Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj,

dělal jste někdo u superbu II výměnu podsvitu budíků, ručiček, osobně bych to viděl na nové bílé ledky komplet a jen modré ručičky, byla by to fakt pecka..

U starších aut s tím nebyl problém, ani to tam napájet "na prasáka" ale máte-li někdo zkušenost, jaké konkrétní mini ledky tam jsou, jdou přímo povyměňovat, zasadit tam do patice, postup jak vytáhnout budíky ven z auta a k budíkům se dostat zezadu, bylo by fajnééé  :kol-31:

Já našel tohle, ale kdo ví jestli by tam šly ...

http://www.auto-media.cz/product.php?id_product=49896

:kol-32:  :kol-32:  :kol-32:

• o 1 rok později...
Vloženo

Ahoj, potřeboval bych poradit, jak jsou řešené žárovky v budících. Přestala mi svítit ručička otáčkoměru, a některé rozmezí cca 0-2000 / a pak ta samá část na opačné straně v červeném poli. Jsou tam žárovky napájené, nebo je jde nějak snadno vyměnit ? :) Díky za odpověď . (Superb 2, 2011)

Vloženo

Koupilo  se před rokem,  už tehdy bylo trošku pohasle  podsvícení  na tom otáčkoměru  a včera  přestala  ručička.  Na kolik by to tak mohlo  vyjít  oprava ?  Nevíte o někom  z ústeckého  kraje  kdo by to uměl ?  Popřípadě  nějaký  návod? 

• o 1 měsíc později...
  • o 1 rok později...
Vloženo

Zdravím, bohužel mám stejný problém s podsvícením - část otáčkoměru a část rychloměru (MR 2011). Je prosím tady někdo ochoten a schopen to vyměnit? Děkuji moc za případné tipy. Nejlépe Praha nebo okolí

• o 9 měsíců později...
Vloženo

Ahoj, nevíte někdo jaké LED diody jsou použity na podsvícení ručiček tachometru, palivoměru, otáčkoměru a teploměru ?

Přestala mi svítit ručička otáčkoměru,. Tak že bych rovnou změnil barvu u všech když už to budu mít rozebrané. Pomohl by přesný TYP,. Popřípadě by se hodil i typ LED diody podsvícení cisel Děkuji

• o 1 měsíc později...
Vloženo
V 3. 2. 2017 na 9:30, 3TFlash napsal:

Ahoj, nevíte někdo jaké LED diody jsou použity na podsvícení ručiček tachometru, palivoměru, otáčkoměru a teploměru ?

Přestala mi svítit ručička otáčkoměru,. Tak že bych rovnou změnil barvu u všech když už to budu mít rozebrané. Pomohl by přesný TYP,. Popřípadě by se hodil i typ LED diody podsvícení cisel Děkuji

Sice trošku pozdě, ale jsou tam klasické LED v rozměru 3528.

• o 11 měsíců později...
Vloženo

Ahojte,

neviete mi poradit ako sa dostanem ku diodam na podsvietenie budikov? Dioda na podsvietenie otackomera mi blika. Existuje nejaky navod ako zhodit budiky bez toho aby som jednotlive diely neposkodil?

Dakujem.

• o 1 rok později...
  • o 2 měsíce později...
Vloženo

SMD led plcc2, budiky doska Superb 2 Octavia 2FL 10led podsvit 6led rucicky.Yeti tam je doska VW 10led podsvit 4 alebo 6 led rucicky,Doporucujem ak sa menia vymenit vsetky naraz nech sa to nemusi otvarat znova.

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Ahoj zrovna jesm to řešil na svoji Octavia 2  2011. Poblikavala mi ručička rychlosti, nejdřív jsem si myslel ze to bude jen studený spoj.

Nakonec to byla špatná ledka koupil jsem nové v GME.cz  LED 3528   bíla 960-392 žlutá 960-397  červená 960-394

Ta bíla má 2560 mcd svíti o trochu více než originály  ty typuji na cca 2000mcd  červená a žlutá jsou na kontrolky ty mají 200mcd

https://www.gme.cz/led-3528-yellow-200-120-gt-m35281y590-0

https://www.gme.cz/led-3528-cool-white-2560-120-gt-m35281w508-0

https://www.gme.cz/led-3528-red-200-120-gt-m35281r620-0

Postup při rozebíraní :

Odšroubovat 3x  šroub torx ( hvězdice 10 ).

Odaretovat boční plastové zápatky ( použil jsem páratka )

Samotný plošný spoj drží 3 aretační packy z boku , pomoci šroubovaku odaretuji a vyndáme plošný spoj.

Největší problem jsou rafičky, ty jsou naraženy velmi slně, udělal jsem si z 1mm plechu menší páčidlo. Opravdu se musí hodně zabrat.

Plastový rameček pod rafičkami lze velmi snadno odaretovat ze spodu plošného spoje, drží jej pouze 2ks aretačních pacek.

Fotky pošlu e-mailem petr-dudek@volny.cz

20190829_072952.jpg

20190829_073000.jpg

20190829_073246.jpg

20190829_073251.jpg

20190829_073319.jpg

20190829_073327.jpg

20190829_073331.jpg

20190829_073345.jpg

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...