Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
Ahojte octvaviáci, mám takový problém, čítal som všetky vlákna ohladom skrtiacich klapiek, váhy vzduchu ale nepomohlo Mám octu r.v.99 1.6 74KW AKLmotor, Môj problém je hlavne pri rozjazde ked sa chcem pohnuť z miesta a ked to robím bez plynu čisto iba zo spojkou, tak sa mi stáva to že moja octa mi doslova ukradne plyn spod nohy, auto sa trošku pridusí, to chápem ked nepridám plyn ale prečo si to zošlapne samo, a este čo som si všimol ked to postupne rozbehujem tak auto má taký trhavý ťah, potom ked prekročím hranicu 2000ot. tak to prestane. Stretol sa niekto s takým niečim. A čo sa týka Vagu ten nahlási nič, váha vzduchu a klapka vyčistená, a nové teplotné čídlo
-
- 5 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Dobrý deň, Dnes som si si všimol na svojej octavii, r.v97 1.6 55kW zvláštny zvuk od motoru. Jedná sa o zvuk, pripominajúci škripanie, alebo sičanie. Zvuk nieje moc silný, ale tým, že je odhadom vyžšie frekvenčene položený, než bežný zvuk motoru. Tak som ho počul. Rozvody na aute boli menené, asi pred 5 tisicmi km, bol menený aj rozvod alternátoru.Odhadom zvuk ide od alternátoru, ale kludne by mohol ísť aj od rozvodov. Stretli ste sa prosím s niečim takým podobným? Je možné, aby to šlo od alternátoru? Ten zvuk som nikdy predtým v aute nepočul. Druhá moja otázka smeruje na niečo na počet najazdených km. Podľa tachometru by malo mať auto najazdených 160 000 km. Podľa pro…
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
-
Ahojte, chci se zeptat jestlise dá nějak vylepšit motor na O1 1,6 55kw? Někde jsem slyšel že se dá předělat na 1,6 74Kw silnější verzi? Co to obnáší a na kolik ty vyjde? Popř. jde legálně zaměnit v tomto voze celý motor? Ať už za 1,6 74Kw nebo třeba 1,8 apod?
-
- 9 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Do nedávna by na vagu vždycky readiness samé "0" tedy vše OK. Teď po několikáté vypisuje vag v readiness závadu: sekundární přívod vzduchu - selhalo nebo nekompletní. Auto se chová normálně, žádná kontrolka nesvítí a paměť závad je bez záznamu, jen to sdělení z readiness. Poraďte, mám to nějak řešit nebo na to pr*ět...
-
- 4 odpovědi
- 4,2tis zobrazení
-
-
zdravím všechny přítomné, nevíte prosím někdo jestli by šlo na motor AEE "napasovat" sání s proměnnou délkou? třeba z motoru 1.6 75kw... :help:
-
- 10 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
zdravim mam problém nastartuju a vlevo vedle ukazatele benoše je ukazatel teploty nastartuju a ručička je uplne na levo a pořad lezi teprve kdž pustim vetrak tak se hne smerem do prava ale pomalu driv byla porád u prostred a vrtule na chladiči se ani nehne kdž auto nastartuju na volnobeh treba na 5 min,, jedna se o octu1 r.v 98 74kw venku je pořad horko nemela by se točit a chladit??
-
- 3 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Mam OCTAVIA 1.6 74Kw. Našel jsem prasklinu na trubce sání u hrdla nalévání oleje. Může to mít vliv na kolísání otáček volnoběhu? Děkuji za radu.
-
- 5 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
Ahojte lidi,mam takovej problem. respektive jich mam ted vic,ale ostatni popisuju na jinych tematach (ztraceni vykonu). jedna se mi ale jeste o ten omezovac. myslim ze to nema nic spolecnyho s tim,ze moje octa ztraci vykon. i kdyz vykon neztracela,tak moje octa tahne max 5tis. otacek a dál ani tuk. kdyz to vezmu na rychlost tak to da max 165km/h ,coz se mi zda dost malo na maximalku,kdyz je v technicaku psano 187 a jini pisou,ze jim jela i 200. ne ze bych tak potreboval litat,ale obcas,kdyz je volna dalnice a dobra silnice,tak to rad protahnu a tohle me docela omezuje. nemate s tim nekdo zkusenosti? nevite,jestli se do nejakych octavek daval omezovac? a jestli jo,tak da s…
-
- 3 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
čau chlapy potřeboval bych poradit.. motor se pro rozjizdeni pořad dusi kolik při rozjizdeni do kopce i chcipne.. na vagu to nic neukazalo mam novou vahu vzduchu novou saci trubici ale pořad nic a už si nevim rady čim by to mohlo bejt jestly mam lambda sondu nebo vyčistit kontakty na řidici jednotce?? motor je po celkove Go svičky zapalovaci, kabely ,olej, kroužky pistu, rozvody pumpa,filtry,všelijake trubky, Go hlavy atd. všecno je novy a ořad se to dusi.. diky za všechny rady
-
- 9 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, nikde jsem tu nenašel, jestli se dá "na ulici" vyměnit lambda sonda za katalyzátorem. Jde o 1.6 75kW BFQ MR2004 Myslím to tak, jestli se musí sundavat vejfuk a tak nebo zda je sonda nějak zboku a stačilo by auto přizvednout třeba jen heverem a nebylo by nutné hejbat s vejfukem. A ještě, bývá tam "zapečená" ? Dá se v pohodě jen povolit klíčem ? Nemáte někdo nějakej postup nebo se na to mám raději vykašlat a nechat to udělat (což se mi nechce vzhledem ke zkušenostem...) ? Díky
-
- 5 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
-
-
Zdar, mám problém, teče mě olej z motoru nebo převodovky. Před týdnem jsem si náhodou na parkovišti všimnul loužičky oleje (ca. 10 cm průměr) pod autem. S autem jsem přijel a stálo asi 2 hodiny. Koukám pod motor, vypadalo to jako že to kape z olejové vany. Vím, že je stržený závit na výpustním šroubu, ale při poslední výměně oleje v servisu (pri 120 tis. km) mě mechanik říkal, že ještě bude držet, ale ať počítám, že se bude muset vana vyměnit. No OK říkám si, to bude ten strženej závit a teče to kolem šroubu. Dolil jsem do motoru olej, ale protože nebyl čas zajet do servisu, jezdil jsem s tím týden dál (denně 20 km do práce a zpět). Každé ráno jsem měl pod autem stejně ve…
-
- 8 odpovědí
- 18,6tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, kamarád má Octavii 1.6 55kW a nestartuje mu. Po otočení klíčkem a pokusu o nastartování, zhasne kontrolak baterie a nic se neděje - startér se netočí. Měl sem to na diagnostice, ale nic to neukázalo. Zjistil jsem, že je teplá (až horká) indukční cívka (označená na obrázku). Ještě mi říkal, že dokuď to jezdilo, tak se stávalo, že to špatně chytalo. Většinou naběhla až po několikátém pokusu o nastartování. Ale teď už vůbec ne. Poradíte mi někdo, čím by to mohlo být? Dík
-
- 33 odpovědí
- 22,2tis zobrazení
-
-
Zdravim, omlouvam se pokud tu zakladam zbytecne tema, ale nenasel jsem, ze by se tu neco podobneho resilo.. O vikendu jsem na chvili ridil otcovu Octavii, 1,6 74kW (snad) r.v. 2004 Po startu zustala svitit kontrolka EPC a otacky kolisaly v rozmezi 500 - 1500. Nedalo se s tim jet, tak jsem to zhasnul znovu nastartoval a vse bylo OK. Dojel jsem tam i zpet a uz se to neobjevilo. Pry se to stalo poprve. Spise ze zvedavosti, by me zajimalo co to muze byt. (Nastartovat snad umim... ) Ma to najeto cca 60 000 km Diky
-
- 3 odpovědi
- 5,5tis zobrazení
-
-
Ahojte, chci se zeptat. Mám octavii 1,6 55Kw možná čip motoru ale nevím jistě. Auto mě při určitých otáčkách strasně řve. Myslel jsem že je to střední díl výfuku tak jsem koupil nový, bylo to lepší ale stále to je ve vnitř dost velký hluk tak jsem koupil i nový zadní díl situace je pořád stejná. Zbytek výfuku vypadá celkem dobře. ím to může být? dělá to kolem 2800až3000 ot. a je to celkem nepříjemné, auto má nové rozvody a má nejto asi 160 000km
-
- 53 odpovědí
- 17,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám jeden velký problém, a to, že nenatočím motor. Stalo se to ze dne na den, před tím normálně jezdila. Když jsem chtěl ráno nastartovat, nenatočil jsem. Myslel jsem, že mam zase přepálenou pojistku od čerpadla, ale byla OK a motor taky škytá, skoro se zdá že naskočí, ale po chvilce točení zase nic. Divný je taky to, že když při startování držim plyn, neškytne vůbec, jen točí, když ho ale nedržim, skoro naskočí, ale jen skoro. Možná to souvisí s tím, že jsem asi pře 10ti dny čistil škrtící klapku, protože motor nedržel otáčky, ale po vyčištění a nastavení na VAGU bylo vše OK. Díky za každou radu.
-
- 6 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Nazdárek, mám jeden moooc velký problém. Nejede mi oktáva! Ten problém je takovýto..... -nastartuju, ale motor okamžitě chcípne! -když šlápnu na plyn tak jsem schopen ho držet v otáčkách, ale jakmile pustím pedál tak zase chcípne! (benzín tam je, sice né moc, už svítí rezerva ale teprve na začátku; druhý klíč jsem už zkoušel a taky nic) Nevíte někdo čím to může být??? Díky moc za každou radu
-
- 8 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj chtěl bych se zeptat jestli někdo zvás nevíte jak odstranit zavadu ktera se mi stala.Motor normalně běži a když se ohřeje tak de sam do otaček,když ho zhasnu tak potom ho musim startovat třeba třikrat až pětkrat poraďte dík předem.
-
- 2 odpovědi
- 1,3tis zobrazení
-
-
po vymazání závad z RJ a znovunačtení mi pořád VAG vyhazuje tohle, lambdu jsem vymenil a sale to samé, nevíte co s tím? VAG-COM verze: IHR 304.0 Autosoft Model: 1J - VW A4 Scan: 01,02,03,08,15,17,19,22,35,46,56 Adresa 01 ------------------------------------------------------- Řídící jednotka: 06A 906 019 BQ Komponent: 1.6l 2V/R4 SIMOS HS3018 Kódování: 00031 Opravna #: WSC 01317 3 Nalezeny chyby: 00635 - Vyhrivani sondy lambda pred kat. 37-00 - Defekt 00668 - Palub.napeti: sv.30 36-00 - preruseni 00525 - Sonda lambda (G39) 27-10 - nesmyslny signal - Sporadicky Readiness: N/A Adresa 03 --------------…
-
- 11 odpovědí
- 13,8tis zobrazení
-
-
ahojte, v priebehu mesiaca som 2x zaregistroval, ze pri stati v zapche cca 30-60 minut mi auto zacalo z vyfuku dymit bielym dymom. Klasicke pohynanie. 1-tka, neutral, 1-tka, neutral.... Stacilo prejst cca 500m a bolo vsetko v poriadku. Netusite, co moze byt za problem? Nechcem, aby mi v servise vymenili komplet auto.... len vonavy stromcek nechaju povodny. :-) Dik
-
- 4 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
dnes som odhalil , že mam prasknutu tuto hadicu, ake to mohlo mat nasledky a aka je funkcia? treba ju vimenit alebo stači oblepit? okolie praskliny bolo dost mastne od oleja. kde jkopit , popripade čislo dielu. dik
-
- 20 odpovědí
- 8tis zobrazení
-
-
Prosím o radu ohľadne motora Octávia 1.6 74Kw, ktorý mi na volnobehu a tiež pri pridaní plynu nepravidelne trhá až ho hodí na silentblokoch akoby chcel zhasnúť. Chod auta počas jazdy je OK.
-
- 1 odpověď
- 3,6tis zobrazení
-
-
ahoj doufám, že tento dotaz nedávám blbě, jsem tu nový. Mám problém s prvním dílem výfuku, mám v něm prasklinku. Je to ta část výfuku, která je prošroubována hned k bloku motoru (nevím jak se přesně jmenuje). Nevíte prosím, jak tuto prasklinku můžu zavařit, případně kolik stojí nový díl? Nebo nemá někdo nějaký starý, ale nepopraskaný? je to octavia 1.6 55kW rv. 2001 (vím, že nic moc, ale stačí)
-
- 11 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, předem se omlouvám za toto nové téma. Procházel jsem poctivě toto forum a na můj problém bude asi milion řešení a tak se pokusím popsat situaci zvlášť. Pokud někdo zjistí řešení budu rád, když se podělí nebo odkáže na příslušné vlákno. Vím, že toho může být více. Moje Octa - 1,6/74 kW 1997, najeto 302 000km, při 250 000 měněno paliv.čerpadlo,rozvody měněny při 270 000km,svíčky a kabely staré 15 000 km, měněn střední a zadní díl výfuku. Cca půl roku jsem Octou nejezdil a změnou práce jsem jí začal denně využívat. Problém je v tom, že trochu kolísají otáčky na volnoběh, ale nic hrozného. Jako větší problém bych viděl takzvanou prodlevu spojenou s hrozným cukán…
-
- 13 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Ahoj,mám motor 1.6/74kW AKL,nevíte někdo na co je taková slabá hadička,která vede od plastového sání,zhruba v místě kde je nalévací hrdlo pro olej a je napojená na vroubkovanou hadici sání kousek před klapkou???.Je to hned pod tou silnější harmonikou co vede od nalévacího hrdla.Nechápu na co tam je,protože ten konec co vede do toho krytu sání je zaslepenej takovým plastovým spuntem,takže je to neprůchodný. Chci tam dát malej oddychovej filtr a tohle mě překvapilo.
-
- 3 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Nazdárek.Prosím o radu.Mám octavii 1.6 75kW r.v.02 najeto 228tis km.Dnes jsem zjistil že když stojim na místě a zkouším přidávat plyn tak nejsem schopen udržet otáčky na nějaké stálé hodnotě.Když chci třeba zvýšit otáčky na 2 tis tak mi to nejde.Sešlápnu trošku plyn abych se dostal na ty 2 tis tak otáčky se začnou zvyšovat a aniž bych přidával více plyn tak jdou až ke 4tis.Když se snažim trošku ubrat plynu tak otáčky padnou na volnoběh.
-
- 4 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-