Přejít na obsah

LED zadní světla OII Liftback


rostama

Doporučené příspěvky

  • o 9 měsíců později...

Ahojte,

chcel by som sa spytat, ci uz mate niekto skusenosti s tymito zadnymi svetlami do Octavie II sedan facelift.

http://www.autodoplnky.cz/novinky-shop/zadni-led-svetla-octavia-ii-sedan-a1594529

20sddzq.jpg

Stretol som sa uz s viacerymi poznatkami a u niekoho to bolo bezproblemove, a u niekoho nie.

Octavia vyrobena 6/2010, po instalacii palubny pocitac hlasi vypalenu ziarovku. (konkretne L+P hmlovku a L+P brzdovu)

Navyse nesvieti cele svetlo len vrchne a spodne ledky. Tie bocne, ako je na obrazku z linku vidiet, nesvietia.

V podstate tie svetla funguju, ako aj smerovky, spiatocka a hmlovka. Az na tie dva problemy.

Ak mate niekto nejake poznatky a skusenosti, prosim, napiste.

Dik

Editováno: , autor: duskyno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

NO ja to vidim len nasledovne:

Tieto svetla su urcene pre cinsky trh, aj ked tie predavane u nas maju homol pre EU, bohuzial svetelna jednotka ich proste neakceptuje a hlasi poruchu.

Cinske auta maju jednotku nastavene na tieto svetla. Aj ked som pocital, ze za tie peniaze by to mohli mat uz osetrene pre nas trh vhodnymi rezistormi...

Na zaklade informacii, ktore mam z webu o svetlach pre combi, ktore funguju bez problemov (pretoze priamo v LED svetle je to uz osetrene), by som postupoval nasledovne:

1. CO S 2 VOLNYMI OBRYSOVYMI ZIAROVKAMI

svetlo sa zapoji do prislusneho konektoru, ale ostavaju 2 obrysove ziarovky nezapojene, ktore svietia zbytocne. 1 ziarovku (vedu z nej 2 kable) je mozne odpojit a palubovka nehlasi nic, pretoze to svetlo nema nijako osetrene (mam odskusane). 2 ziarovka (3 kable) je ale snimana a po odpojeni palubovka hlasi vypalenu ziarovku. Tuto ziarovku taktiez vyberiem a do tohto konektoru zapojim eliminator chybovych hlaseni pre konektor T10. Z eliminatoru vychadza konektor pre ziarovku T10, odcvaknem ju a kabel pol + zapojim do svetla (spodny nezapojeny kabel na hlavnom pozdlznom konektore) a tym sa rozsvieta bocne orysove LED diody, ktore doteraz nesvietili.

2a8qg5z.jpg

2. HLASENIE PALUBOVKY O CHYBE BRZDOVYCH ZIAROVIEK A HMLOVIEK

postup bude podobny. Budu potrebne 2 eliminatory chybovych hlaseni na kazde svetlo pre ziarovku BA15S. Jeden eliminator zapojim na brzdove svetlo a druhy na hmlovku priamo na svetle.

Tym padom by uz palubovka nemala hlasit ziadne chybove hlasenia.

64phxu.jpg

eqwkt3.jpg

Budeme testovat tento postup a napisem o vysledku viac.

Pokial uz niekto skusal, tak nech napise viac. Staci info aj o vymene beznych ziaroviek za LED na sedane FL, ci bezne eliminatory pomohli.

Dik.

Editováno: , autor: duskyno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty jo jo... tak to jsi mě velice potěšil. Bylo by nemilé zjištění, že by tyto světla za nemalí peníz nefungovali tak jak by měli. Až to vyzkoušíš dej sem prosím podrobný popis motáže a plus prosím detailnější fota co a jak propojit... Já osobně to budu zkoušet přes jednoho známého co dělá elektrikáře... Držím palce ať nám oboum to dobře výjde a budu se těšit na info

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Takze situacia sa ma takto:

Na facelistovanu octaviu sa tieto svetla 100% nedaju pouzit (daju, ale riadiaca jednotka svetiel signalizuje vypalenu ziarovku).

Pri faceliftovanej octavke doslo aj k vymene riadiacej jednostky svetiel. S tym asi vyrobca nepocital. Nastava problem pri dvojvlaknovych ziarovkach, v kazdom svetle su 2 (jedine to poriesit odpormi...).

Pouzil som tieto svetla na nefaceliftovanu octaviu 2 a funguj uplne bez problemov. (potrebne urobit len male upravy, ktore zvladne kazdy)

OCTAVIA 2 NEFACELIFT:

Problem nesvietiacich obrysovych led (bocny pas led) sa da vyriesit velmi jednoducho. Na beznych svetlach su pouzite 2 male ziarovky W3W, jednu z nich je potrene odpojit, kabel +pol pripojit na 5 kabel (pozor, hnedy kabel je kostra!!!), ktory je v konektore led svetiel nezapojeny. Tym dojte k rozsvieteniu obrysovych led svetiel. Tu druhu ziarovku je potrebne nechat zapojenu, pretoze by sa rozsvietila signalizacia vypalenej ziarovky. Vobec to nevadi, pretoze ziskavate dalsie 2 ziarovky na osvetlenie kufra, ak mate zasvietene svetla. Esteticky som to vyriesil tak, ze som si kupil dalsie 2 kryty kufrovych svetilel, vyrezal som direu do kufroveho koberca a zapojil tieto ziarovky tymto sposobom.... parada.

OCTAVIA 2 FACELIFT:

Tento postup sa da pouzit aj v octavke faceliftovanej. V oboch pripadoch budu svetla fungovat az na to, ze vo facelifte bude svietit kontrolka vypalenej ziarovky (ak sa nepouziju dalsie odpory), v nefacelifte svietit nebude.

Pouzivam tieto svetla uz asi 2 tyzdne a uplne bez problemov. (osobne si ale myslim, ze v noci svietia az moc a asi oslnuju vodicov iducich za mnou :-), ale svietia krasne)

Foto pridam neskor, ked budem mat trochu casu to odfotit.

Editováno: , autor: duskyno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty asi pomluvíš cokoliv vid, jako ten co má problém s očima že za tím jel a nic neviděl na přímým slunci kde není vidět prakticky nikdy nic chytrák, jen třetí brzdový prý:))))) no to je ale taky LED, nejdřív si to pořid a pak hodnot případnou špatnou investici, to bych bral jako reálnou zajímavost. No tady je děsně kecek, já myslel že je to tady FUN CLUB ŠKODOVEK, DOPLNKŮ TYPŮ apod. a ne jejich ANTI CLUB náhodných majitelů:)

PS. předem píšu, ty světla mám, svítí skvěle, vypadají (věc mýho vkusu a chuti se odlišit od davu, nutno jen přiznat že úspora energie-paliva se za tu cenu nejspíš nevrátí) a vidět jsou asi dobře vzhledem k E4, pan SK KÝČ může dál jezdi tuctovým základem a kroutit si krk za upravenými, tot můj apel na jeho příspěvek:)

Za 2500,- počkej rok-dva:) a pak si to nekup, protože to budou mít všichni přeci:)

BYE VY ŠKODOVÁCI, bavíte:))))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No chlapci (oba myslim), asi Vas omlouva vek ;)

K tem tuzing lampam, je to priserne, a jeste prisernejsi za ty prachy. Odlisit auto se jiste da i jinak, a jiste trochu decentneji a elegantneji, radit Vam nebudu. Je jasne, ze kdyz jste za to vyvalili takou hromadu, tak to pomlouvat nebudete, to je obvykle, ale moje vlastni zkusenost (tim se pridavam k tem predchozim) s temito svetly je takova, ze rozvicene lampy na prudkem slunci videt nejsou. A tim ztraceji smysl...

Proti gustu zadny disputat, je to tuzing jako prase (ani za polovinu, ani za tretinu) lol

A neni to nic proti LED technologii...

  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zavist ? To jsi asi trochu dostal z toho slunicka venku uzeh nebo neco takoveho, ne ? A co bych Ti mel jako zavidet ?

Tuzingove, predrazene a na prudkem svetle spatne viditelne lampy ? To jsem nekolikrat jiz videl, v aute sedel nadsenec mezi 18-25 lety, vpredu mel xenon kity, vzadu toto, a obcas jeste na kufru giganticke kridlo, aby nahodou neodletel. Priznavam, ze podle takovych referenci jsem si udelal predstavu, omlouvam se Ti, pokud do toho nijak nezapadas (a pokud jsem Te tedy pomluvil, netusim tedy cim ?).

Trvam ale na tom, ze to je tuzing, predrazeny a nefunkcni pro ty, kteri za takovym autem jedou pod plnym sluncem. Mozna to jiz maji nejak vychytane, takze funkcnost se vylepsila, ale jak jiste vidis i od jinych prispevatelu, nejsem sam, kdo takova svetla jiz potkal. Jedine funkcni, ktere jsem videl, jsou ty original skodovacke, vyrabene pro cinske edice (v Cine) aut.

Omlouvam se Ti tedy jeste jednou za "pomluvu", ale tyhle svetla pomlouvam dal lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem moc rád ,že jsi mi odpověděl na mou otázku, protože na přímém slunci mě ani nesvítí...a proto je vidět svítit nemůžeš.. mám totiž O II RS facelift a svítí mi jenom v noci.. :)

A ještě jedna věc....tyhle se dělají jenom na combi,tak nevím ,kde jsi viděl to křídlo,začínám mít podezření ,že píšeš o něčem co jsi vůbec neviděl.. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...