omicron Vloženo 23. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2017 To je Hill Hold Control , tzn. HHC Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kane13 Vloženo 23. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2017 HHC je prvek, který při zastavení v kopci na 1-2 vteřiny drží brzdy i po uvolnění pedálu. Můžou ho mít všechny modely. Autohold je systém vázaný na elektromechanickou parkovací brzdu a funguje tak, že při zastavení tuto brzdu samočinně aktivuje. Bacha na Traffic Jam Assist - u některých Kodiaqů, kterými jsem jel, prokazatelně nebyl i když měl být. U Karoqa by podle mě být neměl. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 23. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2017 pritomnost traffic jam assistu je zavisla na pritomnosti dsg, acc a line assistu. u karoqu je traffic jam assist explicitne jmenovany v pripade vybavy "asistencni paket". mimochodem, nikde neni (v konfiguratoru) zminovan v souvislosti s autoholdem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 23. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2017 Je jasné to, že to u O3FL nepůjde, má konvenční parkovací brzdu. Škoda. A ano, jak jsem psal výše, bylo by divné, že O to nemá a Karoq by měl... Ale ten bude mít i jiné nové věci. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 23. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2017 před 1 minutou, Tragedie_v_JZD napsal: pritomnost traffic jam assistu je zavisla na pritomnosti dsg, acc a line assistu. ... mimochodem, nikde neni (v konfiguratoru) zminovan v souvislosti s autoholdem Ano to vše může O3FL mít. Ale čím by bylo auto zabrzděno, pokud mu chybí elektromechanická parkovací brzda ? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 23. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2017 (editace) Ze by stejnym zpusobem, kterym brzdi ACC? Ostatne - i samotne acc dovede nekolik sekund stat na brzde, nez se po zastaveni vypne. Traffic jam assist nedela nic jineho, nez ze tuto dobu prodluzuje - nevidim duvod proc by tam mel mit nejaky dalsi udelator na brzdeni. to, ze to vsechno o3fl ma, nic neznamena. O3 predface to vsechno ma taky. A teaffic jam assist nema. duvod bude nejspis steejny, jsko proc fabie ma acc a rapid ne (byt ma elektriku z fabie). Ma ho proste az vyssi trida. Editováno: 23. Srpen 2017, autor: Tragedie_v_JZD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 24. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2017 (editace) před 10 hodinami, Tragedie_v_JZD napsal: ...duvod bude nejspis steejny, jsko proc fabie ma acc a rapid ne (byt ma elektriku z fabie). Ma ho proste az vyssi trida... Můžeš objasnit v čem je prosím Karoq vyšší třída než Octavia ? A Fabia je vyšší třída než Rapid ? Hmm to je pro mě skutečně novinka, doteď jsem si myslel, že to je totožné... Editováno: 24. Srpen 2017, autor: omicron 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 24. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2017 před 10 hodinami, Tragedie_v_JZD napsal: Ze by stejnym zpusobem, kterym brzdi ACC? Ostatne - i samotne acc dovede nekolik sekund stat na brzde, nez se po zastaveni vypne. Traffic jam assist nedela nic jineho, nez ze tuto dobu prodluzuje - nevidim duvod proc by tam mel mit nejaky dalsi udelator na brzdeni... ACC brzdí provozními brzdami, ale nepotřebuje náhodou raffic Jam Assist pro trvalé zastavení použít parkovací brzdu (tzn. elektrickou) ? Mám teď pocit, že to někde bylo zmíněno, a tím by se i vysvětlilo, proč to u O3 nejde zprovoznit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 24. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2017 Zkus použít to kulatý, co máš na krku. 1) fabia není vyšší třída. ale nekonkuruje oktávce (je to malý auto), takže v poklidu může mít ACC a další blbinky. rapid je stejná třída, jako oktávka (nižší střední) a kdyby měl všechnu výbavu, co O3, tak by O3 nikdo nekupoval (resp. spousta lidí, co váhá mezi rapidem a O3, by brala rapida) - takže je vcelku přirozené, že aby zabránili v nějaké míře tomuto parazitizmu, tak je rapid kapku osekanej, co se možností týká. 2) Karoq --- jo, je to vyšší třída oproti oktávce. SUV bylo vždycky kapku vejš, než "obyč" auto. a cenu má taky vyšší (i když jen virtuálně). a bez ohledu na to, jestli to je či není vyšší třída - není tak úplně přímou konkurencí oktávce. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 24. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2017 (editace) před 13 minutami, omicron napsal: ACC brzdí provozními brzdami, ale nepotřebuje náhodou raffic Jam Assist pro trvalé zastavení použít parkovací brzdu (tzn. elektrickou) ? Mám teď pocit, že to někde bylo zmíněno, a tím by se i vysvětlilo, proč to u O3 nejde zprovoznit... je to klidně možné, že to závisí na elektronické parkovací brzdě ... i když mě to přijde dost divné - když umí brzdit a několik sekund stát na brzdě ACC, proč by pro stejnou činnost potřeboval traffic jam assist elektrickou ručku... Editováno: 24. Srpen 2017, autor: Tragedie_v_JZD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 24. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2017 (editace) před 28 minutami, Tragedie_v_JZD napsal: Zkus použít to kulatý, co máš na krku. ... 2) Karoq --- jo, je to vyšší třída oproti oktávce. SUV bylo vždycky kapku vejš, než "obyč" auto. a cenu má taky vyšší (i když jen virtuálně). a bez ohledu na to, jestli to je či není vyšší třída - není tak úplně přímou konkurencí oktávce. Zkus zachovat zásadní slušnost, ani já jsem nijak nepoznamenal, že v tvé hlavě toho moc být nemusí, vzhledem k tvému vysvětlení... Proč se tady každá diskuze musí vyvíjet tak ofenzivně ? Ad Karoq - to je možná tvá domněnka, že by Karoq měl být nějak výše než Octavia, a poté již jen blud o tom, že z principu by mělo být jakékoliv SUV "...vždycky kapku vejš, než "obyč" auto...". To jsem se tady opravdu upřímně a pořádně zasmál, když si uvědomím, jaké sračky v kategorii SUV existují, a že jsem vlastně ta léta jezdil v nevědomí, že třeba Yeti byl vlastně vždy o tu "...kapku vejš...", než kdejaká ta obyčejná Oktávka či jiný liftback apod... Byť jsem se do něj skoro nevešel, na rozdíl od té obyčejné Oktávky. Ach jo...to jsou mě věci... U Karoqa se stačí podívat na motorizace a ceny, a hned jsem v obraze. Ale nebudu ti tvůj pohled na věc brát, předpokládám, že máš své auto ve výbavě, která takový komplex z SUVéček vysvětluje... Editováno: 24. Srpen 2017, autor: omicron 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 24. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2017 Tak ted jsi mi to opravdu nandal :-D 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
niio Vloženo 24. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2017 riesite tu blbosti a kazdy musi mat posledne slovo. sa necudujem, ze sa ludom potom nechce prechadzat diskusiu a citat kopu balastu a radsej rovno zalozia svoju diskusiu, kde prva odboved na ich otazku bude, aby pouzili vyhladavanie, ze sa to tu uz riesilo. Jasne riesilo a zaberie pol dna preluskat sa 60 stranami honenia ega, kde je dokopy 5 uzitocnych odpovedi! 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 24. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2017 (editace) Pro Traffic Jam Assist je nutne mit elektronickou parkovaci brzdu. ACC ktere je v O3 jen chvilku podrzi tlak v brzdach, stejne jako funguje HHC a pak pusti. Dlouhodobe to mit nelze, akorat by to oddelalo brzdovy vedeni a podobny blbosti, kdyz by to drzelo neustale tlak v potrubi. Do O3 to tedy dodelat nelze. Ad. Karoq: Je to novej Yeti, takze patri do stejnyho chlivku, kam patril Yeti. Editováno: 24. Srpen 2017, autor: M_ike 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 24. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2017 Ok ... to je dobre vedet .. Mimochodem /ted neprudim, jen se fakt ptám/ ... proc by to oddelalo brzdovy vedeni? vzdyt na krizovatkach nebo v kolonach stojime na brzdach dlouhe minuty....... a brzdovy vedeni to nenici apod... ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
niio Vloženo 24. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2017 ja som predpokladal, ze ten hill hold nepotrebuje ziadne specialne dovybavenie. Kto pozna, ako funguje posilovac brzd, tak pri predstave, ze by posilovac neovladal cez lanko priamo pedal, ale ovladal by ho elektronika, tak nie je problem elektronicky drzat zabrzdene auto po akukolvek dlhu dobu. v podstate staci otvorit posilovac brzd a atmosfericky tlak sa uz postara o brzdenie. pre odbrzdenie staci zavriet posilovac a vytvorit vakuum. Teda to,co kedysi na starych autach ovladal priamo brzdovy pedal v novych autach ovlada elektronika sa da naprogramovat akokolvek...ale je to iba moja domnienka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kane13 Vloženo 24. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2017 před 15 hodinami, Aleš_BX napsal: jinak také Hill Start Assist odbrzdí nejen po prodlevě po uvolnění brzdy... reaguje i na sešlápnutí plynového pedálu, tedy zvýšení otáček motoru, potom pustí dřív.... já třeba už na druhém autě mám prodlouženou dobu "držení" HHC protože do garáže jedu do kopce a je to tedy pohodlnější, a top i při vyjíždění, podobně na formě podzemní garáže, nicméně když přidám plyn, jedu hned... Plus reaguje ještě na otevření dveří řidiče, aby to bylo kompletní :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2017 niio - off topic příspěvky jsem smazal, příště už to tak lehce neprojde. Dodržuj pravidla fora! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 16. Září 2017 Sdílet Vloženo 16. Září 2017 Vážení, tak jsem dneska koukal na ceník a do konfigurátoru na O III. Píše mi to, že se právě aktualizují. Tak trnu hrůzou co výrobce vymýšlí. Snad nám neseberou 1,4 TSI, na kterou mám spadeno.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 16. Září 2017 Sdílet Vloženo 16. Září 2017 vypada to, ze asi seberou... https://www.garaz.cz/magazin/novinky/3004273-skoda-octavia-dostala-motor-1-5-tsi-je-s-nim-pomalejsi-nez-drive Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 16. Září 2017 Sdílet Vloženo 16. Září 2017 Ano. 1.5 montují již pro anglický trh. U nás doufám že 1.4 vydrží alespoň do konce roku.. A jestli ne tak nové auto nekoupím a budu jezdit ještě pár let se stávajícím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redboss007 Vloženo 18. Září 2017 Sdílet Vloženo 18. Září 2017 Zdravim páni. Viem ze to sem nepatrí ale nebolo by dobré založiť alebo rožsirit rubriku v Motorch o novy prirastok ktori sa momentalne ponuka v Octavia III FL a to 1.5 TSI? Bo zvazujem kupu noveho auta a mam zaujem o tuto motorizaciu ale neviem sa tu nikde o nom dopatrat. Dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 18. Září 2017 Sdílet Vloženo 18. Září 2017 O založení subfora požádám administrátory. Provizorně jsem založil téma ZDE. Nicméně jedno podobné téma je v novinkách a možná by se ještě něco někde našlo. Informací je stejně málo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Losky83 Vloženo 19. Září 2017 Sdílet Vloženo 19. Září 2017 Já se dnes ptal u dealera, jestli nebudou 1.4 končit a prý v brzké době se zatím nic měnit nebude, tak kdo ví. Osobně si myslím, že pojedou až po Novém roce. Já jdu objednávat zítra, tak furt řeším zda zase DSG či manuál. Občas se mi i po tom manuálu zasteskne[emoji848] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 19. Září 2017 Sdílet Vloženo 19. Září 2017 Vem si DSG a padla a mas to vyresene :)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.