Přejít na obsah

Otáčky motoru


Yofresh

Doporučené příspěvky

marfan: to máš pravdu, protože ti vozidlo před tebou rozráží vzduch, ale to musíš jet za ním hodně blízko, jinak se za ním vytvoří turbulence a je to v pytli :kol-142: , takže když pojedeš stovkou za kamionem, tak vlastně jedeš skoro zadarmo :kol-147: ale koho by taková jízda bavila  :kol-48:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A hlavne ísť na diaľnici blízko za kamiónom je veľmi nebezpečné. Nevidíte čo sa deje pred ním a pri prudkom manévri (napr. kamionista obíde prekážku v jazdnom pruhu rýchlym manévrom bez brzdenia), resp. sa veľmi spomalia kvôli pomalej, nudnej a monotónnej jazde reflexy. Skúšal som to raz na diaľnici, lebo som chcel ísť na spotreby a šofér kamiónu iba jemne začal brzdiť, ale tak ma tá pomalá jazda za ním unudila a unavila, že mi trvalo minimálne 2 sekundy kým som zareagoval. Ak by dupol na brzdy, určite do neho narazím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nebojte sa ja to neskúšam stále raz dva krát som to skúšal aký to má dopad na spotrebu inak moja priemerna rýchlosť na dialnici je od 130-140km/h takže väčšinou aj tak objeham, inak prijal by som dlhšiu prevodovku na dialnicu nech to tolko nežere

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já v sobotu večer jel Hlučín - Ostrava- Frýdek Místek.  Hlučín - Ova styl jízdy na spotřebu (5.9l) Ova - Frýdek zkouška maximální rychlosti po Frýdecké. (8.6l)170 více to nedalo, točilo to cca 5100ot/min. A při 130 to točí rovných 4000ot/min. Dá se říct, že se stím dá jet v pohodě do Chortvatska,nebo kdekoliv jinde..ale jet v kuse 150km/h tak se peněženka prohne skrz benálu :D Hoši co říkáte na proplach motoru jakými si aditivy před výměnou a po výměně oleje? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

neomezuje, tech 180 u 40kW jsem dal parkrat pokud byla volna cesta, s 51kW to ukazuje 180 mnohem ochotneji i za provozu. asi dost zalezi, jak se motor zajede. ja jsem nikdy na spotrebu nehledel, chtel jsem, aby auto jelo co nejlip. taky jsem zacal jezdit hodne opatrne a kdyz jsem tomu po case slapl, tak jsem se nestacil divit jak to zlenivelo. po mesici nakladacky se to zas pekne rozjelo. jezdim nekolik let denne uplne stejnou trasu a na ni poznam na aute sebemensi zmenu v chovani.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

samozřejmě delší převodovka se hodí na dálnici a mimo město, jinak HTP má i dobré převody do města,protože 1,2,3rs. jsou kratší 4taky dobrá a až 5ka je delší, tedy do prudšího stoupání to 5ka zas málokdy pobere u toho HTP,musí jet 100 a víc, myslím, že u 1.4 63kw je převodovka srovnatelná 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...