Smoker87 Vloženo 26. Červen 2011 Sdílet Vloženo 26. Červen 2011 (editace) Zdravim tohle jsem fakt musim dát protože mi přišlo že jsem fotky jestě nikdo nedal. Delší dobu mi okolo EGR vytýkal olej či co. Tak jsem se rozhodl koupit O kroužek který na toto místo patří. Druhé těsnění nebylo třeba měnit je z kovu. Drží na 5 šroubech ( imbusech ) aa musí se odcvaknou tahlo klapky. Když jsme ho sundali nestačili jsme se divit pruchod vzduch byl polovicní než má být. Vyčistit to byl docela problém ,tuhé černé kusy. Vyskrabal jsem asi tak pulku prechovky na fazome :-D .Vyčistili jsme to technickym benzínem nandali nový O kroužek. Hned při první jízdě jšel poznat rozdíl.auto si jde hezky za plynem. žádné malé pocukvání. Prostě paráda. Doporučuju to udělat všem co maji auto 10 let nebo 180 000 km + bych asi vyměnil všechny podtlakové a tlakové hadičky třeba ( FESTO Bruno 128 tu má někde fotky) Roman K. Editováno: 26. Červen 2011, autor: Smoker87 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dr. Driver Vloženo 26. Červen 2011 Sdílet Vloženo 26. Červen 2011 Masakr teda, mam motor 96 kw a nechci ani vidět, co mě tam čeká až to zejtra ráno rozeberu - tohle fakt musim taky vyčistit, když vidim, jak to vypadalo u tebe..no auto mam sice 8 let starý a najeto necelejch 150 tis. km, ale pujdu do toho Díky za info a detailní fota Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 27. Červen 2011 Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 Ještě si vyčisti sání, bude na tom stejně jako EGR. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dr. Driver Vloženo 27. Červen 2011 Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 OK, provedu;) Auto sem koupil nedavno, takže pochybuju, že předchozí majitel se s tim vůbec zabýval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snura Vloženo 27. Červen 2011 Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 souhlasím,že je to zajebané moc mám na fabii 200tis km 1,9pd 74kw+chip ale tolik jsem to zas neměl pro jistotu jsem to zaslepil a je klid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke.Kraut Vloženo 27. Červen 2011 Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 Jen takový laitský dotaz ten EGR ventil je jenom u dieslů že...? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 27. Červen 2011 Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 Někde jsem četl článek o ne/povedeném motoru 1.2 ve Fábii a tam mj. psali o špatném umístění vyústění do sacího potrubí, a že za jistých okolností, ačkoliv je to ZA škrtící klapkou, se škrtící klapka kvůli tomu zase*e. Čili předpokládám, že to mají i benzínové. Otázka zní, které už ANO a které ještě NE. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Smoker87 Vloženo 27. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 Ano mají to i 1.2 fabie na Skoda-díly.cz to dokoncemají jako díl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 27. Červen 2011 Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 V 27. 6. 2011 na 11:24, Luke.Kraut napsal: Jen takový laitský dotaz ten EGR ventil je jenom u dieslů že...? Ne, mají ho i některé benzínové motory. Např. Fabie 1.4 16V, pak jak se tady píše některé Fabie 1.2 HTP. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke.Kraut Vloženo 27. Červen 2011 Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 Takže moje auto to nemá a nemusím se bát takového svinstva na tom jo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 27. Červen 2011 Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 Díval jsem se do dílenské příručky na 1.8 T a nikde jsem ho tam neviděl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dr. Driver Vloženo 29. Červen 2011 Sdílet Vloženo 29. Červen 2011 Takže můžeš být naprosto v klidu, když ho tam nemáš. Já to sání a égr úspěšně vyčistil, ale taky to nebylo tak hrozné, jako na fotkách výše zobrazených,. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 29. Červen 2011 Sdílet Vloženo 29. Červen 2011 Tak mně napadá v souvislosti se zas*aným sáním kvůli EGR a padáním do nouzáku. Nestačilo by v některých případech, jen v některých případech, pouze vyčistit ten EGR a sací parohy? Neříkám, že padání do nouzáků je pouze kvůli tomu, ale uvažuji: Motor vytáčím, ždímám z něho co to de, požadavek ŘJ na tlak je nějaký, turbo podle toho tlačí, ale "v cestě" je překážka v podobě zůženého sacího potrubí. Tudíž když turbo tlačí tolik kolik je potřeba, ale nemá to kde jít, tlak za turbem ŘJ vyhodnotí jako vysoký, padne do nouzáku a hotovo . Co tak čtu kdo vyčistil EGR tak má subjektívní pocit, že auto líp jede, líp jde zplynem, prostě zlepšení. Je fakt, že málokdo jen čistí EGR, spíš rozebírají turba, čistí je a při této příležitosti čistí i EGR. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 29. Červen 2011 Sdílet Vloženo 29. Červen 2011 Čištění parohů není taková "sranda" jako samotný EGR. A někdo se na to ani necítí... Na tvojí úvaze s padáním do nouze asi něco bude... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 30. Červen 2011 Sdílet Vloženo 30. Červen 2011 Co není "sranda" na čištění parohů? Ptám se bo se právě chystám na vyndávání turba kvůli čištění a při tom samozřejmě chci vyčistit EGR a vše ostatní. "Sranda" není samotné čištění nebo už jen jejích demontáž? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 1. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2011 Spíš to čištění. Záleží na tom, jak hodně je sání zanesený. Někomu stačí to namočit přes noc do techničáku a někdo to musí vyšťourat kartáčkem. Teď mě napadá, že optimální by mohl být takový ten kulatý kartáček na ohebným drátu(myslím, že to je na mytí lahví). Zručnej člověk to v poho udělá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 1. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2011 Ach, tak to jsi mně uklidnil. Jsem měl strach, že nějaký zádrhel bude v demontáži. Z čištění jako takového nemám strach, bude to maras, velký maras, obrovský maras, to je mi jasné, ale pokud mám možnost mít "díl" na stole, tak je to OK. Horší by bylo, kdyby nešel sundat, muselo se to čistit na místě, apod. Štětka na láhve: Mám strach, že mi ty parohy prasknou. Prasknou smíchy, když je budu tou štětičkou lechtat, páč nic jiného tou štětkou neudělám, než pošmidlám v tom bordelu. Ale myslím, že jsem viděl různé drátěné kartáče různých tvarů a provedení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 1. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2011 No jasně, že by se ti parohy vysmály . Dělají i to v tvrdým provedení(drátěným), ale to už není na drogerii ale na železářství . No bordel to je hroznej a ještě strašně odolnej na dostání z rukou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 1. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2011 Neboj, podám zprávu jak jsem dopadl. Jestli teda bude čím psát . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Smoker87 Vloženo 1. Červenec 2011 Autor Sdílet Vloženo 1. Červenec 2011 Nechtělo to z rukou dolů to máte pravdu. parohy jsem čistil plochym velkym šroubovákem a pak normalne kartáčkem na zuby a technicákem to same se samotnym EGR.Ještě jsem zjistil že mám 1mm dirku v intercooleru takže radost občas z ní vyteče trochu oleje a tece mi to na náfuk. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 5. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2011 Tak jsem do toho dnes praštil Po demontáži: Myslím, že na 170.000 km slušné, ne? Po čištění: Líp už to nešlo . Nejdřív mechanicky, potom benzínem. Pak jsem si vzpomněl, že mám Servošampón. Ano tak se to jmenuje, je to takový modrý prášek v červené pixli. Je to něco jako Arva. Rozdělává se to ve vodě, podle znečištění až 200g na 10 l vody. Já jsem to udělal krapet koncentrovanější. Možná i 100 g na litr. EGR kartáčkem na zuby, parohy jsem zaslepil na přírubě pro EGR, nalil do plna, nechal působit a šmidlal jsem to kartáčkem na zuby a takovým menším drátěným kartáčem. Několikrát dokola. Výsledek vidíte. Až mi bude líto to montovat zpátky . PS: Díky tomu servošampónu nemám ani tak špinavé ruce . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Smoker87 Vloženo 5. Červenec 2011 Autor Sdílet Vloženo 5. Červenec 2011 (editace) Dobře ty tohle jsem nedělal :-) Editováno: 6. Červenec 2011, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 6. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2011 (editace) @ Wojnar: Krásná práce a ukázkově vyčištěný Řekl bych, že na 170tkm tak odpovídající stav, ikdyž jsem na těhle KM viděl i mnohem horší. Teďka se bude Octě hnedka jinak dýchat Kdybych měl něco jako ten šampon, tak bych nemusel týden chodit s rukama jako kominík Editováno: 6. Červenec 2011, autor: lucky.jack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomihanus Vloženo 6. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2011 (editace) V 5. 7. 2011 na 21:39, Wojnar napsal: Tak jsem do toho dnes praštil Líp už to nešlo . Nejdřív mechanicky, potom benzínem. Pak jsem si vzpomněl, že mám Servošampón. Ano tak se to jmenuje, je to takový modrý prášek v červené pixli. Je to něco jako Arva. Rozdělává se to ve vodě, podle znečištění až 200g na 10 l vody. Já jsem to udělal krapet koncentrovanější. Možná i 100 g na litr. EGR kartáčkem na zuby, parohy jsem zaslepil na přírubě pro EGR, nalil do plna, nechal působit a šmidlal jsem to kartáčkem na zuby a takovým menším drátěným kartáčem. Několikrát dokola. Výsledek vidíte. Až mi bude líto to montovat zpátky . PS: Díky tomu servošampónu nemám ani tak špinavé ruce . A ako to je s jazdením? ide auto lepšie? Editováno: 6. Červenec 2011, autor: Wojnar Aspoň smaž ty obrázky z citace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 6. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2011 V 6. 7. 2011 na 7:56, lucky.jack napsal: Řekl bych, že na 170tkm tak odpovídající stav, ... A to mi "můj" mechanik říká, že to má cca 100 tk stočeno. Ale já mu nevěřím , jj, šampón je tuze dobrá věc . @tomihanus: nene, EGR jsem nevyndával a čistil jen tak. Bylo to vyvolané demontáží turba k čištění. K tomu je ještě baňka KO. Ale to už je mimo toto téma. Ale počítám, že po této procedůře to auto nepoznám . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.