Přejít na obsah

JendaR

Uživatel
  • Počet příspěvků

    79
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem JendaR

  1. JendaR

    Chiptuning

    Cimbu většinou jezdí po celé republice a čipuje. Spolupracuje s autorizovanými opravnami. Dokonce i na moravě (Šternberk - OLOMOUC).
  2. JendaR

    Potahové kuže

    Hmm, to zní docela zajímavě. Nemáš tušení o nějakém odkazu, nebo rovnou fotky? Dík.
  3. JendaR

    Potahové kuže

    Mám dotaz na člaounění palubní desky. Dá se očalounit palubní deska koženkou i přes to, že mám Airbag u spolujezdce? Existuje na to nějaký trik., nebo to vůbec nelze?
  4. JendaR

    Chiptuning

    Informace o 1.4 16V 59(63kW) popisuji v příloze http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...4&st=25#Scene_1 Teď mě jen zajímá zda to někdo skusil... přehrát ten soft z 59Kw do jednotky s 55kW. Protože i když si tu někdo přehrál soft na 63kW tak mu zůstal krouťák téměř beze změny. Kdežto nový program na 59kW má krouťák o 7Nm výš...
  5. JendaR

    Chiptuning

    Samozřejmě, že mluvím o benzínovém motoru 1.4 16V. To si nikdo nečtě webové stránky škody? Tenhle motor se nabízí v kombíku fábie. Roomster má 1.63kW a ten motor je dost jinej. Má jinou výfukofou vačku, jiný sací kanál a ještě další změny. Pochybuju, že by Ti to fungovalo jen tak . Takže pokud tomu rozumím nikdo nic?
  6. JendaR

    Chiptuning

    Tak mě napadlo, zkoušel někdo přehrát soft z verže 1.4 59kW do verze 1.4 55kW. Jde to vůbec. Má to někdo zmáklý?
  7. Se zámkem tam je krycí kroužek který fakticky skryje případné otřepy. Já měl origo pod tím krycím kroužkem ještě pryžový "O-kroužek", ale ten se časem rozpadl a vypadl . Drží to i bez něj, takže buď v klidu a bez obav. Půjde to a bude vypadat dobře. Zkusil bych ten servis jak píše Maverick
  8. Já dnes ráno na lačno v 6:00 Pirelli Snowsport 160/70 R14 Ale bylo to o fous. Po cestě jsem potkal i nějakýho šílence v příkopě. Kolega z prace dokonce boural...
  9. přesně jak píše fabka2004... Zajímá mě jestli lze přehrád palivovou mapu novou místo staré, Ať už je to 1.2 nebo 1.4.
  10. Vím, že je to dotaz trochu mimo pořadí. Nechci kvůli tomu zakládat nové téma. Zajímalo by mě, zda lze do řídící jednotky nahrát soft z verze 51kW. Eventuelně u 1.4 55kW zda jde zvýšit výkon nahráním softu z verze 59kW. Dík.
  11. Opravdu snižuje hlučnost. A pod to s ti klidně podepíšu i ti ostatní co to zkoušeli. Pod podlahy se to taky nedává jen kvůli teplu. i uzavřené pory tlumí hluk, ale ne vibrace plechu!. To ani nikdo neříkal. Pokud nevěří, že to funguje tak to zkus. Nebo se aspoň optej (třeba Cosbyho). Vím o čem mluvím. Za pár korun to hodně pomohlo. Sice tam není ticho jako v lese, ale je to lepší!
  12. Myslel . Psal jsem, že experimentuji. Za pár korun je to opravdu znát. Ne každý může a chce dát za přední dveře tisíce při použití dynamatu apod. V následujících odkazech si lze přečíst o zkušenostech z použití mirelonu na vytlumení Octávií. O plusech a mínsech se nemusíme hádat. Kdo má zájem přečte si o nich. Kdo ne ať nesoudí. Neříkám, že je to nejlepší, ale říkám, že za dvě stovky je to set sakra znát! http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...hl=mirelon&st=0 http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...2084&hl=mirelon http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...hl=mirelon&st=0 A dále, vím že můžu použít ALFATEC ALFABLUE, Brax eXvibration a podobné tmely(tlumící pasty), ale vždy je tam cena 5÷8x vyšší. Já je nezavrhuji ale je to otázka peněz. Dveře jsem ještě nedělal a do nich bych si koupil něco kvalitnějšího. Gumoasfalt doporučuju na vnější stranu podběhů, plasty v podběhu a pod. Rozumíme si?
  13. GRYGY: OK, maticové nýty jsem si mezitím i s kleštěmi opatřil. Ale dík za radu. IGOR: Dobrý poznatek. budu si pamatovat Ještě jsem chtěl dodat k tlumení. Jako nejoptimálnější se mi jeví kombinace Tecsoundu a Mirelonu. Jak kvůli tlozšťce, tak kvůli tlumícím vlastnostem. POUŽÍVÁ NĚKDO JINOU KOMBINACI, se zaručenou kvalitou útlumu?
  14. Po prostudování Octavia -fora a dalších příspěvků zde na foru jsem začal experimentovat s vytlumením a přišel jsem na toto: Za takřka pár korun lze docela dobře vytlumit auto i pouhým Mirelonem který se dává pod plovoucí podlahy a koberce (kdysi tu o něm mluvil Cosby). Lepí se chemoprenem nebo oboustrannou lepící páskou. velmi dobře potlačí vysoké a střední kmitočty. Dunivé zvuky jsou slabší ale zůstanou. Na potlačení vybrujících plechů je neúčinný. Za trochu víc peněz lze pořídit na tlumení velmi dobrý Tecsound 2mm (Tapájomat ). Ať s folií nebo bez ní. Ten je pak ale trochu lepivý na lícové straně. To ale nemusí vadit. Tento materiál je bezva ne utlumení středů a hloubek. Taky je perfektní na drnčící plechy podlahy, podběhy, dveře a pod. Na plastové podběhy a plasty celkově se mi velmi dobře a za levný peníz vyplatilo použití gumoasfaltu BODY 930 (Body 950 je přetíratelný a celkově je s ním čistší práce, ale tak dobře netlumí). Z použití akustického molitanu (šedý s pyramidami) jsem byl poněkud zklamaný a nedoporučuji ho na autě. Nepoznal jsem prakticky žádný přínos. Zajímalo by mě, zda máte někdo podobné zkušenosti, můžete mi je potvrdit, doplnit další poznatky, nebo vyvrátit. Dík.
  15. Plast natřít gumoasfaltem BODY 930, nebo podlepit bitumenovýmu pláty. Ty jsou však velmi těžké, tak nevím, co by na to řekly vtzpěry, zda by to v zimě utáhly. Pěnový (akustický) molitan se mi neosvědčil. Podle rad na Octavia-foru jsem použil MIRELON. Za pár korun byl efekt znatelný . Na podběhy doporučuju z vnitřku "tapájomat" = Tecsound 2mm a mirelon (molitan jemoc tlustý vadil by tapesírunku). Z venku natřít podběhy gumoasfaltem... tip viz. nahoře. Taky nezapomeň vytlumit prostor pro rezervu (stejně jako podběhy).
  16. Chci se zeptat. Neví někdo jak se dá nahrát soft z řídící jednotky verze 59kW do verze 55kW. Případně kde? Zkoušel to někdo?
  17. JendaR

    (o) Interier L&K

    Možná tady http://www.auto.asp2.cz/ - celé sedačky http://www.vantex.wz.cz/ - jen látka
  18. Tady by se mohl o zkušenosti podělit snad jedině Tappaja. Třeba to zkoušel i s jinou tloušťkou než jen 2mm
  19. Ze tvého dotazu jsem trochu zmatený . Standardně se při stisknutí prostředního tlačítka na třítlačítkovém DO odemknou a malinko odskočí páté dveře. Aby sis to dodělal tak si určitě musíš dodělat odskok a možná i víc. To už se tu aleřešilo dříve, takže zkus funkci hledat. Jinak hodně štěstí! Sem to ale myslím nepatří. Já se ptám na dodělání elektriského otevírání víka kufru. To je aby mi ho motorek vytlačíl až do horní úvratě bez toho abych musel rukou na cokoli chytat.
  20. Jedině rozeber a slož to znova. A mrkni se na těsnení kolem dveří, jestli jsi ho náhodou někde nepoškodil.
  21. JendaR

    zadni sterac

    Bojím se, že se to mění jen jako celek... Stačí zavolat do jakého koli škoda servisu
  22. A jak se to chová na běžné cilnici? Tu díra, tu výmol? Nekope pak zadek příliš?
  23. JendaR

    čistota vozu

    Takže Leather cleaner od Armor All ? Tech přípravků tu bylo vyjmenováno víc
  24. Jejda, to jsem ani nevěděl. A odkud je? Já myslel, že jako automobilový bůh (bůžek) sídlí někde nanebesích .
  25. Pro nás, bodrý kluky z moravy, by se něco v okolí Olomouce nenašlo? . Po prostudování diskuse, se mi už oněch 600,- nezdá jako přemrštěná cena a jsem ochoten ji bez problémů akceptovat. Jen ta praha je pro mě z ruky
×
×
  • Vytvořit nový...