Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 23. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2014 A na vačce, která se točí 2x pomalejc, to musí teda bejt 50 zubů na kole. Tudíž HUPS o 1 zub na klice odpovídá úhlu otočení kliky o 14°24´ , na vačce to bude poloviční = 7°12´ úhlovejch... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 23. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2014 (editace) Ty vole kluci, tady se z toho stava nejaky konstrukcni krouzek, jdu si doplnit vzdelani, nejakou stroj. SPS, moje SPS - TZB uz mi na to nestaci. Sice jsou nektere teoretizovani zde zajimave, clovek se neco dozvi, ovsem v praxi se obavam mi to moc jako uzivateli nepomuze. Kdyz je neco blbe, tak je neco blbe a tezko s tim ja neco udelam a az to skoci tak mi to ani pri jednani s SA taky nepomuze. Editováno: 23. Prosinec 2014, autor: Petrrr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 23. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2014 Z toho plyne ponaučení, že když se podaří motor nastartovat, už nikdy ho nesmíš vypnout. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lhotak Vloženo 23. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2014 (editace) Toto je správné řešení našeho problému. Děkuji za vaše příspěvky a přeji pěkné Vánoce Jirka Lhoták Editováno: 23. Prosinec 2014, autor: lhotak 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 26. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2014 Tak dnes ráno ihned po startu na mě v Golfu VI 1.2 TSI 77kW (rv 2010) vyskočila hláška "závada ESP", nevím jestli to nějak přímo s rozvody souvisí, ale nejspíš jo, protože si to dost zarachotilo - auto parkovala mamka a bohužel tím způsobem, že stálo z kopce a zabrzděné jen zpátečkou . Stálo tak cca týden . Nicméně hláška po asi 1s zmizla a vše jako kdyby nic - jelo úplně normálně, při té hlášce neblikla ani žádná kontrolka. Chtěl jsem se s tím stavit v servise, ale nikdo tam dnes nebyl.. A zbytek dne auto jezdilo a startovalo už bez té hlášky, takže to asi zatím řešit nebudeme, stejně není v záruce, tak bych si ani v servise moc nepomohl. Mám se bát, nebo ta hláška je úplně k něčemu jinému a jen to motám dohromady? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2014 To může být cokoliv, pokud nemáš vyčtenou závadu z paměti, tak tady asi nic nevyřešíš. Mně to třeba taky hlásilo, motor cukal, ovšem současně s kontrolkou a bylo to vadnou svíčkou. A bylo po problému. Teď to mám znovu, a zatím nevyřešené. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 26. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2014 Díky . Já věděl, že jsem to tady někde viděl, ale podívat se do tvého vlákna mě nenapadlo a vyhledávač mě tam neposlal. Zkusím to dát na diagnostiku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2014 Ke mně vede jen jeden odkaz, dokud to nevyřeším, nechci to zatím postovat jinde. Ty hlášky jsou dost zavádějící, spojitost ESP s problémem motoru je divná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 26. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2014 Tá spojitosť je divná, ale keď som mal problém so zapalovacím káblom, tak tiež mi to písalo na maxidote nejakú chybu ESP. Spojitosť som do dnes nepochopil. Z diagnostiky bol vtedy vyčítaný nejaký problém s tretím valcom, neviem presne. Takže ako to už tu odznelo, treba začať s diagnostikou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 27. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2014 Kedže sú jednotky bezpečnostných systémov previazané s motorom a majú najvyššiu prioritu, tak pri závade motora svietia aj ich kontrolky--- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 27. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2014 Aha, to zní logicky, ale stejně je to čudné, to pak tam může bít jedna kontrolka na vše a vyjde to nastejno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 27. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2014 Chtěl jsem se s tím stavit v servise, ale nikdo tam dnes nebyl.. sa ani nedivím ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan tsi Vloženo 3. leden 2015 Sdílet Vloženo 3. leden 2015 Zdravím cukani motoru muže byt třeba jen mala blbost, taky se meto přihodilo 1x od kuny a po druhé mě špatně držel kabel na svíčce.Ale hlavně sem chtěl poreferovat jak auto jezdi z novým motorem zatím vše v pohodě ale stále je cítit že jeto nezajety motor ale po 4tisíc km mě začalo pískat turbo při vetším zatíženi na 2 a 3 stupeň ve škodovce mě řekli že je to u turba norma-lni že piska..??? Hlavně mě par lidi postrašilo že novy motor odpali turbo. Jinak pozoruji u toho motoru jiný zvuk při startovaní něco co tam dříve nebylo hlavně u studenych startu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 7. leden 2015 Sdílet Vloženo 7. leden 2015 Dnes som robil repas hlavy 1,2TSI skočene rozvody. To ma voditka a gufa ventilov ako HTP a aj zdvihatka ventilov. 52t. km sacie pokrivene ako das. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 8. leden 2015 Sdílet Vloženo 8. leden 2015 (editace) No a jak je auto staré, MR? Ale děsný, co Tě to vyšlo? Dělal sis sám? Nebo sis to nechal udělat? Editováno: 8. leden 2015, autor: Petrrr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 8. leden 2015 Sdílet Vloženo 8. leden 2015 To mi doniesol na jeden mechoš na repas tak ročnik neviem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petonz Vloženo 8. Únor 2015 Sdílet Vloženo 8. Únor 2015 Zobudím dinosaurov V rodine sa jedna Fabka II 1.2TSI 77kw objavila je to už facelift ale kryt je stále B. Chodí na pravidelné garančky do Autorizovaného servisu. nábeh má 94400 km a sem tam vrkne pri štarte asi raz za mesiac aj to len vtedy keď idem na studený motor pár metrov zdochnem a potom znova naštartujem To je tam navyše chip na 100 kw od firmy autochip a stále to ide. Ja nechápem a neverím tomu že to ešte drzí pokope Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 8. Únor 2015 Sdílet Vloženo 8. Únor 2015 Doma máme 77kw verziu a má už 101tkm a bez nejakého problému, všetko okrem oleja a filtra je tam od výroby, sporadicky zahrkoce reťaz ale len na pár sekúnd. PS: neverím že tam máš 100kw dôležitejšie sú NM a priebeh a podľa mňa to na brzde ani nebolo. Už original 77kw verzia môže mať 85kw a aj 90kw. PS2: iba mne sa to zdá, že 77kw verzie sa menej kazia ?? alebo to mám len taký pocit, pretože na fore je viac 63kw verzii. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mimoxx Vloženo 23. Únor 2015 Sdílet Vloženo 23. Únor 2015 Ja si myslim, ze sa kazia rovnako, akurat viac sa predava 63kW verzia, tak ich je viac pokazenych. Ak by mala 77kW Fabka 6 kvalt, to by som si ju kupil aj ja, ale davat 700€ za par kW a kotuce vzadu sa neoplati. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 24. Únor 2015 Sdílet Vloženo 24. Únor 2015 Môžeš si ju kúpiť aj s DSG a budeš mať rovno 7-kvalt. :-PInak Polo sa predávalo so 6-kvaltom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 24. Únor 2015 Sdílet Vloženo 24. Únor 2015 Šestikvalt by byl podobný jako v Rapidu, kde šestka není o mnoho delší než pětka v pětikvaltu. Při dálniční rychlosti je tam tak 200 otáček rozdíl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 3. Březen 2015 Sdílet Vloženo 3. Březen 2015 Mozno mas pravdu ale tu na fore zatial 77kw verzie nemaju tolko problemov ako 63ky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Březen 2015 Sdílet Vloženo 3. Březen 2015 Protože těch 63 kW je víc. Jinak je to obdobné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
erytrin Vloženo 14. Březen 2015 Sdílet Vloženo 14. Březen 2015 Ahoj lidičky.. tak před 3 roky jsem koupil jako roční vůz Roomster 1,2 tsi 63 kW, najeto při koupi 6000 km. Dělal chlapec radost, až do středy... auto měla půjčené sestra a při jízdě jí to zaškubalo a zhaslo. Odtaženo do 3H servisu a konstatováno vytahaný řetez. Kulance neuznána, cena opravy 6500 kterou jsem v pátek servisu potvrdil . Odpoledne volali, že mají velmi špatnou zprávu.´Po výměně zjistili, že se potkal píst s ventilem.. (myslím, že to říkal...) - motor na odpis... Záruka na auto končí 5/2015 (4 letá). V r. 2013 proveden servis s výměnou oleje(při 16000km), loni vyměněný olej a filtr olejový, vzduchový (při 30000) svépomocí a nyní mě měl čekat servisní prohlídka po dvou letech. Myslíte, že tím, že jsem si provedl výměnu oleje a filtrů loni provedl sám budu mít nárok na výměnu? Je to velmi častý problém o kterém vědí.. Nedovedu si představit že nový auto (4 roky staré, a pouhých 40000 km najeto) se má takto podělat.. bez nějakého nároku na výměnu jen z důvodu výměny oleje svépomocí.. Děkuji Vám za komentáře.. případně myslíte že to půjde případně opravit? Vyměnit hlava motoru a podobně? Nebo je to v řiti.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 14. Březen 2015 Sdílet Vloženo 14. Březen 2015 zacne ti tvrdy boj.. prvne bych to chtel videt jak to vypada v tom servisu, tj bez se na auto podivat, jestli ti nekecaji, nafot si vsechno... Pak bych si nechal zavolat technika a zkusil se s nim pobavit co s tim a z jakeho duvodu nechteji uznat zaruku... potom bych to poslal do MB, nebo jim zavolal na jejich infolinku, vylicil jim problem a trval na zarucni oprave... uvidis co ti reknou.. hlavne si nenech kakat na hlavu, budou to zkouset neuznat atd.. ceka te tvrdy boj,... v nejshorsim jim pohroz televizi, proste medializaci celeho problemu, treba jim rekni, ze svagr dela v televizi a ze uz jste s ebavili, ze o tom natoite reportaz.. proste cokoliv, hlavne jim nepristup na to, ze to budes platit sam, nenech se ojebat!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.