Johanku69 Vloženo 16. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2013 Zdravím, možná nejsem dost trpělivý, ale nenašel jsem nikde na foru téma výměna rozvodů u motoru 2.0 TDi 103 kW CR ( Š O II po FL - RV 10/2010). A tak se ptám, poradí mi někdo v kolika km se rozvody u tohoto motoru mění? Když jsem auto kupoval ( najeto 145000 km) bylo mi řečeno že ve 180 tis., ale mě se to zdá nějak moc. Kolegové radí výměnu ve 150 tis. Ví někdo jaká je pravda? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 16. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2013 kód motora? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2013 (editace) Přesunuto z motoru 2.0 TDI CR OIII. Johanku69,příště koukej,kam a co píšeš. Editováno: 16. Srpen 2013, autor: Pawouk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 16. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2013 máš cfhc kod? jj při 180 tisících, ideální vyměnit při 100 tisícech, tak že doporočuji to udělat co nejdříve jestli máš auto rád... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johanku69 Vloženo 1. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 1. Listopad 2013 Pawouku sorry! Jinak díky za odpovědi. Motor je s kodem CFHC. Nakonec jsem na něco narazil. Výrobcem je dána výměna ozubeného řemene u motorů TDI CR kód motoru CEGA,CBDB a CBBB při 180 tis. km, u ostatních TDI CR je to až při 210 tis. km.Tak myslím když ho vyměním při 180 tis. tak to bude stačít. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 1. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2013 Jo,to by mělo sedět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 1. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2013 tak když myslíš že to stačí, tak stačí no nevím jestli ty ostatní prvky vydrží to co řemen, dle doporučení určitě ne..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johanku69 Vloženo 2. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 2. Listopad 2013 Pánové ta výměna rozvoďáku je určena výrobcem jen podle ujetých km. Není někde i skrytá informace o časové normě? (př. jako u motor. oleje? 15 000km nebo rok.). Nasazený brouk od koktaseven maličko hlodá! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 2. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2013 nevím jestli ty ostatní prvky vydrží to co řemen ale vydržia...netvrdím ale,že skoršou výmenou niečo pokazí dle doporučení určitě ne..... doporučenie koho? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 2. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2013 (editace) tak vydržia, to mě je jasné. jde o to jak to auto chceš mít dlouho no... vyrobce taky říká, měnte vzducháč, palivák po 90 k km, svíčky u benzínu něco podobného apod.... se pak na ně podívejte jak ty filtry vypadají po 30k km dělejte jak uznáte za vhodné. no je tam tuším 7 let nebo kolik. Editováno: 2. Listopad 2013, autor: kokta7 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johanku69 Vloženo 16. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 16. Listopad 2013 Tak jsem se konečně rozhoupal a zašel do autoservisu Karireal a zeptal jsem se na tuto problematiku přímo technika. Bylo mi potvrzeno, že výměna rozvodů je opravdu dána výrobcem na 210 000km, ale zároveň 6 let. Takže když do toho půjdu v roce 2015 ( RV 10/2010) tak tím nic neskazím a km budou do 200k. Přejí všem hodně km bez rozpadlého rozvoďáku!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Polamil Vloženo 26. Duben 2017 Sdílet Vloženo 26. Duben 2017 Johanku69: Vyměna rozvodů dle doporučení škodovdy je 180 t. nebo 6 let pro CR motory mají tenčí rozvodák (25mm), ten delší najezd 210t. je pro CR a maji silnější rozvodák(30mm). Tenhle 180t. nájezd na 25mm řemen nedoporučiji v žádném případě, dělal jsem inspekci na svojem superbu motor 2.0 CR 125 kw CFGB náhodou jsem se mrkl i na řemen a mám ho totalně stářím rozpraskaný nájezd 120 000km. Okamžitě se mi zježili všechny chlupy a ihned jsem obědnal celou rozvodovou sadu! 180 t. je velmi hraniční, nejspíš by to vydržel, ale za risk to opravdu nestojí! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Vloženo 18. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2017 mám aktuálně 140 tkm je aktuální měnit rozvody nebo mám ještě vydržet? díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 20. Květen 2018 Sdílet Vloženo 20. Květen 2018 (editace) Menil som pri 150 ale auto malo 6 rokov. /doporucena vymena 210tis/6r/ Hucala kladka alternatora, cize komplet remen, kladky + drazkovy remen. Ja by som necakal, ono ten remen ci vymenis ci teraz o rok, ale aj tak ho vymenis a za zivotnost auta ho asi len raz menit budes... Editováno: 20. Květen 2018, autor: Návštěvník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matesfox Vloženo 24. Červen 2018 Sdílet Vloženo 24. Červen 2018 Kluci dá se nějak přes vcds zkontrolovat rozvod? Vím že u PD to jde ve 4 kanálů tam vidím synchronizaci,jde to i u CBBB CR ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Gautsch Vloženo 15. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2018 Ahoj, budu dělat rozvody tento měsíc. Potřebuji poradit, co tam má být. Dělají 2 druhy: šířka řemene 30mm,141 zubů; nebo šířka 25mm, 160 zubů. Mám 2.0 tdi CR 103kW, rv. 09/2011, nalítáno 142 tkm, kód motoru CFHC. Chtěl bych INU vč. vodní pumpy. Našel toto: 141 zubů https://www.autodoc.cz/ina/7167176; 160 zubů https://www.autodoc.cz/ina/7026492. Díval jsem i na rozvody od BOSCHe a jsou dražší. Jsou lepší než INA, když jsou dražší? Nebo se platí jen za značku? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 25. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2018 Kolikrát tu výměnu u toho auta řešíš že řešíš cenu ? Dej tam originální set a máš pokoj... https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03l198119f-rozvody-1-2tdi-cr-1-6tdi-cr-2-0tdi-cr-skoda-16387.html to by mělo být na tvoje auto, když si tam zadáš VIN kod tak to zjistíš přesně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
K4rl05 Vloženo 30. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2018 Ja mam cfhc,komplet rozvody delane ve 210tis a vse ok.noc popraskane,zpuchrele...jeste by to par tisic vydrzelo...ted prede jak kotě a i s takovym najezdem neni skoro slyset motor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richiis Vloženo 30. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2018 Já mám CFHC 2012, najeto 107 000km. Interval je 6 let nebo 210 000km. Myslíte, že je fakt nejvyšší čas je vyměnit,? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
K4rl05 Vloženo 30. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2018 Zalezi jak je na tom motor celkově.jestli po nekom mas,tak možná.zas kdyz to uděláš ted,budes mit na dlouho klid...jak sem psal,ja to mel az ve 210 a uplne bez problémů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 20. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2018 Z pohledu času jde jen o to jak se s tím autem jezdilo. Má málo najeto tj za rok jsi průměrně najezdil 16K km... no dobře zas tak málo to není. Jestli ti auto nikde často nestálo. tj jezdil jsem s nim každý týden, tak bych tam ty rozvody klidně nechal. Pokud to bylo auto určené jen na delší cesty a stávalo se často že týden a déle stálo na místě tak to vyměň. Když to auto stojí tak guma tvrdne a řemen začne praskat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Djef Vloženo 30. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2018 Nechávali jste si někdo u motoru CFHC při výměně rozvodů převrtávat údajně choulostivé uchycení napínací kladky na silnější závit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 2. leden 2019 Sdílet Vloženo 2. leden 2019 Vymenil som kvantum rozvodov,ale osobne som sa s tým nestretol.A popravde som o tom ani od nikoho nepočul. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Djef Vloženo 2. leden 2019 Sdílet Vloženo 2. leden 2019 O.K. A ještě bych měl dotaz, nastavuje se po výměně rozvodů u commonrail motorů předvstřik nebo je to čistě mechanická záležitost výměny komponentů a hotovo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 2. leden 2019 Sdílet Vloženo 2. leden 2019 prípravky a hotovo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.