Přejít na obsah

Výměna zpětných zrcátek z FL na předfacelift


lubomir-14

Doporučené příspěvky

Před FL OII neměla sklopná zrcátka, pokud tedy myslíš elektricky. jediné, co umí, je elektricky sklopné zrcátko (resp. sklo) u spolujezdce při zařazení zpátečky..a to je vázáno na elektrické sedačky s pamětí.

Tak podľa toho, čo si napísal, by mali existivať 3 základné druhy speťákov u O2 (nerozdeľujúc podľa výbav: zamozatmievacie, kombonované s el. sedadalmi, u FL elektricky sklopné a pod.)

1., "HRANATÉ" Speťáky ktoré sa montovali od začiatku do O2

2., "ZAOBLENÉ" Speťáky ktoré sa montovali do medzi FL (Scout a RS, ktoré mali nejaký čas FL interiér, FL zadné svetlá, FL spaťáky ale predok starý

3., "ZAOBLENÉ" Speťáky ktoré sa montujú momentálne do všetkých FL O2, vrátane Scout a RS

podľa mňa speťáki 2., a 3., sú tie isté, a tiež sa pítam ako Lubomír-14.

Mám O2 model 2008, na ktorej mám od výrobcu speťáky (staré) el. nastaviteľné, spolu s naklopením pri spiatočke spolu el. sedadlami a aj samostmievacie obidva vonkajšie samo spolu s vnútorným speťákom.

Chcel by som vymeniť za Fl speťáky s funkciami ako mám a naviac elektricky sklápateľné-takže aj nový ovládač speťákov, čo je na dverách vnútri :)

Je k tomu treba aj výmena nejakej jednotky okrem nakódovania?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Odporúčam sa najskôr pozrieť na cenu späťákov na facelift v plnej výbave a obávam sa, že výmena každého ihneď prejde. A zatiaľ som nenašiel spôsob, ako tie zrkadlá kúpiť lacnejšie, než v autorizovaneom servise. A ja teda nie som ochotný dať za jedno kompletné zrkadlo cca 500€!

Ale ak by sa si sa pleskol po vrecku a kúpil tie zrkadlá, tak ti treba vymeniť aj RJ dverí vodiča a spolujazdca, ak chceš aj to elektrické sklápanie. A keďže nové RJ už majú iný komunikačný protokol, tak musíš vymeniť všetky ostatné RJ a komponenty, ktoré komunikujú po CAN comfort.

Chlape, sakra! Ty si chýbal na hodine slovenčiny, keď sa preberal Y?

Editováno: , autor: Diamant
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravim chlapi koupil jsem si FL zrcátka na octavii ale stará mají jiné štekry, chci se zeptat jestli to pujde přepinovat ty nová a dát je tam? Mám Octavia 2007

Ahoj,já jsem je dával taky .Musíš ten štekr zapojit přímo do konektoru co je na motoru oken.konektor je stejnej s tím co máš na zrcátkách FL.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

blbost funguje to u vsech mam 2006 a konektor se zapojuje primo do jdnotky dveri,nic neprepinovavas,nemej strach s novymy zrcatkama je konektor delsi to proto aby dosahnul do RJ dveri stary konektor vypojis se zrcatek a s Rj dveri a novy konektor napojis primo do RJ dveri!!! Nic nepripinujes at vis!!! :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Trošku pro oživení. Kluci když jste to měli rozebraný, jak funguje vyhřívání zrcátek. Mě se totiž při mytí mého miláčka regulárně odtrhlo sklo na zpětným řidičově zrcátku. Naštěstí jsem ho chytil, a díky tomu se nerozbilo. Nicméně jsem byl ve Škodovce a tam za nové sklo s tou plastovou částí chtějí 1200Kč. Tak jsem sklo vzal, odmastil a nalepil zpět 2 komponentním lepidlem. :kol-28:  A teď by mě zajímalo jestli mi pořád půjde vyhřívání nebo to už nepůjde?? Nevím na jakém principu to pracuje. :kol-32:

 

Jo mám model 2006 tz. před fl.

Editováno: , autor: Sniper_2003
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes vše vyzkoušeno natáčení funguje, sklo je dostatečně přilepeno. Takže rada - pokud Vám sklo odpadne jako mě, tak ho na férovku přilepte nazpět. Ušetříte nemalé peníze a čas opravy je max 20 minut a to jsem to dělal hodně pinklich. Jen dbejte na to, aby sklo bylo nalepeno přesně podle toho plastu (na tom co je nalepeno sklo) jinak by se mohlo omezit natáčení. :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...