Přejít na obsah

Rozmery čoček u O1 - xenony


LukiX

Doporučené příspěvky

Ahoj,

prosím nevíte někdo jaký je rozměr (průměr v cm, nebo palcích) čoček u xenon projektorů v O1? Popř, nevíte jaký výrobce dodával celá tato tělěsa? (parabola motorky čočky).

Hella?

Vím, že se tento díl nedá samostatně koupit, jedině s korpusem celého světla. Zajímala by mě možnost, přestavět světlo na Bi-Xenon, a potřebuji vědět, jaké tělesa koupit.

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, nn. Originál xenony mám. Chtěl bych vyměnit projektorové těěso za Bi-xenonové, tudiž to, které má odklápěcí clonku a funguje i jako dálkové světlo. Potřebuji ale znát co nejpřesnější rozměry originál čočky, kterou mám teď ve světle. Pokud nikdo neví, nezbyde mi než to světlo rozebrat a změřit sám :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ, holt to co se chystam udelat asi moc legalni neni. Ale, jsem s tim seznamen :) Ono v podstate podle me uz neni legalni napr. osvetlit SPZ LED zarovkama. Ona se EU vyziva v prikazech, zakonech atd. Ale toto je na jinou diskuzi... :)

Editováno: , autor: LukiX
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahoj :)

tak si po nějaké době odpovím sám. Možná to může v budoucnu třeba někomu pomoct. Protože mám už komplet vysvícené paraboly na mých origo xenonech, rozhodl jsem se dočasně zakoupit celé korpusy z druhovýroby a ty původní paraboly si nechám přechromovat.

Posílám fotky + rozměry xenonových parabol na O1 z druhovýroby. (značka DEPO, paraboly jsou jinak řešené než paraboly v orig. světlometu ! Proto nelze bohužel zaměnit pouze paraboly pro D2S výbojku)

Měl bych ale jeden dotaz. Existují nějaké dostupné Bi-Xenonové paraboly v podobných rozměrech, které by byly vhodné pro přestavbu mých světěl na Bi-Xenon? Co jsem se díval, tak například Bi-Xenony ze Superba 1 jsou v průměru (rozměr čoček) cca o 1 cm větší než mé stávající čočky a musel bych tak řezat do světlometu.

Díky za rady.

post-57163-0-28937900-1357911604_thumb.j

post-57163-0-73515700-1357911618_thumb.j

post-57163-0-27214100-1357911629_thumb.j

post-57163-0-52235400-1357911639_thumb.j

post-57163-0-83848000-1357911648_thumb.j

post-57163-0-46469000-1357911658_thumb.j

post-57163-0-08606200-1357911667_thumb.j

post-57163-0-51485200-1357911679_thumb.j

Editováno: , autor: LukiX
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Korpusy na xenony má za dobrou cenu tady:

http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autodily-skoda/octavia/dily-karoserie-octavia/svetlomety-blikace/2951-obal-xenonu-octavia-i-2001.html

Píše, že originál.

Ty korpusy má od něj zdejší členka MGT-ka a já mám o něj celé klasické světla.

Zatím jsem je nemontoval, páč je kosa, ale koukal jsem na ně a vypadájí good.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, bohužel samotné paraboly pro D2S výbojku dle mých informací koupit nelze. Koupil jsem 2x neoriginál korpus světlometu (značka DEPO). Nutno podotknout že xenon. parabola světlometu DEPO je zcela jinak řešená než originál !! Fotky které jsem nafotil ob dva příspěvky výše jsou fotky neoriginál paraboly. Během víkendu dodám fotky a rozměry originál parabol.

OT: Jinak ty nové neoriginál korpusy budu za cca 2 měsíce prodávat, jen co mi zrenovují mé stávající origo paraboly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Renovace origo parabol, by měla vyjít do 1000 Kč. Ještě uvidím, zatím ani nevím, kde přesně si to nechám udělat. Musím ještě opravit dvě propálené díry v origo parabolách. Nerad to říkám, ale soudruzi ze Škody u origo parabol asi udělali někde chybu... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Pokud máš xenony tak na tu dodělávku policajt určitě nepřijdou, na to buňky nemají. Oni to stejně poznávají jen podle toho jak to svítí a že dodělávky nemají ostřikovače.

S tím bych si nebyl tak jistý :-)

Jinak nejsi sám, taky bych světla rád předělal na bixenon, sice už teď mám HID H1 v dálkách, ale štve mě ta prodleva, kdy se výbojka žhaví, ale světlo krásný, vidím jak ve dne + malý bonus v podobě kdy proti mě jede blbeček s halogenama a myslí si že nemusí dálky vypínat :specool:. Až něco najdu, dám vědět :)

Editováno: , autor: plasmo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen připomínka, když se veme parabola z xenonových světel z O I a dá se na dálkové nebudou ty dálkové svítit stejně jako potkávačky....?? Dle mého by se musela vzít paraola z bixenonů, aby to mělo lom světla na dálkové, jestli se teda nepletu.... Můj názor :kol-33:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

zkusil bych neco takoveho jak je tady:

 

http://www.svspraha.cz/svspraha/eshop/1-1-XENONY-a-prislusentsvi/4-2-Bi-Xenon-projektorove-cocky/5/791-Bixenon-cocky-s-angel-eyes-6000K

 

toto je prvni odkaz na ktery sem klikl, nedavno jsem to hledal je toho vic typu a kdyz se mrknes i na aukru tak to tam vsechno najdes, mam pocit ze tam mel nekdo i rozmery, i kdybys vyhodil ten krouzek kolem a nejak to zapasoval do tech origo xenonu, jde hlavne o ten prumer samotne cocky ale pocitam ze s timto by to slo a neni to ani az tak drahe, a ty menice napeti pouzijes z orginalnich svetel... sam mam v planu to delat na obyc svetla, zacernit paraboly, dat tam tyhle cocky a udelat si z toho takovy "tuning" ale je me jasne ze to je po prvni aspon trosku vsimave policajty :) jinak zkusil bych napsat tomuhle clovekovi:

 

http://aukro.cz/ShowItem2.php?item=3074138993&ref=recommend-box

 

mam pocit ze mel v aukci i samotne obaly na xenony jak bylo nekde tady vys zmineno, obal na obyc Octavii I ma za 400kc, ale napsal bych mu :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...