Přejít na obsah

Servisní intervaly - pevný, proměnný, jejich ceny v servisu


Pawouk

Doporučené příspěvky

Tak mám také po 30 000 servise.

 

Olej vlastní 5W-40, 4 litry za 549 Kč. Servis (výměna oleje a kabinového filtru, kabinový a olejový filtr, prohlídka) 1 433 Kč. Celkem tedy 1 982 Kč. Takže spokojenost. Dále jsem si nechal provést dezinfekci klimatizace, to vyšo na 442 Kč. Na reklamaci odstraněno šílené křupání a vrzání sedačky řidiče, které si v ničem nezadalo, když spustí známé okenní těsnění. No a těsnění oken dle očekávání napatláno "magickou" vodičkou. Tentokrát dali ale na můj popud tomu těsnění na lemu dveří pořádnou nálož. Doma už je ale stejně vazelína od Pan Oilu.

 

Ceny jsou s daní.

Editováno: , autor: Sinus z Arcusu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, takže dnes mám za sebou první výměnu oleje. Maxidot mě na ní poslal při 17 tis. km (proměnlivý interval). Požadoval jsem pouze výměnu, na první servisní prohlídku jedu v srpnu. Výměna byla provedena v Autodružstvo Praha, Spojovací 41. Zatím jsem s nima spokojený, být u auta při výměne ale nepovolují.

 

Olej jsem měl vlastní, Castrol Edge 5W-30, koupený na red-rider.cz (dávali přes heureku slevu 200 Kč na nákup v Tescu), olej i s dopravou mě vyšel na 844 Kč.

 

Ve ŠA účtováno:
- Servis výměny oleje 263,50 Kč
- Kryt odhlučnňovací d+n 158,10 Kč

- Diagnostika ŘJ 158,10 Kč

- Filtr olejový (je šedý, byl černý) 229,90 Kč

- Šroub 46,20 Kč

- Pomocný a drobný materiál 28,99 Kč

 

Celkem bez DPH 884,79 Kč, cena s DPH 1070,60 Kč. Takže s vlastním olejem mě vyšla komplet výměna na 1914 Kč, když nepočítám kupón do Tesca :-)

 

Ptal jsem se na cenu oleje, kdybych neměl svůj a ceny mají: Castrol Edge za 700 Kč/litr nebo VICON (nebo tak nějak) za 495 Kč/litr. Nevím ale, zda to byly ceny bez nebo s DPH. Každopádně vlastním olejem jsem díky tomuto fóru ušetřil necelé 2000 Kč, což je dost...

Editováno: , autor: Mariacek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No určitě to bude to, co jsem si říkal. Když mi dal ten vstupní papír, bylo tam v závorce PEVNÝ. Říkám mu, že mám proměnlivý, on jen že je to název práce, že to tam nevadí, tak to neměnil. Mechanik to viděl, tak to určitě pochopil tak, že to má změnit na pevný. Nevím, zda mají číst diagnostiku při výměnách, tak jsem to nerozporoval. Když to ukazuje navíc po výměně nesmysly, těžko říct, jaký tam je teď nastavený. Nejde to někde v menu zjistit? Pitomé je, že mě teď čeká 2000 km cesta, tak nevím, zda mi to po ní změní na proměnlivý a zda to bude znova počítat?

 

Proto bych byl rád, kdyby tady někdo z těch, co mají MR 2014 a proměnlivé intervaly napsali, co jim to zobrazovalo po výměně.

Editováno: , autor: Mariacek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

chlapi nevím co mám nastavenej za servisní interval (nemám papírovou servisku, jen tu elektronickou a prázdné desky), ale když k tomu co mám aktuálně najeto, dopočtu to co mám v palubním počítači (údaje o prohlídce) tak to dává cca 200-300 km přes 30.000km ..a to přesto, že jezdím samý krátký jízdy po městě.

Někdo tu myslím psal, že těch 30 je téměř nedosažitelná teorie, mám se o to nějak zajímat nebo je to takhle prostě správně?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi jo, protože jsem tu na fóru narazil na lidi co je to poslalo i jak ty píšeš třeba až ve 30 300, což si myslím já není úplně správně a je nějaká chyba v matrixu (algoritmu počítače z vývoje - když je přeci jednou stanoveno max. 30tis, musí to být max. 30tis i kdyby nevím co). Ale vyčkej času a ono se to dost v průběhu intervalu mění, dle různých parametrů, počkej až přijde zima atd. hned ti to třeba spadne i o 2tis. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rypicong: 

 tak já to cca v půlce sám vyměnil, ne jen kvůli tomu, že zastávám klasickejch 15 kkm výměnu ale i proto, že vím jak to občas šiděj. Jinak už mám najeto 20 kkm takže už to mělo dost času na to aby to ten interval pomenšilo a stále nic :-)

já měnil v 12tis km a když jsem viděl co z toho vyteklo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Mám za sebou první servisní prohlídku po dvou letech (24 tis. km). Mám proměnlivé intervaly na olej, takže ten jsem už měnil v dubnu. Prohlídka provedena v Autodružstvo Praha na Spojovací. Cena 603 Kč, takže super.

 

Nevím ale co si už mám myslet. Při výměně oleje v dubnu mi nastavili pevné intervaly aniž bych je o to žádal, takže jsem se tam musel vracet aby to nastavili zpět. Při této servisní prohlídce mi zas pro změnu vynulovali ukazatel proměnlivých intervalů pro olej. Zatím mi to ukazuje jen ty pomlčky, musím se podívat, zda mi třeba omylem nevyměnili olej...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...