Přejít na obsah

Pomalé navíjení pásu řidiče


mc2uba

Doporučené příspěvky

Ahoj,

snad už tady tohle téma není, ale nemohl jsem ho nikde najít :(

Někdo mi říkal, že to je další nemoc Fabie 1.

Nemáte s tím někdo zkušenost?

Zkoušel jsem sundat plasty B sloupků, abych se podíval, zda není pás někde zkoucený nebo tak, ale to si myslím, že nakonec není, páč jsem pás vytáhl úplně celý ven a pak navinul zpět. Naviják navíjí, ale strašně pomalu, resp. se musí pásu pomáhat, aby zajel a i když už nechce navíjet, tak pás je ještě furt volný.

Nevíte zda se ten naviják dá nějak opravit (promazat, rozebrat, vyčistit) nebo se musí koupit nový?

A pokud nový, tak se musí koupit jen naviják nebo celý pás?

Koukal jsem se na ceny celého pásu a cena 2500 kč je docela vysoká, takže nějaký servis ve škodovce se mi moc nechce, páč by si za to řekli aspoň 5000 kč :(

Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stačí jen ho vyvinout ven, z obou stran nastříkat pořádně čističem palubní desky a hadříkem protírat. Pak navíjí krásně zpět. Na pásu se usazujou nečistoty a pak to špatně navíjí. Pokud máš rozebraný plasty sloupku, tak očisti i to kovové oko , kterým prochází pás, tam je dost humusu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kibi: už jsem četl to jiné téma, kde se to řešilo. Zkusil jsem jak sprej na palubku, tak jsem to čistil i hadříkem s vodou a jarem, trochu to pomohlo, ale pořád je špatný :( takže nás už asi čeká výměna :/ nebo počkám do jara a rozeberu ten B sloupek a uvidím, co uvidím a třeba se to nějak opraví pročištěním, ale obávám se, že ne :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak zde bylo receno,spray na plasty,ktrej vytvori ochranou vrstvu.Nastrikas snim mista o ktere se pas tre.Pas das nahoru a strikas to pod nej ten spray.

A kde se to tre o hranu tak ten plast prebrousis smirglem pod vodou a pas se bude navinovat jako novej :kol-47:muzes smirglovat i ten spodek u sedacky,jen nepouzivat jakykoliv olej to je jeho smrt

100% navod,kterej funguje.......skodovka to dela presne tak

Editováno: , autor: radiss33
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

No mám stejný problém, zkoušel jsem nastříkat sprejem na palubku a očistit hrany, ale moc to nepomohlo. Mám jít na technickou a bojím se, že pás u řidiče bude to první co je zajímá, nebo myslíte, že toto nekontrolují? Nemáte zkušenost?

Nedíval jsem se, jaký je levý zadní pás, nevíte zda se dá zaměnit s levým předním, nebo je tam jiné uchycení? Ptz zjišťuju, že použitý LP pás je dost úzkoprofilové zboží, které se nedá skoro sehnat. Obvolávám vrakoviště a nikde nic.

Díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zaměnit se nedá.

Co se týče STK, tak nevím jak jinde, ale na mojí STK se pásu ani nevšiml. Když ho budeš mít namotaný, tak se toho určo nevšimne. I když u mě se nevšiml ani černý folii na oknech a sportovního podvozku. Ale nebylo to podplacené nebo přes známého, byla to regulérní STK :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

takže pokud někomu stejně jako Bismovi či mně po měsíci přestane fungovat výše popsaný postup "opravy", tedy očištění, srazení hran a nastříkání pásu kokpit sprejem, tak tu mám řešení, ketré 100% funguje. Musel jsem ale vymontovat pás komplet ven, neboť v zabudovaném stavu je tam jednak blbý přístup a ještě jsem to dělal po tmě. Takže na prvním obrázku je vyjmutý pás a ten černý kryt (označený šipkou) NENÍ nutné demontovat, jak jsem si původně myslel, neboť pod ním se skrývá jen systém zasekávání pásu. Na druhém snímku jsou označeny šipkami místa kam je potřeba nastříkat silikonový olej. Je potřeba vytáhnout pás na maximum a pak si šroubovákem malinko vyhnout čelo té kovové cívky na kterou se pak navíjí pás, tak aby tam šlo stříknout olej. Jakmile tak uděláte, pás začne okamžitě namotávat, jako za mlada :kol-47:

post-3505-0-20665300-1357495242_thumb.jp

post-3505-0-58330600-1357495256_thumb.jp

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...