Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

XDS+ má snad každá Octavia od 2018. 

XDS+ ma i moje Fabie :D;)

XDS+ má k mechanickému samosvornému diferenciálu tak blízko jako trivalec k dvanácti válci. 

Krucinál, to je prekérka tady. Má, nemá, má, nemá.

Já žil také v tom, že RS245 má vždy VAQ.

To ho automobilka potajnu “vyrvala” z auta při výrobě a již ho nenabízí?

V tom případě je lepší šáhnout po Cupře.

Evidentně to tak vypadá jinak nevidím důvod o informaci XDS+ v propagačních materiálech pro RS. 

Že není v základu u RS mechanicky samosvorny diferenciál ale XDS+ ani jako velký problém nevidím. Většina majitelů mechanicky stejně od XDS+ nerozezna ale je velká škoda že není pro tu menšinu aspoň za příplatek.  

Tak aspoň škoda ušetřila váhu pro emise a peníze pro Elektro auta. 

48 minutes ago, LukášCBR said:

Já žil také v tom, že RS245 má vždy VAQ.

Má, aspoň já to vidím jako jeden z mála rozdílů oproti RS ne-245 (krom výkonu motoru). Naopak myslím, že pro ne-245 objednat nešel. RS230 (tedy před FL face) ho asi měla taky.

https://autobible.euro.cz/zmerili-vykon-nove-skody-octavia-rs-245-15-koni-neposilila/

https://www.garaz.cz/clanek/je-octavia-rs-245-tim-jedinym-autem-ktere-potrebujete-464 (8 měs.)

Upraveno od bouchy

Nedalo mi to a zašel jsem do přilehlého AS na prodejnu nových vozů. Takže aktuální ověřená informace: "NEVÍ" :-)

To jsi tam nemusel chodit. Nechci nikoho urazit, ale jít se ptát do AS beru až jako poslední možnost. Spíše by mě překvapilo, kdyby to věděli.

Jo, je to fakt bída, prodejci jsou prostě jen prodejci, ale o autech ví prd. Já jsem se jich byl zeptat, jestli nějaká Octavia má elektronickou ruční brzdu a prý Octavia s DSG má elektronickou ruční brzdu... Což jak jsem si následně ověřil na webu je totální blbost a žádná Octavia nemá a nikdy neměla elektronickou ruční brzdu. A to si myslím, že je mnohem viditelnější rozdíl než ten VAQ, protože na tohle se stačí kouknout do auta a je to jasné :-) Takže asi tak k prodejcům v AS - čest výjimkám...

VAQ standardně měla Octavia poprvé ve výbavě RS230 a následně RS245.

Nyní se pro RS už nenabízí.

Upraveno od Habi001

Takze "schovana" varianta priplatku jako ovladani sedadla spolujezdce u Superbu?

Za kolik VAQ je?

@bojler, tak oprava, já se přehlídl v modelovém roce.

Od MR2019 Octavia VAQ neumí. Z nějakého důvodu v tichosti zmizel.

Nevím proč a co to znamená ,když mě  tady někteří označí můj  příspěvek.  Že někteří neumí čsít zato opravdu  nemůžu.  kol100

nie je nič jednoduchšie ako vziať VIN rs245 na skodaplus.cz a hodiť do etky , má alebo nemá vieme hned 

• 2 týdny později...

Jen takový info, tuhle jsem něco hledal a narazil na problematiku chladiva klimatizace. No, mám R 134yf, což mě moc netěší. Dát asi 5000 jen za chladivo při výměně místo asi 1200. Vycházím ze štítku u motoru. Záměna za 134a asi není možná? Přitom v článcích psali, že OIII zůstává u 134a, kvůli ceně a problémům yf za vysokých teplot (požár). Může to někdo na svým stroji ověřit?

• 2 měsíce později...

Mám u RS 245 7° automatickou převodovku (celá v oleji) -- DQ 381 a náplň oleje je prý společná s VAG, ale co jsem se nedozvěděl je interval výměny, jak v km tak časový.

Nevíte někdo interval výměny oleje u této DQ 381.

• 1 měsíc později...
  • 2 týdny později...

VAQ má vlastný olej , rovnaký ako haldex a normálne sa má meniť,  v žiadnom prípade nie je spojená náplň s prevodovkou ... DQ381 má aj nový prevodový olej aj iný filter

• 2 týdny později...

bouchy: a tobě nefunguje klima, že to chceš měnit?

• 3 týdny později...

To černé "přítlačné" :-) křídlo je už od MR 2020?

rs.jpeg

Upraveno od Hurikan88

On 8/5/2019 at 10:24 PM, jozinec said:

bouchy: a tobě nefunguje klima, že to chceš měnit?

Časem doplnit..

hurikan: ono byvavalo, pak je zrusili, mozna jde opet o navrat do vyroby

Upraveno od bojler

• 4 týdny později...

pokud funguje není třeba doplňovat. to je jako u ledničky.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.