Přejít na obsah

Qual

Uživatel
  • Počet příspěvků

    86
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Qual

  1. Fabia II s reflektorovými světly (H4) je nově na seznamu schválených světel pro OSRAM Night Breaker LED!
  2. Trochu oživím... Mě EFB baterka v Rapidu (TDI) umřela v podstatě po dvou letech. Výrobce byl MOLL, kdy jejich baterky byly snad navíc nějaké problémové. Před částečnou smrtí pár dnů auto stálo, těžko nastartovalo, jel jsem asi 8 km, a když jsem chtěl jet zpět, sotva to otočilo motorem. Pak dobito a jakž takž to startovalo. Nakonec jsem odpojil kabel ID a hned po delší jízdě (100 km) byl znatelný rozdíl ve startu než s kabelem. Ještě další rok jsem s ní nakonec jezdil a celkem to startovalo, takže celkem vydržela 3 roky. Pak jsem jí preventivně nechal vyměnit, protože začátkem další zimy už to byla po pár dnech stání bída. Ale mám jí taky pořád kolem 12.4V (odpojeno).
  3. Trošku jsem zajásal, když jsem to před pár dny viděl, ale tušil jsem háček a samozřejmě - FII chybí, Doufám, že se to rozšíří, protože projektory ve FII jsou fakt těžká bída, i když lepšíma žárovkama (O NB Silver) se to taky trochu vylepšilo - z tmy je šero. Vypadá to, že proti halogenům tyhle ledky svítí výrazně líp, byť světelný tok je papírově pořád 1500 lm (jako mají přibližně halogeny).
  4. Všimnul jsem si, že u manželčiny Fabie je věčně promáčené vnější (sametové) těsnění a zkondenzovaná voda na laku. A to když pár dnů nepršelo, Rapid to má snad i za deště suché, auta stojí vedle sebe. Řekl bych, že hůř na tom jsou zadní dveře a to na obou stranách. Přitom těsnění se opticky zdá, že doléhá bez problémů. Do interiéru neteče, alespoň tomu nic nenasvědčuje. Mám trochu strach, aby to tam nezačalo hnít, když je to pořád ve vodě. Nehledě na to, že před nějakým týdnem to bylo přimrzlé. Má někdo podobnou zkušenost?
  5. Jojo, včera na mne vyskočilo info, že je dostupný MirrorLink i v ve standardním Sygicu jako modul. Řekl jsem si hurá! Ale když jsem viděl, že by mě to stálo 1100 Kč, i když mám už mapy zaplacený, no tak to sorry jako, ale radši budu dál používat Waze v AA. Třeba ale bude časem sleva...
  6. Qual

    Scala a konkurence

    https://www.auto.cz/kia-ceed-1-0-t-gdi-vs-skoda-scala-1-0-tsi-kdyz-chcete-normalni-auto-130718
  7. @tomas.zmuda AT Car, provozují hlavně docela známou půjčovnu pod licencí Budget. Ale taky záleží co se nasmlouvá, jak píše Wittmann.
  8. Na tohle je dobrý operák co máme my ve firmě - jakmile nějaký problém a auto bude dýl než na den v servisu nebo porucha na cestě neooravitelná ihned, tak automaticky náhradní auto (snad i v zahraničí)... a za Rapida třeba Golf nebo Leon, sice obvykle socka výbava, ale i tak. Ano, je to asi trochu dražší, ale absolutně bez starostí. Na běžný servis, když nemám čas, tak si pro auto i přijedou. Hrozně jsem si na to za těch pár let, co auto mám pro soukromý účely, zvyknul.
  9. Hmmm, tak pokud standardní tlumiče se chovají podobně (a zbytek podvozku je shodný, nevím, potvrďte) jako sport v režimu normal, tak asi nemá význam si za to připlácet, když rozdíl je minimální. Možná tak kvůli pocitu.
  10. Qual

    Škoda SCALA

    To je v toleranci, myslím, že je tam rozptyl dokonce 5%. Proto je hovadina, proč na Scalu není alespoň alternativně stajdardnějších 225 na šířku hlavně u 18. Děkuji ušetřenému gramu CO2... ? Jinak nedávno jsem měl možnost se s autem setkat zblízka a dokázal bych si to auto doma představit.
  11. Qual

    Scala Ambition

    Jojo, dneska jsem potkal taky jednu Fkovou (no dohoramdy asi 5-6, mraky FL Superbů a nějaký Kamiq) evidentně Ambition nebo něco základního a vzadu svítily světla jen v blatníkách. Ale i Karoq, Kokodák, Sup to tak má v základu. Jinak přední světla jak jsou LED, tak to vypadá na pohled hodně dobře, i když je to vlastně základ.
  12. Qual

    Škoda SCALA

    Ta zmínka o sedačkách mě taky zarazila, měl jsem dlouhodobě tři Rapidy (2013,2015,2018) a z osobní zkušenosti ve všech to bylo absolutně totéž (max jiné prošívání/látka). U dálkových mě to taky pobavilo, dvakrát za týden (nebo jak dlouho ji mají novináři?) je docela dost, zvlášť když si představím, jak asi dlouho s tím za tmy mohl jezdit, přesně jak píšeš :) Mě osobně jinak mrzí, že Scala nemá virtuální pedál nebo jak se tomu nadává, když už má elektrický kufr. To jedna z moderních vymožeností, kterou bych si do auta na rozdíl od jiných objednal...
  13. Qual

    Rozmery kol

    Tak pneu 205/50 R17 je docela v pohodě k sehnání od různých výrobců i za ještě jakž takž rozumný ceny a i zimáky celkem jsou. Zato 205/45 R18 je totální téměř nesehnatelný bulšit a zimáky už vůbec. Kdyby alespoň alternativně šlo něco běžnějšího, tak ok, ale tohle...
  14. Qual

    Scala a konkurence

    Civic vypadá zezadu hrůzostrašně (dle mě) Ale jinak proč ne. Jen to modrý podsvícení budíků a dalších prvků, to musí být v noci žůžo... nechápu tuhle módu, za to bych snad sekal ruce. A docela mě překvapilo, že nebrzděný přívěs může mít jen 500 kg... (což je většině jedno).
  15. Můžu potvrdit, že dokáže dát vědět o jaké kolo se jedná, hlavně pokud tlak výrazněji klesne za jízdy. Ale ne vždy. Třeba když jsem dal rezervu (16" vs 15"), tak sice hlásilo úbytek tlaku (v tomto případě sice blbost, ale logická reakce systému), ale ne jaké kolo. Když jsem.prorazil pneu z boku, hlásilo i o jaké jde. Jednou mělo jedno kolo menší tlak a hlásilo to taky. Takže to funguje a řekl bych, že docela spolehlivě.
  16. Qual

    Autobaterie

    Mě vydržela v předchozím Rapidu (MY 2016, takže to už ten tupěinteligentí systém mělo) ty tři roky určitě, otázka je jestli ještě slouží i teď, to už nevím.
  17. Qual

    Brzdový systém

    Ten zadní buben je tedy opravdu mini. Každopádně pokud dobře naladí posilovač, tak rozměry kotoučů na běžný ježdění ničemu vadit nebudou.
  18. Qual

    Scala a konkurence

    Dali černý strop, normální volant, jiný dekor... aby to nevypadalo úplně stejně, protože ono to je naprosto totéž :D Ale tak Yeti má taky hodně podobný interiér jako Octa II, tam to ale není úplně stejné... nebo Roomster a FII, tam byl i předek auta dokonce stejný. Někde se ušetřit musí :)
  19. Qual

    Škoda SCALA

    Trochu jsem prolítnul ten předpis a je tam: Takže asi jasné, ale detailně jsem to nezkoumal, třeba tam jsou i nějaké další podmínky/výjimky.
  20. Qual

    Škoda SCALA

    Všimli jste si, že ostřikovače světlometů jsou za příplatek? Podle mě bude v Bi-LED světlech nějaká kulišárna s nižší svítivostí, ale nikde se tím samozřejmě nechlubí.
  21. Qual

    Škoda SCALA

    Překvapil mě příplatek za TDI jen 40 tisíc, u Rapidu to bylo nejmíň dvakrát tolik (za 1.6), díky tomu, že je to čtyřválec, tak to možná bude bude docela častá alternativa. Ty pěkné sedačky (alespoň na pohled) jsou už i v základu, což je podle mě super (pokud tedy bude dostatečně dlouhý sedák, jsou někde tyto informace?).
  22. Qual

    Škoda SCALA

    Tak už by to chtělo nějaký ceník :)
  23. Qual

    Škoda SCALA

    PUR volant ve výbavě Ambition je teda úlet :) Ale rozumím, někde se šetřit musí :)
  24. Qual

    Škoda SCALA

    Jo, myslím, že někde byla zmínka (teď po představení), že opravdu LED budou potkávací i v základu.
  25. Qual

    Škoda SCALA

    @Cjoctavian U 16" to chápu, ale na 18" kolech? Pneumatika co se skoro nedá sehnat... Tak doufejme, že bude v papírech alternativně něco standardnějšího, třeba 225/40... Pokud nepoužijí i úzký disk, což bych se ani nedivil...
×
×
  • Vytvořit nový...