Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Čaute mám takovej dotaz, mužu kopit pěkná alu, ale bojim se že to bude moc na fabii. Jedná je o R16 9J 15ET pneu,zadek 215/40/16 předek 195/40/16.

Jelikož jsem měl možnost vyskoušet R17 8J 35ET s pneu 225/45 a to bylo moc.

Tak se tedy ptám, máte někdo s tímto alu skušenosti? Nebudu štrejchat???

Upraveno od Gajdys

Mam nyni disky 6jx14 et 35 a mam gumy stare 165/70 r14. Muzu tam dat nove 185/60 r14? Mam strach prave kvuli tomu et. Diky

Upraveno od Hurec

Mam nyni disky 6jx14 et 35 a mam gumy stare 165/70 r14. Muzu tam dat nove 185/60 r14? Mam strach prave kvuli tomu et. Diky

To si myslím že bude bez problému, ET35 je na fabii kolo zároven s blatníkem.

• 1 měsíc později...

Doplnění k dotazu : Vyzkouším, na jaře  :o)) kola 195/65/15 jsem viděl a bylo tak na hraně, 195/60/15 by mohla být o trochu lepší.

Nandal jsem kolečka 195/60/15 Dezent F a je to v pohodě, nic přemrštěnýho, vypadá to ok.

máš je zapsané?

tenhle rozměr nemám, koupil jsem je jako sadu a letos chci dojet gumy, jsou tam pirellky P6 s ještě dobrým vzorkem měl bych mít 195/50 nebo 185/55. No zatím proběhly 2 kontroly a v klidu, tak je snad letos dojezdím, mám kombíka, tak to tak nemlátí do očí.

Zdravim chcem dat na F1 1.4 16v 55kw disky VW Denver a pneu R16 kedze mam zapisane rozmery pneu v TP . Ako sa chova auto a aka je vyska a popripade aj (spotreba :-D) nebude to velke na ten motor?

ale to taketo clanky :-P niet na skusenosti citatelou fora a su tu tak urcite :)

Upraveno od maros621

• 5 měsíců později...

Ahoj .Mam škoda fabia I generaci ,1,4 mpi 50kw  chci se zeptat  jesli to muže byt obuto na 195/50 R15  když to v TP nemam,popřipadě jesli to tam jde nějak vložit pravni cestou do TP

Tenhle rozměr je origo pro FI takže jej tam mužeš bez obav dát,též na nich jezdím a zapsat do TP to jde též stačí zajít na DI a nechat si tam rozměr dopsat,neměl by stím,být žádný problém na DI by měli mít souhlas od Škodovky.

• 5 týdnů později...

ahoj, máte někdo zkušenost s použitím kol na Fabii RS TDI o rozměru 205/40 R17? Vliv na výkon, jízdní vlastnosti atd. v porovnání s 16kama 205/45?

Zdravím, pořídil jsem na svoji fabku 2001 1.9 tdi alu kola 7,5J X 17H2 ET35 s pneu 205/40 R17. Bude někde problém (nebude to někde dřít v podběhu)?

Nebude, ale nemáš je v TP, nech je zapsat, nebo při nehodě či kontrole jsi v pjordeli.

• 7 měsíců později...

Zdravíčko, měl bych možnost mít alu kola 16" Poli s pneu 205/45 R16, teď mám na Fabii I combi 1,4 16V 74 kW alu kola 15" Band s pneu 195/50 R15. Otázka zní nebudou ty kola pro ten motor už moc ? I teď mi někdy přijde línej :D Jezdím převážně okresky, město a sem tam dálnice. Vzhledově budou asi ty 16" lepší, ale nevím jak spotřeba a komfort. Díky :)

Upraveno od street-dog

Dobrý den. Mohu použít pneumatiky BARUM Bravuris 3 205/45 R16 FR 83 Y spolu s disky Dotz Shift pinstripe red 7x16 5x100 ET 35 na Skoda Fabia Combi 6Y 1.9 TDI 2005? V TP mám psané podobné (6.5J x16 H2 ET42). Nemusím ty disky nechat zapsat do TP? Nebude to něčemu vadit? Díky za odpovědi.

• 3 týdny později...

ahoj vsem, dnes jsem byl v praze v podskalsky zapsat kola a pneu a neuspel jsem...chtel jsem 205/45 r16 na rafku 6,5j x 16. Nasel jsem si tady na foru ze je to od skody povoleno pro motory do 55kw, mel jsem sebou i ten papir co tu je ke stazeni. Pani nevedela a sla se zeptat sefa, pak prisla a ze to nejde ze musim mit od skodovjy potvrzeni pro moje konkretni auto a uz to pak nechtela resit..

Upraveno od siky83

• 6 měsíců později...

Mam ciste vizualni dotaz, a to jestli nekdo z vas ma na combi 15" ET43. Mohl by nekdo poslat foto? Nejlepe ze predu a jednu z profilu.:)

• 4 měsíce později...
V 15. 3. 2017 na 21:40, Froz3nFox napsal:

Mam ciste vizualni dotaz, a to jestli nekdo z vas ma na combi 15" ET43. Mohl by nekdo poslat foto? Nejlepe ze predu a jednu z profilu.:)

zdravím všechny mam dotaz jestli 16 tky kola rs muzu dát  na klasikou fabii 1,4 ,44 kw 

• 2 týdny později...

Chlapy dotaz mam fabii I. 1.9 tdi 2007 po face a chtel bych tam dat kola 16" z Octavie I. 6,5J x 16 H2 ET 42 (viz. Obrazek). Dam je tam? Nejsem si jist jestli je to rozmer v tp pro tento vuz a ci to ma stejny roztec sroubu. Teda ty srouby asi budou kdyz jw to stejna automobilka. Diky

Screenshot_2017-08-06-18-23-16.png

Kola tam dáš, ale mají špatný rozměr pneu. Nepatří tam. musel by jsi koupit pneumatiky podle techničáku pro fabii. To je 205/45 R16. 
Rozteče používá škodovka tři! Pozor na to. 
5x100, Fabia 1,2,3, Rapid, Octavia 1
5x112 Superb 1,2,3, Octavia 2 
4x100  citigo z novodobých

• 9 měsíců později...

Ahojte. potreboval by som poradit. mam 2x zimne pneu MATADOR, ktore boli pouzivane ne dvojkových fabiach. Jednu fabiu sme predali a mame teraz rapid SPACEBACK. Potrebujem vediet, ktore pneu je lepsie si nechat na fabiu, a ktore predat. Pripadne ci sa daju jedny pneu dat na toho rapida, alebo treba kupit nove.

1. matador nordica  185/60 R15 84T-starsie jazdene dlhsie

2.matador sibirsnow 185/55 R15 82T-novsie, jazdene kratsie

Co sa tyka dezenu vyzeraju byt tie nordica na tom len o cosi horsie.

Na rapide mame letne 215/45 R16 86H a podla toho, co som kukal nove pneu na nete, tak oboje z fabie by som mohol pouzit na rapide ako zimne.

Najradsej by som samozrejme obe pneu vyuzil ale v pripade nutnosti kupovania pneu na rapid, by som asi nechal na fabiu tie sibirsnow kedze su novsie a tie starsie nordica predat aj ked pochybujem ze to niekto kupi. Vobec sa vsak nevyznam, ktora z nich je lepsia na zimu co sa tyka  profil 55 vs 60 atd.

Ďakujem za pomoc. 

Upraveno od fsociety19x

Nechci šťourat,ale nebylo by jednodužší se podívat do velkého technického průkazu a tam zjistíte jaké rozměry pneu na váš vůz můžou jít?

mozu tam ist oboje! na tu fabiu- origo tam su letne aj zimne 185/60 R15 ale na druhej fabii boli  zimne185/55 a tieto su aj tak uvedene pre fabiu ako alternativne pneu...otazku som vsak formuloval inak

kazdopadne som si to uz vyriesil sam.... na rapid spaceback sa nemozu pouzit 185/55-tie dam teda na fabiu a 185/60 na spaceback a nemusim kupovat nove.

Upraveno od fsociety19x

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.