Přejít na obsah

Vynechávající klimatizace - climatronic


marthass

Doporučené příspěvky

TAk a něco podbného to dělá mě, ted už nevím jestli to nafouknout víc??? Normálně auto nechadí klima, zahřeju ho někde mu víc dám třeba nad 2500 ot a klima začne chladit a pak už funguje vypnu, nastartuju pokud je teplé zase chladí. Druhý den, nechalí, auto se zahřeje trochu tomu šplápnu (asi se zvýší tlak=průtok, tlak na ventil) a valí. Už jsem z toho :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na 80% ventil kompresoru KO, ale před výměnou je potřeba to samo zjistit na 100% měřením a diag.

Zdravím,chtěl sem se zeptat mám ten samí problém jak VEVCA.Po zimně mi to nechladilo tak jsem Klimu nechal napnit a mněl jsem tam jen 410g.Tak mi to naplily.Když je auto studené nesepnou se ani ventilátory a nechlatí to.Ale když je zahřáte tak ventilátory jedou a chlatí to celkem dobře.Na Vagu žadná chyba.Tak se chci zeptat jak to jistím jestli je to ventil klimakompresoru.Někdo mi říkal že to je tlakový spínač nevíte kde ho najdu?? Chtěl jsem to dát do servisu ale u nás všichni co mají plničku na klimu tak tomu nerozumí a neví co stím.(není někdo na moravě okolí OPAVA kdo by mi zjistil zavadu)Díky za každou radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Takže aspon u mě se stala potěšující zpráva: Klima začala fungovat čímdál častěji s menšími prodlevami, a nyní je to asi 5 dní co funguje přesně jak má čili nastaruji a hned chladí dám econ nechaldí, vypnu a hned zase chladí, takže se to spravilo samo :) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Hoši taky mám problém s klimou,nefunguje(párkrát se mi stalo že se klima tak na minutu zapnula).Diagnostika hlásí slabý tlak chladiva jenomže je klima naplněná dost a tlak je tam dobrý.

přikládám foto z VAGu, číslo závady mi VIS nerozluštil tak kdyby někdo veděl nebo měl podobnou zkušenost s tímto problémém tak by mi to docela pomohlo.

Díky :kol-47:

post-44797-0-73047900-1336200771_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nenormální už je jen to, že každý komu nejde klima zakládá nová témata, NEJDE KLIMA, PORUCHA KLIMATIZACE atd., fórum se tím stává nepřehledné. Kdyby každý dal svůj dotaz tak jako ty xkrát, tak fórum bude mít několikrát větší velikost. Prostor také není zadarmo.

Omlouvám se za OT.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak se taky přidám, před pár měsíci jsem měl klimu na čištění a doplnění, takže by měla být ok, ale teď jak začly ty horka, tak jsem si chtěl pustit klimu (mám climatronic) tak jsem jí zapl a klima nechladila, foukal akorát teplý vzduch zvenku, několikát jsem si zapl a vypl a nic, pak jsem jel a po asi tak 15 minutách jízdy začla klima z ničeho nic chladit, to samé dneska, tak 15 minut nic a pak začla zase chladit a chladila celý den, co tomu může být? když nebyly takové horka tak nabíhala hned...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím pánové, taky přihodím pár slov na toto téma. Pořídil jsem nedávno OII rok výroby 2006 2,0 TDI s Climatronikem. Ze začátku fungovala bez problému. Pak najednou přestala. Je doplněná, zkontrolována diagnostika, kde to neukázalo žádnou chybu a stále nejede. Výkon se nesnížil a spotřeba nestoupla. Pojistky jsou v pohodě. Zkuste poradit co to může být. Jediný co jsem zaslechl, je zvláštní klapání za přihrádkou spolujezdce, a to jen když třeba zastavím a vyřadím.

Díky předem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím chlapi. Nestretol sa s tým niekto, servisák zistil, že za chodu vypína a zapína je to poznať aj za jazdy chladí / nechladí vraj asi kompresor, mne sa to nezdá kompresor je mechanická záležitosť a buď tlačí alebo nie. Rád by som názor človeka čo s tým aj robí a vie o čom hovorí. Vopred ďakujem !!!

 

OII combi 1,9 TDI PD DSG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...
V 31. 7. 2011 na 20:39, rolbař napsal:

studenej vzduch začne foukat cca max do 2minut od nastartování a zapnutí klimy, záleží, jak moc je auto "vypečené" od sluníčka

a kde hledat příčinu, že studený fouká až po cca 5-8 minutách? díky! (přesně to te´d u mě nastalo)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...