Přejít na obsah

prestavba Bi-halogen H7 na BI-XENON


vikinger

Doporučené příspěvky

Zdravim Vás,

 

chcel by som si na fabií II rv. 2007   pred fcl   namontovať svetlá BI-XENONOVE

 

objednal by som ich z činy, e-bay, len presne neviem aké, vedeli by ste mi poradiť?  Pripadne aj s postupom montaže.

 

ukazka link: (http://www.ebay.com/itm/2-PCS-Car-HID-Xenon-Headlight-Lamp-Light-For-H1-H4-H7-9006-6000K-55W-Bulbs-/390497530530?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item5aeb7772a2

 

+

uchyt:

 

http://www.ebay.com/itm/Lyl-2X-Retainer-Clip-BMW-Audi-Saab-VW-Xenon-HID-H7-Bulb-Base-Holder-Adapte-/171103415072?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item27d68eeb20)

 

Skušali ste už aj vy BI-XENONY?

 

Vdaka za odpovede

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vidím že ti ešte chýbajú "štartéry" na tie výbojky.

 

ak si si objednal teplotu svetla 6000k tak to môže trocha dráždiť policajtov ale ak si ich budeš dobre nastavovať tak myslím že nebude problém akurát neviem ako to bude z STK pretože neviem či ti nebudú za to pindať, osobne keď som bol na STK tak sa meralo len to aké to vyžaruje svetlo, koľko lumenov čičo.

 

Ja si chcem tiež dať HID sadu ale chcem hu objednať zo slovenského E-SHOPu aj kvoli tomu že mi predajca poradil si priplatiť a podľa neho by nemal byť problém ani cez STK preisť doporučil mi výbojky s teplotou buď 4300k alebo 5000k.

Editováno: , autor: marfan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Určite nebrať priamo z Číny, ale kúpiť kompletnú sadu aj so štartérom a komplet príslušenstvom u nás, a ideálne je, keď to predajca aj rovno namontuje.

2. Montovať to iba do stretávacích svetiel. Diaľkové sa používajú zároveň aj ako svetelná húkačka, ale na takéto použitie HID sada nie je vhodná.

3. Cez STK to neprejde, lebo to bude mať viac ako 2000 lúmenov (ok, možno nie u Jelena: http://forum.skodahome.cz/topic/100638-fabia-by-jelen/?p=1795022 :D )

4. Neprejde to ani cez aktívnejšieho policajta, lebo žiadna HID sada nemá potrebnú homologizáciu.

5. Ak to chceš aj tak, kúp sadu s farbou svetla 3000K alebo max. 4300K. Všetko ostatné bude policajtov dráždiť. (Bežné žiarovky majú farbu svetla okolo 3000-3500K).

Editováno: , autor: Ivan Horváth
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

tolerované je to len v šošovke, keď máš paraboli tak to tam ani nedávaj ludia ti budú nadávať a blikať a v poslednom rade ti môžu za to policajti dať pokutu, či je to povolené ?? to je taká istá otázka či je to zakázané, veľa ľudí to má namontované a zbezpečnila sa im jazda v noci a večer. Čo sa týka tej HID sady tak mne odporúčil v jednom eshope tieto http://www.eshopbn.sk/prestavbove-sady/h7/can-bus-xenonova-sada-h7-4300k-5000k-6000k-8000k?vmcchk=1  ževraj sú kvalitnejšie tie držiaky a že sú určené pre CANBUS zbernicu a ešte doporučil mi buď 4300k alebo 5000k teplotu výbojiek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mám klasickú parabolu na O2. Do šošovky by som to neváhal namontovať, teraz som na vážkach. Jednak nechcem, aby ma drbali policajti a hlavne nechcem oslňovať protiidúcych vodičov. Viem, aké to je nepríjemné. 

Preto kebyže dávam, tak dám tu , čo zabraňuje protioslňovaniu.

Dôvod je, že jazdím dosť čast večer a počas tmy, skúšal som už rôzne žiarovky a toto vyzerá celkom ok. Majú tam aj prehlásenie o zhode.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravim vas...
Tak dneska som prave instaloval HID sadu co som si objednal z Ciny.

Je to to iste, ako na obrazku z inzeratu. Kupil som 4300k a bol som prekvapeny, ze to je az moc modre. Myslim, ze skusene oko rozdiel proti ziarovke rozpozna hned.
(doporucujem hned aj vymenit parkovacky za LED aby to tak nebylo do oci) Instalaciu zvladne aj amater. Z povodneja patice sa vytiahne stara ziarovka a sem sa zasunie z HID sady 2 kable na napajanie Blastru. Za zadnej strany svetla som musel vyvrtat dieru (co ma mrzelo) cez ktoru sa pripoji blaster - ten je umiestneny mimo svietidla. Zatil ho mam len pripaskovany, kde sa dalo. Nepaci sa mi, ze vlastne vybojka sa neda nijako pripevnit do svietidla, lebo v tom povodnom konektori uz je pripojene zapajanie a je potrebne improvizovat. Pouzil som zase primitivne stahovacie pasky. To je asi vsetko ku instalacii. Otocim klucom a Xenony ziaria. Radost vsak pretrvala len do vecera, kym som to neoskusal na ostro... Tvar svetla tecuci z zosovky je iny, ako tomu bolo zo ziarovkou. Pravu stranu mi to vobec neosvetluje. Svetlo je akokeby na pravej strane odstrihnute. Zajtra skusim vybojky pootocit a skontrolovat pevnost.Co sa tyka image, jeto cool.

post-56246-0-11010800-1386523987_thumb.j

post-56246-0-92068300-1386524003_thumb.j

post-56246-0-61556900-1386524027_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim vas...

Tak dneska som prave instaloval HID sadu co som si objednal z Ciny.

...

Nepaci sa mi, ze vlastne vybojka sa neda nijako pripevnit do svietidla, lebo v tom povodnom konektori uz je pripojene zapajanie a je potrebne improvizovat. Pouzil som zase primitivne stahovacie pasky. To je asi vsetko ku instalacii. Otocim klucom a Xenony ziaria. Radost vsak pretrvala len do vecera, kym som to neoskusal na ostro... Tvar svetla tecuci z zosovky je iny, ako tomu bolo zo ziarovkou. Pravu stranu mi to vobec neosvetluje. Svetlo je akokeby na pravej strane odstrihnute. Zajtra skusim vybojky pootocit a skontrolovat pevnost.Co sa tyka image, jeto cool.

Tos udělal asi největší cypovinu, jakou jsi moh spáchat. Polyelipsoidní = bifokální světlomet s čočkovým projekčním optickým systémem je citlivej na polohu zdroje světla jako málo co, takže tím, žes tam ty HIDky nabastlil jak se dalo jsi komplet rozházel optický osy = bejt prvním policajtem kterej tě potká, na první pokus tě postavím bez papírů na pangejt...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stokrát se sem napíše do různých sekcích, že to do světel a zvláště na silnici mezi civilizované řidiče nepatří. A pak se tady dočtu, namísto toho, že se mu to tak nějak povedlo, to co bylo výše. To pak na člověka jdou mdloby, co z toho nakonec ubastlí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stokrát se sem napíše do různých sekcích, že to do světel a zvláště na silnici mezi civilizované řidiče nepatří. ...

Hele, pokud se to dá do projektoru a rozumně nastaví, aby to skutečně bylo jako náhrada H7 i včetně mechanickýho upevnění, tak je to ještě akceptovatelný řešení. Taková úprava oslňuje jen když se nepoužije nastavovací kolečko a zatíží se zadek - starší luxusnější auta taky měly xenony a přitom postrádaly automatiku regulace sklonu podle propérování - a můžou s tím jezdit dodnes. Ale nabastlit HIDku do optiky pro H7 von woko jen tak na férovku nějakým stahovacím páskem je opravdu prasárna nejhrubšího kalibru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Takze Pani kreteni, kteri me obvinuji z toho, ze oslnuji tak nemaji pravdu, protoze sam to nesnasim a mozna se vam to zda byt divny, ale nebylo to ucelem prestavby.  A asi soudruzi, kteri na me zacali okamzite utocit, tak jsou znacne nechapavy, prtoze jsem psal, ze mi to pravou stranu NEOSVETLUJE !!! A! pred instalaci jsem si obtahnul tvar svetla na garaz s H7 a pak porovnal s Xenony. Xenon nikde nepresahoval paprsek nakresleny pred tim.
Mam uz obejdnane plechy k vybojkam, ktere jsem knim nedostal.
A myslim, ze tohle byl muj posledni prispevek. Jsem vami znechucen!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už to neumíš napsat slušně, tak doufám, že to ohodnotí nejbližší hlídka Policie. A co sis myslel, že tady budou všichni hýkat nadšením, nad takovou úpravou? Jsi na diskusním foru, tak musíš zkousnout i kritiku, jestli to nechápeš, tak sem chodit nemusíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Mám v FII HID sadu, používal som ju asi osem mesiacov. Potom sa zmenila legislatíva a už sa nedalo "vyhovoriť". Výbojky mali farbu tepla cca 5000K, ale svietivosť bola vyššia, ako povoľuje norma - napriek tomu som nezaznamenal ani jeden problém s oslňovaním protiidúcich, alebo políciou. Naopak, za dažďa a sneženia bol výhľad dopredu omnoho lepší a keď išiel oproti mne *** čo skúšal dosvietiť na vesmírnu stanicu ISS, xenón ako keby lámal jeho svetlo.

Proste paráda.

Teraz mi tam stačí vložiť výbojky s teplotou okolo 4500-5000K a svietivosťou do 2000lm, čo už povoľuje aj legislatíva. Svietivosť oproti "dospeláckym" xenónom sice pôjde dolu, ale všetky dobré vlastnosti xenónu by mali ostať zachované, a už len preto sa to oplatí. Takto nejako to má Rapid - má xenóny do 2000 lúmenov a nemá ani náklonové čidlo ani automat na parabolách.

Nakoľko máme na Slovensku povinnosť denného svietenia, uvažujem nad kombináciou bixenón a LED.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vetti, sú tu dva problémy. Prvým je to, že HID sadu ktorá bude mať svietivosť do 2000 lúmenov len tak jednoducho nezoženieš. Ale aj keby, je tu problém druhy. stále to nebudeš mať legálne. Totiž do svetlometu môžeš použiť iba taký svetelný zdroj (výbojka, žiarovka, atď.), pre aký je homologovaný, a tento typ svetelného zdroja je vyznačený priamo na tele svetlometu nejakým písmenom. Takže ak narazíš na aktívneho policajta ktorý sa do toho vyzná, tak máš smolu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...