Motor 1.9 TDI-PD
172 témat v tomto fóru
-
Zdravím všechny, po výměně oleje po 15 tis. km pozoruji u mé O1 Tourky zvýšenou spotřebu a to až o jeden litr nafty. Mám celkem najeto 15 000 jelikož jsem ji loni pořizoval. Motor všem známý 1.9 TDI 74 kW. Myslíte že je možné, aby měla výměna oleje vliv na zvýšení spotřeby? Stylem jízdy to není, vážně se snažím jezdit stejně a o litr mě to přijde docela dost. Díky za reakce a jestli to tu někde bylo, tak se omlouvám ale nenašel jsem.
-
- 4 odpovědi
- 7,9tis zobrazení
-
-
-
Zdravím všechny. Nedávno mi vytahovali vstřikovače v servisu kvůli opravě jiných dílů. Podotýkám když jsem auto předával tak bylo plně pojízdné a vstřiky v pořádku. Obdržel jsem od servisu telefonát, že vstřiky jsou zapečené a nejdou vytáhnout takže se oprava prodlouží. Trvalo jim to celkem 5 dní než vytáhli komlet všechny 4. V ten den co mi bylo oznámeno že vstřiky byli vyndány jsem obdržel ještě jeden telefonát a servisák mi říkal že vstřiky opět zapojil a auto nestartuje a že to bude vyžadovat seřízení vstřikovačů. Tato oprava je celkem co vím peněžně drahá proto se ptám jestli mám po servisu požadovat toto seřízení uhradit protože jsem jim dovezl auto co bylo plně poj…
-
- 1 odpověď
- 2,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte, v piatok ku veceru, pri rychlejsej jazde mi zacalo zrazu dymiet s poza motora. Vyzera ze nieco dymi v priestore / prepazke medzi motorom a kabinou. Dalsi den rano som mal problemy s plynovym pedalom, prestal fungovat, otacky stupli na 1250ot/min a pocitac vypisal: servis motora. Po par startoch asi tak 12 krat, to robit prestalo a plynovy pedal zacal znova fungovat. Potom som s tym presiel asi 45km bez problemov s plynovym pedalom a taktiez bez dymu. Pridavam video v tomto odkaze: https://vimeo.com/422119085 Prosim poradte co robit.
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravim,chtel bych se zeptat zda se u motoru tdi PD musi provadet kontrola pocatku vstriku a samozrejme serizeni,mam ted vymenene rozvody a studene starty se me zdaji horsi a obcas to trochu bile zakouri.vsem dekuji za odpoved
-
- 7 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, hledám radu. Mám O1 96kw PD. Čištěné turbo + nová regulace tlaku. Na 1. a 2. rychlostní stupeň auto jede normálně, ale jak tam dám za 3 a výš turbo sepne až někde okolo 1800 otáček. Co jsem tak vyčetl, to možná není neobvyklé, i když si myslím ,že by turbo mělo tlačit už tak od 1500-1600 otáček. Každopádně, i když motor vytočím třeba do 3000 otáček a zařadím další stupeň, plyn klidně podlaha a trvá několik vteřin, řádově okolo 3-5 sekund, než auto začne tlačit a jede dál. Nezdá se mi to uplně normální. Například 100km/h, 5. rychlostní stupeň, cca 2000-2100 otáček a plyn podlaha, auto jede jak kdyby tam turbo nebylo vůbec. Jak jednou turbo zač…
-
- 0 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
nazdar. dneska jsem si vyjel na kopec, zaclo snezit, tak sem si to sel omrknout. nahore bylo asi pul stupne nad nulou. jakmile jsem jel postupne dolu, tak jsem si vsimnul, kdyz jsem byl pod kopcem, ze mi spadla teplota vody v motoru, asi o 10 stupnu. jinak, normalne s teplotou jsem doted neme "problem"... nevim, jestli je to tim, ze z kopecka jsem jel na trojku a jenom pribrzdoval, aby spotreba byla 0 a v te zime se to schladilo samo anebo mi blbne termostat? na spotrebe jsem nic moc nepoznal, tak se nijak nezmenila a motor se po startu za studena zahral na 90, ikdyz to trvalo dele, nez v lete tak co myslite chalani?? nechce se mi zase kupovat novy termostat nebo nekoho…
-
- 88 odpovědí
- 44,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobry den chci se zeptat jestli nekdo z vas nema zkusenost s : natocim motor a po par vterinach zacne sebou hazet jak kdyby nesel na vsechny,ale kdyz seslapnu spojku tak to hned prejde,nebo staci pridat trochu otacky.Predem diky za rady
-
- 12 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
-
-
Cau chalani potreboval bych vedet ktery kanal v prispusobeni upravuje davku paliva na volnobeh.Dekuji vsem co poradi. Je to na 1.9tdi PD kod AVF.
-
- 1 odpověď
- 4,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den, předem jen chci říct, že nejsem žádný odborník, tak se omlouvám, pokud některé informace nebudou přesné. Koupil jsem si Octavii tour 74Kw PD najeto poctivých 145.000 km. Vše pohodička až najednou v tahu do kopce a vyšších otáčkách mi to začlo padat do nouzáku a vypadávalo turbo. Počítač hlásil chybu EMISE-DO DÍLNY a rozsvítila se kontrolka motoru. V servisu zjistili, že je v háji turbo, tak jsem tam dal nové a chyba stále nezmizela. Známej mi to hodil na diagnostiku (VCDS) a zjistil, že se neomezuje tlak v turbu a nedrží mi podtlak. Nevím, jak to vyřešil, ale pouze mi řekl, že mi vyndal jakousi malou membránu, která slouží pouze k plynulejšímu vypnutí turb…
-
- 13 odpovědí
- 14,6tis zobrazení
-
-
Prosím o radu : mám octavii 1,9 PD 96 kw , za studena startuje ihned , když se ale zahřeje , nastartuji , motor běží ale za cca 2+3 sec. zhasne. To udělá při každém dalším startu , nastartovat se dá jedině tak , že podržím startér asi 5 sec. a on pak už běží.Co jsem zkoušel: odpojit čidlo teploty nasávaného vzduchu , funkčnost čerpadla v nádrži , výměna tandemového čerpadla na hlavě , úprava startovací dávky v diagnostice na max. , nic nepomohlo.Díky za radu.
-
- 21 odpovědí
- 8,6tis zobrazení
-
-
-
Škoda Octavia Tour r. 2009 1.9 TDI-PD 74kw Při jízdě, pokaždé po různě ujetých kilometrech, někdy již 1km od startu, jindy zase klidně po v kuse ujetých 230km z ničeho nic něco jakoby lupne a auto na sešlápnutý pedál akcelerátoru přestane reagovat. Dělá to také pokaždé v jiné rychlosti, někdy ve 30-50km/h ve městě, jindy zase ve 130-150km/h na dálnici. Někdy stačí například na dálnici podřadit z 5 na 4 rychlostní stupeň a po následném sešlápnutí akcelerátoru se opět chytne. Někdy nestačí ani na 4, ale chytne třeba až na trojce, někdy nepomůže žádné podřazení. Pak je tady druhý případ, kdy se ihned po jakémsi lupnutí a nereagování akcelerátoru zobrazí kontrolka akumul…
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahoj Uz legendy PD 96KW ted si valím po dálnici Ujeto 497km a najednou mi pípne palubní počítač . Tlak oleje motor do dílny a blikala i červena konev auto šlo do nouzáku a přitom blikalo i žhaveni odstavil a šel jsem zkontrolovat olej olej byl OK nikde nic neteklo nebylo prasklé po opětovném otočeni klice žádná chyba auto jelo zas jak mělo pak se mi to stalo ještě jednou po ujetí cca 297km v kuse je pravda že když se mi to stalo poprvé tak jsem tomu dával čoud plnej plyn a maximalka . dělam to protože jednou za čas kvůli vyhnaniu pavouku z potrubí jinak jezdim v klidu tak ted k tomu problemu nevíte někdo co to muže byt za problem najeto250 tacu 40tacu před rozvodama. deku…
-
- 3 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím vás, mám octavia 1 Tour 2010 74KW PD. Nejde mi nastartovat, starter motá, ale žádná snaha chytit. Někdy po otočení klíčku není slyšet čerpadlo na naftu a někdy ano (auto stejně nechytí, i když čerpadlo natlačí). Zkusil jsem se mrknout po relátkách, dle fóra by to mohlo dělat relátko 109 nebo 103. Bohužel relátko 109 jsem nenašel viz foto. V obchodě mi dali tyhle dvě relátka viz druhé foto, že jedno je 109 a jedno 103. Bílé relátko ACAKW kontakty i obrázkem sedí s 103, ale ty čísla ani podle google mě neujistili, že to je opravdu 103, tak jsem měl strach to tam vyměnit. Dokáže mi někdo poradit které relátko viz foto, je na čerpadlo…
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Mám menší problem s octavií.Nejdřív mi diagnostika hlásila tryska,vstřik 4 válec.Po týdnu tryska,vstřik 3 válec.Nechal jsem tedy zkontrolovat vstřikovače a nechat namontovat a seřídit na vačkách.Tím jsem vyřešil vstřikovače.Žádnou závadu to nehlásí ale motor začíná táhnout od 1800 otáček a konec je ve 2200 pak do 2900 nejde plynule.Od 3000 zase táhne.Když je motor v tahu tak se rozklepe volant,palubovka a na pedálech.Poradí kekdo?
-
- 18 odpovědí
- 8,4tis zobrazení
-
-
octavia tour 1,9 74kw, občas naskočí chyba motoru a vždy je tam váha vzduchu - děla to jen pří jízdě nad zhruba 40km a delší - při rozsvěcení kontrolky motor jeden naprosto bez problému - žádne škubaní, ztráta výkonu, apod. se nekoná, prostě se jen rozsvítí kontrolka motoru - váha vzduchu je nová ( bosch ) a vpodstatě to děla to stejné co na původní ( byla tam i z jiného auta kde půjčena váha jezdí bez problému ) - pokud se jezdí kratké trasy jen po městě, tak je klidně í několik měsiců a stovek/tisíc km klid někdo nějaké nápady ? děkuji
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Ahoj, Chci se zeptat. Mám oct. 1 74kw 4x4 ATD a už nejakou dobu mi hučí (na 1 a 5.stupen) převodovka,cca 1 rok. Po delším zahřátí zvuk zmizí. Nově mi teď nastal problém s tím, že nemůžu zařadit jedničku a když už se mi to povede,tak obráceně zase nejde zpět a i při vyslapnuté spojce má auto furt snahu zabírat nebo tvrdě poskočit jak kdybych pustil rychle spojku.To stejné se děje na zpatecku. Může být problém v oné převodovce nebo něco jiného?(Setrvak,spojka..) Omlouvám se,jestli ten popis je mizerný,netuším jak líp to popsat ? Díky za odpověď
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
Čau lidi, včera jsem sundával vanu a čistil sací koš. Mám dotaz ohledně origo těsnění.. V mém případě tam byl jakýsi bílý tmel, opravdu rovnoměrně nanesený... No stejně jsem skeptický zda je to origo, protože vana byla krásná a to mě po 310tkm nepřijde úplně reálné :D .. Je tu někdo znalý kdo by rozsoudil můj spor s kamarádem (tvrdí že je to origo tmel, mě slovní spojení origo tmel nepřijde košér :D). Další věc, tuhle kuličku jsem našel ve vaně... Nějaké nápady odkud sakra může být??! Díky předem, ještě dodám, že mám 96kw ASZ.
-
- 4 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, už si nevím rady ani několik servisů mě zatím nepomohlo, snažil jsem se hledat podobné téma zde, ale neúspěšně, tak zakládám nové, třeba měl někdo podobné martirium. Na podzim jsem byl na technické kontrole, poté jsem si auto normálně převzal a ujel jsem asi kilometr a zdechlo a nešlo vůbec nestartovat, tak jsem to vrátil do autorizovaného servisu s tím, že to nejede, auto tam měli asi měsíc, vrátili mi jej s tím že byla vadná řj motoru, že to propájeli a nalezli několik studeňáků. Ale auto nevydrželo jezdit dlouho a pro změnu začalo chcípat hned po nastartování, jediné řešení bylo odpojit konektor chcípací klapky a pak to jelo normálně. Auto …
-
- 5 odpovědí
- 8,9tis zobrazení
-
-
Dobrý den,potýkám se s tímto problémem:mám motor 1,9 TDI 74Kw čipovaný a po nastartování se chová jako stará dobrá sto dvacítka:-) musí se nechat více než deset minut rozehřát protože jinak se nerozjede a chcípá motor a věc druhá auto začne táhnout až od cca 2200-2300 otáček.Nevíte někdo co s tím může být?Díky
-
- 6 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, prosím o radu. Jsem s Golfem (1,9TDi 74kW, 2003, AXR) na dovolené v alpách a když jedu dlouho do kopce tak začne auto strašně smrdět a začne se kouřit z motorového prostoru a z výdechů klimatizace. Nevím zda má někdo nějakou zkušenost na co se podívat? Já osobně jsem koukal, že mám motor celkem oblitej od oleje tak mne napadlo zda se pouze nemůže na tom motoru začít vypalovat? Ale zase je mi divné, že by se ten motor ohřál o tolik víc když teplota vody ukazuje max 90°C a zároveň nevím zda je nějaká možnost, že by se ten kouř dostal do výdechů? Díky za každou radu. Honza Ještě bych se zeptal zda je možné nějakým jednoduchým způsobem ( nemám sebou téměř žá…
-
- 0 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdravim,mam problém s turbem než se mi trochu zahřeje motor tak vůbec nereaguje turbo ujedu 300m a najednou jede jak čert měnil jsem ventil N75,všechny podtlakove hadice a turbo ma nalítano 50 000km
-
- 4 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
Dobrý Den přeji Mám problém a nevím co stím jestli novou komplet spojku plus setrvačník nebo poslat převodovku na repas. Problém je že když jedu po městě tak všechno jede jak hodinky ale když vjedu na dálnici auto začne hodně vibrovat jako od motoru dělají to hodně převodové stupně 4,5,6 na 1.2.a 3 není nic poznat auto ale i tak krásně táhne má sílu, jen dokud nezařadím tu 4 a přidám plyn tak to začne hučet plus vibrovat Tak tímto vás prosím jestli náhodou nevíte co to muže být. Jo a problém z řazením také nemam rok 2004 najeto 230 000
-
- 5 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl jsem se zeptat jestli někdo neví odkud se vzal tento plech v sacím koši. Děkuji za vaše odpovědi.
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Snad to někomu pomůže, já se nestačil divit, proč auto přestalo po cca 1000km od výměny jet ... http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?p=1183850#1183850
-
- 0 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Zdravím, již několik týdnů pozoruji na svém autě takové podivné rachtání vycházející z prostoru pod řidičem, resp. pod pedály... Je to dokonce i cítit, když mám nohy položené pod pedály a zarachotí to, jak kdyby něco v tom místě zacvakalo. Nejvíc se to projevuje při skoro volnoběžné jízdě na 1-2. rychlostní stupeň, takže dejme tomu, že na tu dvojku třeba kolem těch 1200 - 1000 otáček, ale jakmile nechávám dvojku jet v kolonách jenom na volnoběh, tedy na 800-900 ot. tak se nic neděje a nic nikde neklepe, to samé platí pro jedničku. A dneska se to začalo objevovat i na neutrál, kdy bylo auto úplně v klidu... Občas to prostě zarachotilo a zacvakalo, ale hned zase př…
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-