase asi prosakuje (pod autem jsem nebyl, ale předpokládám, že je to z vany). Můj dotaz zní, čím bych měl ten šroub zafixovat, aby olej netekl ? Abych nemusel do servisu ? Předpokládám, že teď už bude asi potřeba výměna vany. Je to tak ? Díky ...
-
- 9 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
AHOJ MAM DOTAZ KDYZ SE ROZJIZDIM ZA STUDENYHO MOTORU TAK JEDNICKA V POHODE A PRI DVOJCE A PRIDANI PLINU SE AUTO ZACNE DUSIT.NEVITE CO TO?
-
- 16 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-
-
-
Chci se zeptat jaký máte názor na emulzi, co se mi vytvořila na víčku. Předpokládám že se mi tam někde dostává voda, ale volal jsem do servisu a tam mi řekli že to v chladnějších měsících se může stávat, že se tam objeví emulze.
-
Prosím o radu,Jaké slušnější svíčky na octavku 16,74kw. 1999 a kde je sehnat na netu za rozumný peniz. Předem dík.
-
- 10 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravim! Takze moj motor slape ako hodinky,len ked dovrsi svoju teplotu 90 stupnou len sekne a uz sa dusi.Akoby stratil vykon 20kw.Seka..Nemozem predbehnut ani kamion.Znie to,akoby vynechaval niektory valec..Kontrola pocitacom bez zavad.Vymenil som sviecky,kable..No zial ziadna zmena.Chystam sa vymenit aj cievku,urobym dobre?? neviem si stym uz rady,ci to bude zapalovanim alebo palivom..nevie niekdo poradit?
-
- 1 odpověď
- 1,2tis zobrazení
-
-
ahoj ,chtěl bych se zeptat,když nastartuji auto a necham ho běžet na volnoběch po 2 min. vypne auto a nejde už nastartovat .nastartuji ho třeba po 30 minutach . co to muže dělat ? mam octavku 1.6 55kw nedavno jsem byl v servise na generalku vozidla a vše ok.
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-