Přejít na obsah

stanmar

Člen ŠKODA Klubu
  • Počet příspěvků

    8 641
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    194

Vše zveřejněné uživatelem stanmar

  1. stanmar

    Zimní pneu

    vyhláška č. 341/2002 Sb. „V případě použití zimních pneumatik (M+S) s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, je nutno na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením formou nálepky, která musí být v zorném poli řidiče. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. Upozornění formou nálepky může být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle (například palubním počítačem).“ Nutnou podmínkou pro použití takových pneumatik je tedy vyznačení rychlosti alespoň nálepkou v zorném poli řidiče. Povinnost umístit tuto nálepku je v tomto případě na provozovateli vozidla, který se rozhodne pneumatiky s nižší kategorií rychlosti na vozidlo namontovat. Další podmínkou je, že nesmí být použito zimních pneumatik s kategorií rychlosti nižší než 160 km/h, pokud nejvyšší rychlost vozidla tuto hodnotu překračuje, ani s vyznačením této rychlosti nálepkou (směrnice EHS 92/23 o pneumatikách a jejich montáži).
  2. stanmar

    Octavia IV FL

    Pár článků - víceméně to samé : https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/skoda-octavia-facelift-design.A240213_140252_automoto_fdv https://www.garaz.cz/clanek/novinky-nova-skoda-octavia-je-konecne-tady-je-to-radikalnejsi-zmena-nez-se-cekalo-u-modelu-rs-mame-dobre-i-spatne-zpravy-21011986#dop_ab_variant=1239100&dop_source_zone_name=autoweb.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest245_nove_vyhledavaci_pole_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/skoda-octavia-po-modernizaci/r~623dadaaca6111ee9d3d0cc47ab5f122/ https://www.autorevue.cz/skoda-octavia-4-facelift-nazivo-tolik-toho-zmizelo-zbyla-jedina-ctyrkolka-skoncil-plug-in-i-trivalec https://autozurnal.com/skoda-octavia-facelift-2024-prvy-dotyk-video
  3. stanmar

    Autobatéria

    Já mám z výroby EFB .. takže souhlas s @JSvoboda. EFB vs AGM - rozdíly
  4. stanmar

    Škoda Superb 4

    Naživo vypadá ještě lépe, hlavně při pohledu zepředu. Jsem zvědav jak bude vypadat varianta Sportline (dokonce probleskla i zpráva o verzi RS, ale to by bylo asi velké překvapení).
  5. Přeji všem v Novém roce všechny ty věci jako zdraví, štěstí a pohodu, ale také co nejvíce radosti a to nejen v osobním životě, ale také za volanty těch našich plechovek. 🍾🥂
  6. Není to sice v ČR, ale na druhou stranu přijít o tak velký trh stojí za povšimnutí. https://www.autoforum.cz/predstaveni/prodeje-skody-v-cine-se-propadly-na-uplne-dno-vice-jak-tretinu-z-nich-tvori-nejlevnejsi-model/
  7. Přátelé, přeji Vám všem klidné a veselé vánoční svátky
  8. stanmar

    Letní pneu

    Dodám poznatky za letošní rok - hlučnost ucházející, bez problémů v zatáčkách (nejezdím ovšem na limitu, na druhou stranu při průjezdu několika horských silnic si ani jednou nezapískaly).
  9. No dálnice jsou samostatným světem. A to nejen v ČR. A vyšší ceny než by se slušelo nemá jen Orlen, ale i ostatní sítě.
  10. Původně jsem měl jet do Drážďan, ale cestu jsme zrušili, tak budu mít v sobotu 9.12. volno. Tak mě můžeš připsat do seznamu účastníků srazu - zatím s otazníkem.
  11. Které přední stírací lišty byste při výměně doporučili ( výdrž, kvalita..) ? Originální, anebo Bosch (ty jsou minimálně na poloviční ceně oproti originálním) ?
  12. Pro mě je to o ničem, bydlím na druhé straně Prahy. A pokud jedu náhodou někdy poblíž tak tam stejně nezajíždím.
  13. stanmar

    Svolávací akce

    Kryt motoru se řeší zde: https://forum.skodahome.cz/topic/171332-kryt-motoru-20tsi/#
  14. Rád jsem vás všechny zase po delší době viděl. Díky a byl to (jako vždy) fajn sraz
  15. Tak já se připojím k bratrovi a po dlouhé době též dorazím.
  16. Také potvrzuji variantu s N na konci označení (vůz S III - 206 kW). Kryt je "čerstvý" - výroba 07/2023.
×
×
  • Vytvořit nový...