Prosinec 23, 201410 r A na vačce, která se točí 2x pomalejc, to musí teda bejt 50 zubů na kole. Tudíž HUPS o 1 zub na klice odpovídá úhlu otočení kliky o 14°24´ , na vačce to bude poloviční = 7°12´ úhlovejch...
Prosinec 23, 201410 r Ty vole kluci, tady se z toho stava nejaky konstrukcni krouzek, jdu si doplnit vzdelani, nejakou stroj. SPS, moje SPS - TZB uz mi na to nestaci. Sice jsou nektere teoretizovani zde zajimave, clovek se neco dozvi, ovsem v praxi se obavam mi to moc jako uzivateli nepomuze. Kdyz je neco blbe, tak je neco blbe a tezko s tim ja neco udelam a az to skoci tak mi to ani pri jednani s SA taky nepomuze. Upraveno Prosinec 23, 201410 r od Petrrr
Prosinec 23, 201410 r Z toho plyne ponaučení, že když se podaří motor nastartovat, už nikdy ho nesmíš vypnout.
Prosinec 23, 201410 r Toto je správné řešení našeho problému. Děkuji za vaše příspěvky a přeji pěkné Vánoce Jirka Lhoták Upraveno Prosinec 23, 201410 r od lhotak
Prosinec 26, 201410 r Tak dnes ráno ihned po startu na mě v Golfu VI 1.2 TSI 77kW (rv 2010) vyskočila hláška "závada ESP", nevím jestli to nějak přímo s rozvody souvisí, ale nejspíš jo, protože si to dost zarachotilo - auto parkovala mamka a bohužel tím způsobem, že stálo z kopce a zabrzděné jen zpátečkou . Stálo tak cca týden . Nicméně hláška po asi 1s zmizla a vše jako kdyby nic - jelo úplně normálně, při té hlášce neblikla ani žádná kontrolka. Chtěl jsem se s tím stavit v servise, ale nikdo tam dnes nebyl.. A zbytek dne auto jezdilo a startovalo už bez té hlášky, takže to asi zatím řešit nebudeme, stejně není v záruce, tak bych si ani v servise moc nepomohl. Mám se bát, nebo ta hláška je úplně k něčemu jinému a jen to motám dohromady?
Prosinec 26, 201410 r To může být cokoliv, pokud nemáš vyčtenou závadu z paměti, tak tady asi nic nevyřešíš. Mně to třeba taky hlásilo, motor cukal, ovšem současně s kontrolkou a bylo to vadnou svíčkou. A bylo po problému. Teď to mám znovu, a zatím nevyřešené.
Prosinec 26, 201410 r Díky . Já věděl, že jsem to tady někde viděl, ale podívat se do tvého vlákna mě nenapadlo a vyhledávač mě tam neposlal. Zkusím to dát na diagnostiku.
Prosinec 26, 201410 r Ke mně vede jen jeden odkaz, dokud to nevyřeším, nechci to zatím postovat jinde. Ty hlášky jsou dost zavádějící, spojitost ESP s problémem motoru je divná.
Prosinec 26, 201410 r Tá spojitosť je divná, ale keď som mal problém so zapalovacím káblom, tak tiež mi to písalo na maxidote nejakú chybu ESP. Spojitosť som do dnes nepochopil. Z diagnostiky bol vtedy vyčítaný nejaký problém s tretím valcom, neviem presne. Takže ako to už tu odznelo, treba začať s diagnostikou.
Prosinec 27, 201410 r Kedže sú jednotky bezpečnostných systémov previazané s motorom a majú najvyššiu prioritu, tak pri závade motora svietia aj ich kontrolky---
Prosinec 27, 201410 r Aha, to zní logicky, ale stejně je to čudné, to pak tam může bít jedna kontrolka na vše a vyjde to nastejno.
Prosinec 27, 201410 r Chtěl jsem se s tím stavit v servise, ale nikdo tam dnes nebyl.. sa ani nedivím ...
Leden 3, 201510 r Zdravím cukani motoru muže byt třeba jen mala blbost, taky se meto přihodilo 1x od kuny a po druhé mě špatně držel kabel na svíčce.Ale hlavně sem chtěl poreferovat jak auto jezdi z novým motorem zatím vše v pohodě ale stále je cítit že jeto nezajety motor ale po 4tisíc km mě začalo pískat turbo při vetším zatíženi na 2 a 3 stupeň ve škodovce mě řekli že je to u turba norma-lni že piska..??? Hlavně mě par lidi postrašilo že novy motor odpali turbo. Jinak pozoruji u toho motoru jiný zvuk při startovaní něco co tam dříve nebylo hlavně u studenych startu.
Leden 7, 201510 r Dnes som robil repas hlavy 1,2TSI skočene rozvody. To ma voditka a gufa ventilov ako HTP a aj zdvihatka ventilov. 52t. km sacie pokrivene ako das.
Leden 8, 201510 r No a jak je auto staré, MR? Ale děsný, co Tě to vyšlo? Dělal sis sám? Nebo sis to nechal udělat? Upraveno Leden 8, 201510 r od Petrrr
Únor 8, 201510 r Zobudím dinosaurov V rodine sa jedna Fabka II 1.2TSI 77kw objavila je to už facelift ale kryt je stále B. Chodí na pravidelné garančky do Autorizovaného servisu. nábeh má 94400 km a sem tam vrkne pri štarte asi raz za mesiac aj to len vtedy keď idem na studený motor pár metrov zdochnem a potom znova naštartujem To je tam navyše chip na 100 kw od firmy autochip a stále to ide. Ja nechápem a neverím tomu že to ešte drzí pokope
Únor 8, 201510 r Doma máme 77kw verziu a má už 101tkm a bez nejakého problému, všetko okrem oleja a filtra je tam od výroby, sporadicky zahrkoce reťaz ale len na pár sekúnd. PS: neverím že tam máš 100kw dôležitejšie sú NM a priebeh a podľa mňa to na brzde ani nebolo. Už original 77kw verzia môže mať 85kw a aj 90kw. PS2: iba mne sa to zdá, že 77kw verzie sa menej kazia ?? alebo to mám len taký pocit, pretože na fore je viac 63kw verzii.
Únor 23, 201510 r Ja si myslim, ze sa kazia rovnako, akurat viac sa predava 63kW verzia, tak ich je viac pokazenych. Ak by mala 77kW Fabka 6 kvalt, to by som si ju kupil aj ja, ale davat 700€ za par kW a kotuce vzadu sa neoplati.
Únor 24, 201510 r Môžeš si ju kúpiť aj s DSG a budeš mať rovno 7-kvalt. :-PInak Polo sa predávalo so 6-kvaltom.
Únor 24, 201510 r Šestikvalt by byl podobný jako v Rapidu, kde šestka není o mnoho delší než pětka v pětikvaltu. Při dálniční rychlosti je tam tak 200 otáček rozdíl.
Březen 3, 201510 r Mozno mas pravdu ale tu na fore zatial 77kw verzie nemaju tolko problemov ako 63ky.
Březen 14, 201510 r Ahoj lidičky.. tak před 3 roky jsem koupil jako roční vůz Roomster 1,2 tsi 63 kW, najeto při koupi 6000 km. Dělal chlapec radost, až do středy... auto měla půjčené sestra a při jízdě jí to zaškubalo a zhaslo. Odtaženo do 3H servisu a konstatováno vytahaný řetez. Kulance neuznána, cena opravy 6500 kterou jsem v pátek servisu potvrdil . Odpoledne volali, že mají velmi špatnou zprávu.´Po výměně zjistili, že se potkal píst s ventilem.. (myslím, že to říkal...) - motor na odpis... Záruka na auto končí 5/2015 (4 letá). V r. 2013 proveden servis s výměnou oleje(při 16000km), loni vyměněný olej a filtr olejový, vzduchový (při 30000) svépomocí a nyní mě měl čekat servisní prohlídka po dvou letech. Myslíte, že tím, že jsem si provedl výměnu oleje a filtrů loni provedl sám budu mít nárok na výměnu? Je to velmi častý problém o kterém vědí.. Nedovedu si představit že nový auto (4 roky staré, a pouhých 40000 km najeto) se má takto podělat.. bez nějakého nároku na výměnu jen z důvodu výměny oleje svépomocí.. Děkuji Vám za komentáře.. případně myslíte že to půjde případně opravit? Vyměnit hlava motoru a podobně? Nebo je to v řiti..
Březen 14, 201510 r zacne ti tvrdy boj.. prvne bych to chtel videt jak to vypada v tom servisu, tj bez se na auto podivat, jestli ti nekecaji, nafot si vsechno... Pak bych si nechal zavolat technika a zkusil se s nim pobavit co s tim a z jakeho duvodu nechteji uznat zaruku... potom bych to poslal do MB, nebo jim zavolal na jejich infolinku, vylicil jim problem a trval na zarucni oprave... uvidis co ti reknou.. hlavne si nenech kakat na hlavu, budou to zkouset neuznat atd.. ceka te tvrdy boj,... v nejshorsim jim pohroz televizi, proste medializaci celeho problemu, treba jim rekni, ze svagr dela v televizi a ze uz jste s ebavili, ze o tom natoite reportaz.. proste cokoliv, hlavne jim nepristup na to, ze to budes platit sam, nenech se ojebat!!!
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.