Přejít na obsah

Climatronic


taktik

Doporučené příspěvky

chci se vyhnout tomu, ze to necham potreti letos vycistit a zas to nepomuze. premyslim zkusit preventivne vymenit filtr.

klimu nemam porad zaplou protoze preci jen je to mirne znat na vykonu motoru + susi to vzduch, takze kdyz tam jede zena a vezu malyho, tak mi to neprijde jako uplne to nejprijemnejsi, hlavne na delsi trase.

Editováno: , autor: pusher...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nepomohlo to ani na chvíli?

Filtr klidně vyměň, tím nic nepokazíš a budeš mít alespoň klid. A pak to nech udělat tím ozonem. Ze všech metod je nejúčinnější. Ale i tak to budeš muset občas zopakovat. Jakmile to jednou chytne plíseň, tak už se jí málokdy zbavíš, notabene v případě, kdy klimu používáš občas. Kde se nevětrá, tam to holt "žije".

 

Čím to čistili před tím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se mi začíná čím dál častěji projevovat už tady dříve zmiňovaná závada na Climatronicu ( Rapid 1,2Tsi, 5/2013 naj. 57.000 km, záruka 2 roky). Pořád topí, na změnu teploty ovladačem na panelu klimatizace nereaguje.

Jediné co pomůže je vypnout motor, klíček do polohy 0 a znovu nastartovat, potom už zase funguje normálně. Poprvé jsem to zaznamenal ojediněle někdy koncem srpna, nyní se tento problém objevuje tak jedenkrát do týdne. Zatím vždy pomohlo vypnout motor a pak znovu nastartovat. Na diagnostice jsem ještě nebyl, zatím mě to díky " možnosti restartu " nedonutilo jet do servisu. Máte někdo zkušenost s opravou, tedy spíše s cenou opravy? Pokud by to byla servo mísící klapky, tak to je na demontáž přístrojové desky atd. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som mal tento istý problém pred mesiacom. 55 000 km, Rapid 1,2, 63kW /2013. Ja som skúsil odpojiť baterku, potom znova zapojiť. Odvetdy sa mi to ešte nestalo. Ale možno sa to objaví, zatiaľ mi to chodí. Čo som pozeral servo klapky, tak tam je cena 151.- EUR. Práca-rozobranie prístrojovky, výmena serva, poskladanie, tipujem tak 200.-EUR. Miklískovi to robili, ale tuším to bolo v záruke.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar páni,

Som tu novo zaregistrovaný, ale fórum čítavam stále.

Po 4 rokoch došlo aj na mojho rapida r.v.03/13 ak nerátam všetky neduhy ako voda vo dverách, rachot 5 dverí.

Asi 2 týždeň mám problém s tým že mi občas nezapne fukanie z vyduchov.

Príklad: rano idem so synom do skolky nefunguju, poobede idem do prace fukaju normalne, vecer z prace zase nefukaju a takto dookola raz idu inokedy nie.

Kde može byť chyba? Dnes som bol objednaný do SA servisu a ako naschval som prisiel s fungujucimi ofukmi , tak mi povedali ze nemaju ako zistit poruchu ked to fuka normalne. Tak som im povedal nech daju aspon na diagnostiku mozno sa nieco ukaze. Vraj im neslo nacitat skrinku spinacky ani na 5 krat v diagnostike.

Objednali novu 44€ tak mam v utorok prist vymenit.Moze byt chyba v spinacke?

dik za rady

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě dělalo to stejné, že to nefoukalo vůbec. Když bylo horko, tak to nechladilo, a ráno, když bylo chladněji, tak to netopilo, prostě nefoukalo. Navíc se to projevovalo jen někdy. První co udělali bylo, že mi přehráli SW climatronicu.. Když to nepomohlo, tak mi vyměnili klapku V71 (8Z1819453B) - měl jsem to na diagonostice mezi závadami. I s prací mě to stálo 4738Kč (měl jsem slevu 10% na materiál). Píšu o tom na 15. stránce tohoto vlákna. Podle mně máš úplně to stejné.

 

Téhdy, když jsem testoval při jízdě jak to reaguje, tak jsem vysledoval, že když jsem jel 20km/h a méně, tak to začalo foukat, když jsem jel rychleji, tak to nefoukalo. Když jsem dal otáčky na max, tak to taky začlo foukat. Nebo když jsem ostříknul okno, tak to na chvíli foukalo, přepne se to totiž na recirkulaci vzduchu..

 

Nejsem odborník přes auta, ale tak nějak mi něco říká, že spinací skřínka s tím vůbec nesouvisí, bude to buď SW climatronicu nebo nějaká klapka. Asi bych zajel do nějakého jiného servisu na diagnostiku než ti začnou něco měnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím páni, po prečítaní tohto vlákna som sa utvrdil, že bzučiaci kompresor postihol aj mňa. Hneď som s tým šiel do servisu a našťastie sa mi to podarilo predviesť a servisáci to počuli. Avšak akonáhle auto zdvihli na zdviháku a zhodili spodný plastový kryt motora zvuk prestal. Upozornil som ich, že vonku pri teplote okolo 12 stupňov, to robí spoľahlivo, tak sme auto vytiahli von a za chvíľu to začalo znova, kým sme auto dali späť do dielne a zdvihli tak to zas to prestalo. Neviete mi niekto poradiť ako ich mám presvedčiť o tom, že je to ten chybný kompresor Sanden (overil som to podľa štítku)? Teraz chcú aby som im to tam deň nechal a budú to skúšať z čoho moc nie som nadšený, aby tam nevŕtali do niečo čo je v poriadku, keď podľa zvukového prejavu je to úplne jasné, že sa jedná o kompresor (pri vypnutí A/C na climatronicu to v momente prestane),
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prostě trvat na tom, že v teplotách okolo 10°C to bzučí jak tramvaj při rozjezdu a nějaké zkoušení na zvedáku v teplé dílně, kdy to nedělá, je prostě nerelevantní. Auto snad jezdí po silnici ne?  Závada se prostě projevila a je ji potřeba řešit a radši hned než ti skončí záruka a budeš platit plnou cenu. Je na to TPI od výrobce, ať si ho sami najdou v systému. Koneckonců někde to tu taky je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiež mám taký názor. Mám ale pocit, že si nie sú istí, či je to naozaj ten kompresor preto to asi chcú počuť priamo pri ňom na zdviháku. Skúšali to takto aj Vám ostatným alebo im stačil len zvukový prejav? Podľa môjho názoru je to však úplne jasné, zvuk sa prejavil, pri vypnutí A/C to prestane pri opätovnom zapnutí to začne zas, takže nerozumiem na čo im je auto na celý deň. To TPI som už našiel skúsim im to ukázať čo na to povedia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zahada s nefungujucimi ofukmi zatial vyriešená uvidime ci nastalo.

Vymazali mi sporadicke zavady ventilatora a uz 5 den fuka ako ma. Tak som tu spinacku nedal vymenit, aj ked som ju zaplatit musel.

Neviem ci to moze mat aj spojitost s vymenou baterky ktoru som menil.

Ak bude mat niekto zaujem, mam ju doma https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/6ra905865-skrinka-spinaci-skoda-30251.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To si děláš srandu ne? Oni diagnostikovali špatně závadu spínací skříňky a tebe donutili ji zaplatit jo? Ty vole, to bych tam s nima zamával, že by tu spínačku měli navlečenou na krku. A ty jsi ( promiň mi to) hlupák, že si jim na to přistoupil. Jiná by bylo, že bys jim ty tvrdil, že je to spínačka a že ji chceš objednat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tiez som im navrhoval nech to vratia odkial to objednali, tvrdil mi ze by to bol problem. Ako ja im seriem na 40€ necham si

tu spinacku,viac do ŠA nepojdem, mozno sa mi niekedy hodi ak nie tak ju predam lacnejsie. Vo stvrtok tvrdili ze na diagnostike im ju  neslo nacitat .

Planujem si kupit diagnostiku a kuknem ci ma odrbavali alebo ozaj je tam nejaka chyba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

zdravim, tak po mesiaci bezproblemoveho fungovania climatronicu sa to predvcerom opat objavilo. prestalo z nicoho nic fukat. vcera sa to objavilo znova takze problem bude treba vyriesit.pripojil som na diagnostiku a naslo 4 chyby.poradite co stym? keby to nefukalo stale pochopim chybu ale ze sa to objavi len obcas nechapem. posielam vypis , diky za kazdu radu

 

Addresa 08: Klima/topení       Labely: SVO\6Q0-907-044.lbl

Objednací èíslo øídící jednoky: 5JA 907 044     HW: 5JA 907 044

           Systém a/nebo verze: Climatronic   H04 0104

                      Kódování:

                   Èíslo dílny:  

                      VCID: 78FED07CCBD34A81D1-802C

4 závad nalezeno.

 

00710 - odmrazovac polohovaciho motoru klapky (V107)

            000 - - - Sporadická

00003 - ridici jednotka

            014 - defekt - Sporadická

             info o závadì:

                    Stav závad: 00101110

                    Priorita závad: 1

                    Frekvence závad: 2

                    Poèítadlo resetù: 30

                    Kilometry: 68047 km

                    Indikace èasu: 0

                    Datum: 2054.14.25

                    Èas: 15:32:09

 

             info o závadì:

                    Napìtí: 14.28 V

 

00538 - referencni napeti

            002 - dolni hranice prekrocena - Sporadická

             info o závadì:

                    Stav závad: 00101110

                    Priorita závad: 1

                    Frekvence závad: 2

                    Poèítadlo resetù: 30

                    Kilometry: 68047 km

                    Indikace èasu: 0

                    Datum: 2054.14.25

                    Èas: 15:32:09

 

01273 - ventilator privodu vzduchu (V2)

            000 - - - Sporadická

             info o závadì:

                    Stav závad: 00100000

                    Priorita závad: 2

                    Frekvence závad: 5

                    Poèítadlo resetù: 30

                    Kilometry: 68047 km

                    Indikace èasu: 0

                    Datum: 2054.14.25

                    Èas: 15:32:09

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Mám nového rapida a zdá se mi, že climatronic jede, když nemá. Sednu do studeného auta a klima- i když mám nastavené 20-22 stupňů jede skoro naplno a je jedno jestli mám zapnuté ac nebo ne. Nechápu, proč bych měl jakkoliv sahat na climatronic a třeba i vypínat nebo snižovat otáčky jen proto, že otáčky jedou skoro naplno i přes studený motor. Zkušenost z mé 9 let staré Fabie s climatronic je jiná. Když byl motor studený, klima neřvala (logicky-přece nebude zbytčně vhánět naplno studený vzduch).

Toto bych u rapida chápal v létě, když se okamžitě spustí chlazení a tím pádem klima i více fouká. 

Mimo to rapid topí o mnoho hůř než 9 roků stará fabia. Smutné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...