Hanys.cz Vloženo 16. Květen 2016 Sdílet Vloženo 16. Květen 2016 Zdravím, mám trošku problém, columbus mi čte špatně DVD, takže nemůžu přehrát mapy z dvd, vždy v půlce se to sekne, někdy ve čtvrt atd, bohužel jsem to zjistil až když jsem ho dal poprvé přehrát. Zkoušel jsem 4 různé dvd, vždy vypaloval 2 nebo 2,4x. Vždy to napíše chyba, vložte instalační DVD, někdy se to chytne, ale vrátí se postup zase zpět. Po 2 hodinách laborování jsem to vzdal a rozhodl se, že to udělám z SD karty. Zajel jsem koupit mikro SD kartu, ta samozřejmě nešla, tak jsem se tu dočelt, že pomůže standartní SD karta. Tak jsem jel zase nakupovat a koupil normální kartu class 4, raději obyč. A zase to napsalo Chyba SD Karty! :-( Zoušel jsem formát fat32 i ntfs ale stejně nic, dal jsem tam jen jednu mp3, a pořád jen chyba sd karty. Takže teď vlastně nevím co dělat. V columbusu mi nejde navi , protože nepodařená instalace z DVD mi ji smazala a karty nemůžu bůbec načíst. Jen dodám že obě karty byli 8gb, HW rádia: H11 SW verze: 5238 UNLOCK! VERZE INSTALOVANÝCH MAP 8350 - EAST EUROPE Díky za jakoukoliv radu! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 16. Květen 2016 Sdílet Vloženo 16. Květen 2016 Když je na kartě MP3,přehraje ji?Pokud né,je KO čtečka,stejně jako možná mechanika Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 16. Květen 2016 Sdílet Vloženo 16. Květen 2016 přesně, zkus na SD kartu nahrát nějakou mp3 a dej ji do rádia, jestli ji přehraje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hanys.cz Vloženo 16. Květen 2016 Sdílet Vloženo 16. Květen 2016 Psal jsem že nepřehraje kartu vubec, pokažde napise chyba karty, i když je na ni jen mp3 :-( Co teď? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 16. Květen 2016 Sdílet Vloženo 16. Květen 2016 tak je vadná, vyměnit.. a vyčistit mechaniku DVD, nebo taky vyměnit když nepomůže. Možná už vyjde líp pořízení jiného kusu z bazaru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hanys.cz Vloženo 16. Květen 2016 Sdílet Vloženo 16. Květen 2016 To je super :-( Vadna čtečka i mechanika zároveň Mechaniky jsem viděl kolem litru že stojí a čtečku jsem nikde neviděl, jen někde na ebay.... takže dokud jedno z toho nevyměním tak jsem bez navigace .... :-( normální cd to čte s mp3, ale to bude tím že cd není tak zahuštěné daty jako dvd. Zkusím teda ještě to čistící CD, třeba to pomůže, protože tu mechaniku nikdo několik let nepoužil.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 16. Květen 2016 Sdílet Vloženo 16. Květen 2016 při nahrávání se nejlíp ukáže, v jakém stavu mechanika je.. Že přečte MP3 neznamená, že je mechanika OK pro nahrátí map. vyčisti a uvidíš, ideálně mechaniku rozebrat a vyčistit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hanys.cz Vloženo 16. Květen 2016 Sdílet Vloženo 16. Květen 2016 Nevím jestli si troufnu na rozebrání columba Jen nechápu co může odejít na čtečce. Když to prakticky nic nedělá. Předpokládám že SDHC kartu 8GB class 4 by měl columbus zvládnout.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 16. Květen 2016 Sdílet Vloženo 16. Květen 2016 zvládne i 32gb sd kartu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 16. Květen 2016 Sdílet Vloženo 16. Květen 2016 Čtečky docela odchází,stejně jako mechaniky.Výměna mechaniky-3 minuty-4 šroubky a 2 vodiče,čtečka je složitější,do 15 minut. Jen bych asi nikde nekupoval starší kousky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hanys.cz Vloženo 16. Květen 2016 Sdílet Vloženo 16. Květen 2016 Takze mam 2 moznosti. Vymenit mechaniku nebo ctecku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 16. Květen 2016 Sdílet Vloženo 16. Květen 2016 Nebo vyměnit oboje jako třetí možnost... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hanys.cz Vloženo 16. Květen 2016 Sdílet Vloženo 16. Květen 2016 Není někde nějaký obrázkový návod jak tu mechaniku vyčistit? Stejně nechápu co může na čtečce SD karet odejit :-( Našel jsem doma snad 8 let starou 512mb kartu tak ji jeste zkusim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hanys.cz Vloženo 16. Květen 2016 Sdílet Vloženo 16. Květen 2016 Prosim nemate nejaky odksz kde se da mechanika kouoit? Nasel jsem jen jeden a to za 2 litry. Coz me prijde na blbou nechaniku ktere jsou dned temer v zapomeni dost... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizaard Vloženo 19. Květen 2016 Sdílet Vloženo 19. Květen 2016 (editace) Ať se vyjádří zkušenější, samozřejmě, ale zrovna slot-in mechaniky (tedy bez "šuplíku", ty, co si samy berou disky motorkem) jsou složitější, výrazně méně se prodávají a úplně levné nejsou. Nehledě na to, že mechanika do Columba, pokud není tedy úplně oholená, bude mít specifické uchycení a rámeček = o to dražší. 2 000 Kč mě proto nějak moc nepřekvapuje, i když fér cenu bych viděl tak 1 500 Kč. Editováno: 19. Květen 2016, autor: wizaard Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hanys.cz Vloženo 26. Květen 2016 Sdílet Vloženo 26. Květen 2016 Takže dal jsme columba do servisu a se čtečkou karet mi doporučili její výměnu a mechaniku vyčistil, prý bych tam mohl brambory sázet jaký tam byl prach a bordel. Takže mechanika jede teď super, mapy nahrány bez jediného problému :-) Jen mi zůstal svítit airbag protože jsem jezdil po vymontování bez rámečku :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kerky18 Vloženo 9. Září 2016 Sdílet Vloženo 9. Září 2016 Cawte Mam trosku problem s columbusom ze nechytam ziadny signal po rozkliknuti ukazuje 0 satelitov. Diagnostika hlasi antena- short to ground. Teda rad by som presiel cely kabel anteny. Viete mi poradit kadial ide? alebo kde najcastejsie sa prerusi kabel na antene? RNS510 ma 2 anteny? Hodil by sa nejaky obrazok kadial vedu kable a co vsetko musim rozobrat atd Dakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 9. Září 2016 Sdílet Vloženo 9. Září 2016 GPS anténu má jen jednu a "žraločí ploutve" na střeše na tohle trpí ve velkém. Na 99% bude problém přímo v anténě na střeše. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakubfotbal Vloženo 9. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2016 Zdravím, je někdo na okrese Hodonín, případně max Brno nebo Zlín nebo máte na někoho kontat, kdo by mi uměl aktualizovat navigaci RNS 510 na mém Passatu CC? Rádio mi nechce přehrát SD karty (nevím proč), potřebuj nahrát nové mapy (nyní mám mapy pouze na DVD, někdy zůstanou v navigaci uloženy a někdy se smažou) a případně odblokovat obraz za jízdy. Info k mé RNS 510 Delivery part number: 1T0035680B HW-Version: H04 SW-Version: 1100 SV SW-Version? C_EU_7.112_t1001 HW Vehicle: 0xC201 Dá se nějak nastavit, aby funkce Leaving home sama rozsvítila světla a abych nemusel vždycky bliknout dálkovýma? Funkce comming home mi funguje bez problému. K dennímu svícení na Passatu CC - už umí někdo dát místo žárovek LEDky tak, aby to nehlásilo chybu? Budu rád za nějaký kontakt, kdo by alespoň něco zvládl a nebyl na druhém konci republiky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Huky88 Vloženo 16. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2016 Ahoj mám dotaz.Když chci dát přehrát film DVD tak to nenačte žádný DVD ani vypálený ani originál ale CD s hudbou to přečte vždy i když je dost poškrábaný.Může být mechanika KO nebo je problém někde jidne?Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hanys.cz Vloženo 17. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2016 Já bych řekl že ano, protože na dvd se vypaluje s větší hustotou než na cd a laser mechaniky musí být v pořádku, na normální cd zas tolik přesný laser být nemusí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter.jesko Vloženo 30. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2016 Zdravím pani, potreboval by som poradiť, mam sup 2 2009, nečíta my ani SD karty ani CD stále vypisuje chybu skúšal som všetky typy kariet, aj malé aj veľké, aj SD HC aj SD, čítačku kariet som dal meniť, stále to isté, vedel by my poradiť niekto postup? Stále vypisuje chybu karty alebo chybne CD, ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 30. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2016 První navigace podporovali jen SD karty do kapacity 2 GB. Možná bych tam viděl hlavní problém. Řešení je dát na chvilku jinou DVD mechaniku s tou udělat kompletní aktualizaci a následně lze již používat SD karty až do kapacity 32 GB. Formát stále jen FAT32. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter.jesko Vloženo 30. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2016 Ale ak by to bola chyba softvéru tak CD ani s inou mechanikou nenacita, dal som aj 512kartu a tiež robí to isté, už si neviem rady naozaj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike27 Vloženo 27. Červen 2017 Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 Přes noc mně přestal hrát Columbus. Řeč se změnila z Angličtiny na Německou a nejde jiná nastavit, ukazuje že se ta zvolená řeč nabíjí, ale tak to trvá celé hodiny, ostatní funkce to blokuje. CD to nehraje ani HDD, co tam je nahráno, přestože to ukazuje, že to tam je. Menu to ukazuje, ale nic se s tím nedosáhne. Jsem v Thajsku, mám to tady 6 let, od začátku bez nabitého Navigátora, neb to CD nedodali a ani později jsem to nedostal, přes urgence až do MB. Jinak vše do teď v Columbusu fungovalo (radio, DVD, Bluetooth). Ví někdo co s tím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.