Přejít na obsah

Octavia III RS / RS 230 / RS 245 / RS 4x4


PTiCA

Doporučené příspěvky

skutečnost je taková, že každý auto, bez výjimky kecá do plusu. Je to tak záměrně a že by šly dělat korekce, to pochybuju. Mě ukazuje skutečnou Genevo a při 250 km na tachometru jsem je 242 km. Je zvláštní, že se vzrůstající rychlostí se ta odchylka příliš nemění a pohybuje se max. v rozmezí 5 - 8 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ať neodbočujeme příliš od tématu - odchylka je tam záměrně, technicky by nebyl v dnešní době problém to ukazovat přesněji a to i bez GPS, ale problémem je jiný rozměr (nebo sjetí) pneu a dalších jemných vlivů... je to prostě nastavno "pro jistotu", stejně jako u všech měřících přístrojů je daná možná odchylka (u Radaru PČR atd.), proto se ze zvyšující rychlostí odchylka nemění, jak píše JirkaK

 

Dynamika u RS TSI 2.0 (162kW) je úplně jinde než u TDI 2.0 (110kW).... to je asi jako já se zkusil pověsit na dálnici v Německu za Jaguár F-Type 380k a zkruba do 240 km/h jsem se ho držel - samozřemě mě pořád trošku ujížděl.... mimochodem v té chvíli měla RS opravdu krásný zvuk :kol-27: což byl teda ve skutečnosti jeho řvoucí (seriový) výfuk, ale pocit pěkný .... ale pak mě zmizel, asi neměl ani omezovač na 250Km/h...

 

Tím chci říct, že ty "Dálniční srovnání" motorů beru z rezervou , záleží hlavně jak kdo se bojí, kdy řadí, do kolika to točí atd.... a ten co jede druhý má vždy výhodu :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

ETKA furt uvádí jen CUNA nebo CUPA (pro Octavii ať už 2015 nebo 16) a "hardwarový" rozdíl jsem nenašel.  Takže buďto elektronika nebo převodovka ale hledat se mi to nechce. Myslím si, že "hardware převodovky" je drahý takže změnili pár bitových polí v mapách (aby byli více zelenější) a to bude vše. Jestli vůbec to. Ono Word i Power Point a koneckonců i Excel jsou výborné nástroje někdy lepší než VAG....ale možná taky ne, že jo? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hrdlička řekl na autu.cz u prezentace RS 230, že od příštího roku v nabídce DCC. O 4x4 zatím ticho, Leon by ho měl dostat údajně příští rok.

 

 

iBabiš napsal:

 

 

Octavii třetí generace v provedení RS uvedla Škoda na trh v červenci roku 2013. Za dva roky jich prodala 57 tisíc.

Od roku 2000 se prodalo přes 163 tisíc Octavií RS všech tří generací. „Od roku 2000 do dneška se v ČR prodalo přes 6 600 RS,“ říká pro iDNES.cz Vítek Pelc ze Škody Auto. „První generace se ročně v Česku prodávalo průměrně 68 kusů, druhé generace kolem 500 kusů ročně. Ve třetí generaci je to ale 2 500 Octavií RS za rok.“

Za prvních osm měsíců letošního roku se v Česku prodalo 1 900 kusů Octavií RS. „Šedesát procent prodejů tvoří varianta kombi a stejný podíl má i naftové provedení,“ dodává Pelc.

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...