Ajfl Vloženo 13. Září 2013 Sdílet Vloženo 13. Září 2013 Nemyslím si, že by bylo nutné to měnit celé, prostě jen "žárovku" za xenon ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas79 Vloženo 13. Září 2013 Sdílet Vloženo 13. Září 2013 Porovnání: Světla halogen / xenon Xenon světlomet dle Etky: 10595 Kč/ks Výbojka D5S: 2127 Kč/ks + další ...... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajfl Vloženo 13. Září 2013 Sdílet Vloženo 13. Září 2013 Tak to je trošku moc, 25tis. za výměnu světel : ))) Díky za info! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effective Vloženo 22. Září 2013 Sdílet Vloženo 22. Září 2013 Ahoj, má Rapid automatickou aktivaci výstražných světlometů? Případně v jaké výbavě, díky za info. Nikde to nemůžu najít a nechce se mi zakládat nové vlákno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 22. Září 2013 Sdílet Vloženo 22. Září 2013 Co mas presne na mysli? Rapid ma adaptivni brzdova svetla, ktera pri splneni urcitych podminek pri nouzovem brzdeni blikaji a po zastaveni se rozblikaji blinkry... Vypada to takto, viz. videa - Rapid umi to samé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effective Vloženo 22. Září 2013 Sdílet Vloženo 22. Září 2013 Parada, dik! Myslel jsem ty blinkry... ta brzdova světla mne potěšila :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikyviky Vloženo 28. Září 2013 Sdílet Vloženo 28. Září 2013 (editace) Mno jako byvalý majitel fabie rs, xenony, mužu říci konečně vidím na cestu a nemusím číchat co je předemnou ))) při porovnaní z oktou 1 sviti jako "kráva" jo že pišu jako debil to je fakt : mysle jsme to tak že dříve jdem mněl fabii ze xenony , tedka mám rapida klasika světle , sory že jsem to nenapsal , bylo to špatně pochopeny jstim egohoněm dale pro jednoho moda který si to honí ego Editováno: 2. Říjen 2013, autor: vikyviky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 12. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2013 V sobotu mě přestalo fungovat denní svícení. Podíval jsem se na pojistku, žárovku H15 a zacvakal spínačem světel pro denní svícení. Chvilku to svítilo a v neděli už zase ne, tak jsem se objednal do servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tony.m Vloženo 13. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2013 A zjistil jste někdo, že když otočíte volantem, že se mění intenzita světel? Že trochu pohasínají. To bude asi tím elektrohydraulickým posilovačem. Ale je to normální? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2013 Yes, je to OK a řeší se to tady: http://forum.skodahome.cz/topic/125703-poblikavani-svetel-posilovac-rizeni/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 20. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2013 Denní svícení už mi funguje, závada byla ve spínači. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 14. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2013 K blikani brzdovych svetel maji na strankach uvedene toto: "Při prudkém brzdění v rychlostech nad 60 km/h začnou brzdová světla automaticky blikat. Po zastavení vozidla přestanou blikat brzdová světla a zapnou se varovná světla. Při rozjíždění se varovná světla automaticky vypnou. Toto opatření snižuje riziko nárazu zezadu zejména při dojíždění kolon na dálnicích nebo prudkém brzdění před nenadálou překážkou." Jinak musim rict, ze jsem netusil, ze tam neco takoveho je Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 22. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2013 http://m.autorevue.cz/test-autozarovek-h7-drazsi-nemusi-znamenat-lepsi/?textart=1#utm_medium=selfpromo&utm_source=newsletter&utm_campaign=zive_newsletter Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 22. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2013 To jen pro ty co veri zazracnym predrazenym zarovkam. Jeste ze jsem si to pred uz dlouhym casem rozmyslel. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 23. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2013 tak ono je to i celkem logický. Bez navyšování výkonu se žádný zázraky čekat nedají. Může se měnit jen inertní plyn a nebo laborovat s vláknem (tlustý déle vydrží, ale nežhaví tak jako tenký, který ale zase moc nevydrží). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 30. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2013 Kluci nevíte jak to je s H7 , jestli praskají? Do fábek se dávalo toto http://www.amd-autodily.cz/elektricka-vybava/vedeni-s-odporem-pred-zarovku-h-7.html aby nepraskaly. Dostal jsem night breakery a nechtěl bych aby mi brzo dešly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fufal Vloženo 30. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2013 Původní night breakery vydržely sotva rok. Inovovaný NB plus jsem měl přes 2 roky a OK. Auto už od května nemám, tak třeba jsou žárovky už po smrti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milichky Vloženo 7. leden 2014 Sdílet Vloženo 7. leden 2014 Chtěl bych se vrátit z5 k předělání z H7 na xenony, v servise jsem zjišťoval kolik by to stálo a řekli mi, že by to vycházelo kolem 40-50tisíc. Ptal jsem se proč a řekli mi, že bych musel měnit řídící jednotku, další kabeláž a světlomety. Takže větší svícení jsem vyřešil night breakrama Unlimited. A rozdíl je výrazně znatelný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pusher... Vloženo 7. leden 2014 Sdílet Vloženo 7. leden 2014 Hmm to je dobra jeba. za to najezdis dobrejch 20tis. km, na to bych se asi vybodl. osobne, zas tak casto v noci nejezdim a oni ty nightbreakery plus sviti vcelku dobre, a tedka ty novy Ultimate, ktery jsou dle udaju jeste o chlup lepsi budou urcite velmi dobre. Zejmena v zime pomuze si obcas ty svetlomety na benzince umyt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zemlik Vloženo 7. leden 2014 Sdílet Vloženo 7. leden 2014 (editace) Našel jsem tady tohle: http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-rapid/svetla-blikace-mlhovky/skoda-rapid-predni-svetlo-xenon-d5s-original-leve-id:9667.eshop skorto to vypadá že stačí jen dokupit tu výbojku a je to Editováno: 7. leden 2014, autor: zemlik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motaaa Vloženo 7. leden 2014 Sdílet Vloženo 7. leden 2014 no Za 40-50 tisíc se zbláznily v té škodovce to bych musel být blázen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 7. leden 2014 Sdílet Vloženo 7. leden 2014 (editace) zemlik: jo taky bych řekl a budeš v tom za 20 i s výbojkama. To už je jiná. V servise ti udělají to samé ale naúčtují 50. Hold 60h práce něco stojí. Editováno: 7. leden 2014, autor: Petrrr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 7. leden 2014 Sdílet Vloženo 7. leden 2014 (editace) lehce OT... potřebuji kvůli Fabii a nastávajícímu Rapidu zásobu žárovek H7, tak jsem našel na Sbazaru inzerát. http://www.sbazar.cz/wewo312/detail/2702641-zarovka-osram-h7-nove-a-nepouzite Zkusil jsem to a došly mi ze ty peníze perfektně zabalené žárovky. Já jsem teda kupoval Philipsy, ale má spoustu kusů od Osram. Takže jen kdyby někdo sháněl, tak jsem narazil na tohle, otestoval a funguje. komunikace s prodávajícím byla perfektní, takže jenom tip pro vás, neberte to jako reklamu. Editováno: 7. leden 2014, autor: Supermarine_Spitfire Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Vloženo 10. leden 2014 Sdílet Vloženo 10. leden 2014 Rozhodně bych neměnil pouze žárovku za výbojku. Důvodů proč se mění celá světla je více. Xenon má ůplně jiný rozptyl světla a podobně, proto je často ůplně jiný přední průhledný kryt světel, jiný sklon žárovky v držáku, jinak uzpůsobený odrazový lesklý díl, atd... Určitě už jste na cestě potkali chytráky s xenonama co se před nimi nebo proti nim nedá jet, protože svítí všemi směry - ne jen dolů a před sebe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 10. leden 2014 Sdílet Vloženo 10. leden 2014 (editace) použít výbojky do halogenových reflektrorů je samozřejmě nesmysl. Ale je vidno že i takový nesmysl občas někoho napadne a s ním se potkat v protisměru je chuťovka. Jenom poznámka k předchozímu příspěvku. Na průhledném polykarbonátovém překrytu světla nesejde, nejsou mu vnuknuty žádně vlastnosti ovlivňující světelný tok, a odrazový lesklý díl reflektoru v případě xenonu taky nehraje roli. Může být klidně černý, protože tok světla ovlivňuje pouze čočka, nikoliv odrazová plocha. Nicméně by mě zajímaly fotky jak rozdílně svítí H7 a D2S na Rapidu. Rozdíl bude jistě patrný, ale zajímalo by mě jak moc. Přece jenom ty výbojky mají pouze 25W. Trocha teorie: http://www.vutbr.cz/usi/dokumenty/dokumenty-ke-stazeni-f23776/bezpecnost-vozidel-silnicniho-provozu-materialy-k-predmetu-d75943/07-osvetleni-vozidel-pdf-p67168 Editováno: 10. leden 2014, autor: Supermarine_Spitfire 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.