Elektrika
79 témat v tomto fóru
-
Zdravím, příští týden budu nakupovat pár věcí v Alze a napadlo mě že bych si mohl koupit nějaký lepší žárovky. Koukal sem do manuálu (auto bude asi až v Lednu) a jsou tam dvě varianty světlometů, jedna s H7 a druhá s H4 ale není tam napsáno která varianta je ta s LED denním svícením.
-
-
- 16 odpovědí
- 10,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravim , mam otazku , chystam sa vymienat budiky za tie s Maxi dotom , chem sa spytat , aky soft treba k prisposobeniu novych budikov /immo a km/ ? v starsich VW som si to rovil s Vagtachom a s VDCS , ale netusim ci mi to bude aj teraz stacit , jedna sa o UP Fl 2017 /rovnake ako CITIGO/ . dakujem
-
- 2 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
Muze mi nekdo prosim poradit jak vynulovat servisni interval INSP? Testoval jsem ruzne drzet tlacitka u budiku a tocit klickem ale marne.. Dekuji.
-
-
- 11 odpovědí
- 21,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, Řešil už někdo z vás osvětlení do kufru? Já osobně mám představu nějakého LED-pásku, ale řeším problém odkud vzít napájení. Nejvhodnější by mi asi přišlo vytáhnout to z pojistkové skříně od pojistky vnitřního osvětlení, ale zatím jsem nepřišel na způsob, jak se jednoduše zbavit toho plastu pod volantem, abych se k tomu mohl pořádně dostat. Díky
-
-
- 10 odpovědí
- 10,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, dnes jsem si všiml imho divného chování podsvitu budíků. V cca 18:30 jsem parkoval a při vypnutí zapalování si všiml, že evidentně zhasl podsvit budíků. Při cestě domů v cca 20:30 jsem to trochu sledoval a pokud bylo vpředu nebo pak nalevo zapadající sluníčko ale schované za mraky, tak podsvit svítil tak na 1/3 intensity, pokud se vjelo do lesa, tak podsvit zhasl tak, že nebylo budíky vidět. Nikdy jsem si nic podobného nevšiml, až jsem měl pocit, že dorazila nějaká aktualizace od MS. :-) Samozřejmě žádné připojení k netu auto nemá, je to rok 2012. Co Vy na to?
-
-
- 10 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
-
-
Tak jsem u čínana našel smerovky v zrcatkach, tim ze se vymeni ten cerny plasto dole...pokud jsem to dle obrazku pochopil spravne zde odkaz na shop Nekupoval to nekdo uz ? nejakej matador jako @danikd ci @Aleš_BX s tim bude urcite souviset natazeni kabelu a jelikoz ted taham kabel na okno tak bych to udelal pri jednom
-
-
- 6 odpovědí
- 7,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, neřešil někdo dodělání pravé zadní mlhovky? Nebo nemají ji novější ročníky zapojenou? Dnes jsem měl vyndaná zadní světla (pod nimi bylo tak 1/2 cm tlustá vrstva písku a bahna) a v pravém světle je zadrátovaná i mlhovka a dokonce i dvojitá žárovka tam je. Akorát schází přívodní drát vedoucí do konektoru.
-
-
- 14 odpovědí
- 10,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, chci se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti s doděláním bezklíčkového startu "easy start" pro model s automatem nebo iv. Přistup do auta by byl standardní na stisknutí dálkového ovládání, jen by se pak uvnitř nemuselo šmátrat s klíčkem, ale jen zmáčknout tlačítko. Doufám tedy že by nebylo nutné násobné mačkání - 3x, po vzoru otočení klíčku.. Děkuji za odpovědi
-
- 1 odpověď
- 3,6tis zobrazení
-
-
Koupil jsem VW Up! CNG a vše fungovalo. Auto je 2013. Najednou po pár dnech na vesnici (od čtvrtka do dneška ráno v mínusových teplotách bez hnutí na zahradě) nejde v aute téměř nic z elektriky. Nejdou stěrače, výhřev okna vzadu, nesvítí denní svícení (ale světla po zapnutí svítí), nejde centrál, ani dálkový a navigace ukazuje v sekci o autě nuly. Nejdou blinkry, dvojblinkr, přepínání dálkových a větrák. Ani zásuvka 12V a kufr neotevřu, stejnak stresni okno se nehne. Nicméně klimu otočení ovladače větráku zapne (myslím kompresor). A sviti žlutá kontrolka motoru. Radio jde a navigace taky. Problém je tedy (dle mého) v tom, ze ECU nekomunikuje s vozem, ale s motorem ano, pr…
-
-
- 19 odpovědí
- 12,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, včera večer jsem zjistil, že na Citigo ( obsah 999 /44kw /rok 2012 automat ) mi nesvítí přední potkávací světla. Denní svícení funguje a ostatní osvětlení taky. Nevím si s tím rady. Setkali jste se s tím už někdo ? kde by mohla být příčina. Je zvláštní, že nesvítí obě dvě světla. Za každou radu budu rád.Díky
-
- 5 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
-
-
-
-
Zdravím. Srovnával někdo spotřebu 1.0 MPI (Citigo, up!, Mii) co ukazuje palubní počítač se spotřebou při tankování? Já mám dle palubáku průměrnou spotřebu (na jednu nádrž, cca 700 km) 4,5 l/100 km. Dle tankování 4,8 l/100 km (natankované litry děleno najetými km krát 100).
-
-
- 11 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Tak jsem na FB videl jak nekdo ma na Maxidotu zobrazenou teplotu oleje, kdyz jsem to ale v Budikach nakodoval napsalo to samozrejme chybu....a tak premyslim zda to ma vubec teplomer oleje :-) mozna to maji jen nove motory...
-
-
- 7 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, u CG CNG 2012 se začal objevoval problém se spínací skříňkou. Otočím klíčkem, rozsvítí se kontrolky, ale už nejde otočit dále a nastartovat. Musím vrátit klíček zpět a opakovat postup. Zatím je to řekněme sporadický výskyt, ale spíš chci vědět zda se mám začít bát, že mě to někde nechá a nebudu moci nastartovat nebo to vždy rozhejbu na "druhý" pokus.
-
-
- 28 odpovědí
- 20,8tis zobrazení
-
-
Ahoj pls poučte mě velmi nepravidelně se mi stává, že po zapnutí zapalování se ozvou "3 pípnutí" není to ale doprovázeno žádnou kontrolkou (stav paliva, množství oleje, tlak v pneu...) resp všechny kontrolky postupně zhasnou, tak jak to po zapnutí zapalování bývá a lze normálně nastartovat díky za info
-
-
- 17 odpovědí
- 12,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, nevíte někdo co je toto za chybu? Vyskakuje to dost často a přijde mi, že ASG z přeřazení za 1 na R nějak bouchne. Je to manželky auto, a ta mi tvrdí, že při couvání se jí stalo, že auto nejelo, pak se ozvala velká rána a cuklo to (jako by se vůz odlepil od země) a až poté to začalo couvat. Addresa 02: Aut. převodovka Labely: nevybrány Objednací číslo řídící jednoky: 0CT 927 750 A HW: 0CT 927 750 A Systém a/nebo verze: SQ100 H10 0013 Kódování: 000120 Číslo dílny: WSC 00949 002 1048576 ASAM Dataset: EV_TCMSQ101011 004010 (VW12) ROD: EV_TC…
-
- 7 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den, před 14 dny jsem zjistil, že mám prasklou hadičku u klimatizace a přemýšlel jsem o výměně svépomocí. Chci pouze vyměnit hadičku, naplnit a odvzdušnit následujíce. Jde mi jenom o to, jak je hadička vedena a zda je možné to oddělat doma. Nezná náhodou někdo kód dílu? Naraznik jsem už nasadil a kód nemůžu najít. Jde o hadičku hned pod řemenem te klimatizace. Přikládám foto, je to foceno zepředu. Děkuji za reakce :)
-
- 9 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Neuvažoval nebo nezjišťoval někdo někdy něco o montáži vyhřívaného čelního skla do auta, co by to obnášelo a tak...?? Co jsem se díval, tak se dává pouze do VW e-Up!, ale sklo je přece úplně stejné pro všechny auta od Citigo, přes Mii až po Up!... Takže je to jen o elektrice a jiném okně.. Spínače se pro tento účel dělají, jen budou mít asi problém auta se start stopem, protože tlačítko pro vyhřívané okno je právě v této pozici.. Pár foto, ví někdo něco?
-
-
- 31 odpovědí
- 14,4tis zobrazení
-
-
zdravím, neví někdo, kdo umí nastavit hodnoty pro tempomat v ŘJ motoru (poměr otáček motoru k otáčkám kol) pro jednotlivé převodové stupně, popř. obvod kola, díky za každou radu M.
-
- 4 odpovědi
- 4,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Do venku parkovaného CITIGO chci instalovat plašič kun, který má krom napájení vodič na jeho odpojení při natočení motoru. Návod uvádí PIN č. 17. Máte někdo k dispozici osazení pinů řídící jednotky, ze které předpokládám budu ten povel brát??
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
-
Abychom nespamovali v tématu o MR16, zakládám téma ke stahování oken. Moje dosavadní poznatky k dodělání stahování okna spolujezdce od řidiče: 1) Varianta originál: spínač okna je skutečně přepínačem a přepólovává + a - dle potřeby do motorku pro stahování / vytahování okna. Motorek má jen 2 pólovou svorkovnici a není to nijak propojený s komfortkou. Po zapnutí klíčku jde proud do spínače a ten ho pouze pustí dál do motorku jedním nebo druhým směrem. Takže domontování sériového provedení obnáší pořízení dvojspínače a krytky do dveří řidiče, novou svorkovnici ke spínači a přepíchat dráty z původní do nové svorkovnice a natáhnout dráty do dveří spojujezdce. Mám …
-
-
- 99 odpovědí
- 32,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Ahoj, asi nejsem tak zkuseny auto elektrikar, ale po vymene zadniho svetla na RZ za LED svetlo lehce porad sviti i kdyz je vypnuty klicek.... vypozoroval jsem ze po čase to zhasne na to jsem prisel ted vecer.... otazka je co je spatne...svetlo je samozrejme cina....
-
-
- 7 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravím. Mám Citigo z roku 2017 a najeto cca 6000km. Poslední dobou se mi opakovaně stává ,že nesvítí pouze levé zadní světlo.Na světle svítí normálně blinkr a brzdové ,ale klasické osvětlení už né (ty tři žárovky). V servisu mi už třikrát vyměnili pojistku a žárovky. Mechanik ještě vyměnil pojistku ze 7,5 na 10. Po čtnácti dnech světlo zase nesvítí. Ví někdo co s tím?
-
- 1 odpověď
- 4,3tis zobrazení
-
-
Zakladam samostatne tema k TMPS, vim ze je zde hodne reseni na snimani tlaku, nekdo ma bezdratove moduly myslim ze by je BCM na Citigo mela umet....ale pojdme s @danikd ktery to snad dodelavam udelat navod co vse je treba ? @danikd pokud se nepletu rikal jsi ze musis natahnout kablik ze svazku u tlacitka ve stredovem panelu k ABS?
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-