Přejít na obsah

Koupě nové OIII - výbava, motor, atd.


rsrsrs

Doporučené příspěvky

Až mi skončí operativní leasing na Yetiho, budu vybírat asi v listopadu něco jiného. Rapida jsem vyloučil a buď zase Yeti a nebo O3. TAm nevím, zda 1.4TSi a nebo 1.6TDi. Rozdíl ve splátce je 100Kč měsíčně. Teď jezdím v průměru za 7,1-7,3L dlouhodobě. U té 1.4 se bojím, aby to nejezdilo za 8 a víc. Tam je zase dobrá sázka na jistotu s tou 1.6, ale už delší dobu nejsem zvyklej jít pod 100kw:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to záleží kde a jak s tím budeš jezdit... Se starým 1.4 TSI se dá jezdit za velmi slušnou spotřebu,a s tím novým v OIII nejspíš ještě za něco méně. Ovšem jestli lítáš někde po dálnicích mimo zákonné limity,nebo budeš často plně využívat jejich dynamiku,tak to bude holt horší. Na přesnější spotřebu OIII 1.4 TSI se optej jejich majitelů. Je jich tady poměrně dost. No a 1.6 TDI je výkonově pouze "dostačující",sice spotřeba velmi slušná,ale výkon tomu chybí. :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dálnice jezdím málo, spíš tak jednou za 14 dní a když, tak rychlost do 140. Jinak jezdím 60% okresky a 40% město. S Yetim jezdím normálně, nějak na něj nedupu, jen občas vyženu pavouky a průměr za 4tis km mám 7,1. Ale podle měření spíš to odpovídá 7,3L, ale je to zase 4x4, těžší, vyšší...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stejny problem jsem mel taky - 1.6 TSI vs 1.4 TSI.

Obe jsem si projel a rozhodnuti bylo celkem nekompromisni. Vyhrala 1.4 TSI. Ted po 5000km absolutne nelituju.

Jezdim tak 50/50 okrsky a mesto, obcas dalnice. Obcas tomu trochu nalozim, ale jinak klidecek. Dlouhodoba spotreba dle PP 6.1l/100km, podle vypoctu v prumeru 6.5l/100km.

Vyhoda v 1.6 TDI by byla v tom, ze nam tu pak muzes dlouhodobe poreferovat o motoru, bo jich tu moc neni :D No zvaz to ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Velmi záleží na tom kolik toho najezdíš. Pokud budeš lítat víc jak 20 tis. za rok tak jdi do 1.6TDI a nech ji zvednout výkon u TDIFUNA. Pokud nalítáš ročně menší porce tak jdi to TSI , ale ostatně zde každý co s TSI jezdil může potvrdit, že tam je spotřeba velmi citlivá na řidičovu nohu ať je to 1,2 ; 1,4 nebo 1,8. :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem objednal OIII 1,4 TSI DSG combi, elegance+ s pár příplatky (xenony, elektrický zadní kufr, malý kožený paket,...). Jsem docela hračička, takže bych klidně přibral i asistenta jídních pruhů či adaptivní tempomat, ale na výbavu už tolik nezbylo, přeci jen kombi je +30 tisíc, DSG +50 tisíc :-). Mám za sebou pět spokojených let v OII 1.9 TDI DSG, koupené tehdy coby tříletý vůz.

 

Mám trochu strach z termínu dodání. Číslo týdne mi zatím neřekli, prý se ozvou, ale naznačovali něco o přelomu září/října. To je opravdu dlouho. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

jak jsem psal,nezajímá mě IČ a podobně,jen pro běžného uživatele,za hotové..možná ne zvýšení slevy ale přihození výbavy by pomohlo..ale pokud je to standard..tak těch 10-11% může být reálných,při trochu trpělivosti a snaze..

Editováno: , autor: manfroto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bohužel tvůj názor mě nezajímá,celou dobu mám z tebe pocit,jako by jsi ani nechtěl zájemcům poskytnout nějakou slevu,dráždí tě číst o slevách z vozů? asi nebudeš jen tak nějaký uživatel fóra..spíš bych řekl z duhé strany..prosím,už neodpovídej..Budu vděčný za postřehy všech zájemců a majitelů vozů,soukromých vlastníků..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...