Duben 15, 201510 r řešil už někdo kalibraci plováku? taky jsem zkoušel, jak psal marekjez jet pod 0km dojezd a víc jak na 80km jsem neměl odvahu :-) pak jsem na pumpě natankoval pouze 47l a už mi tekla nafta z hrdla... jak už bylo napsáno, u O1 jak svojí 1,8T, tak 1,6 služební jsem dokázal nacpat do nádrže 68 litrů... hodně tomu pomáhal ten malej č*ráček vlevo v hrdle, což O3 nemá... paradoxně Rapid ho má :-)
Červen 6, 201510 r Nevím sice jak přesně má O 3 nádrž, ale už když jsem měl VW v roced 2001 a pak v 2007 Jettu tak nádrže jsou dělané v podstatě nafouknutím plastu a někdy to zaleze někam víc a pak je nádrž klidně větší . Já v rocew 2001 propadl panice, zdrbal jsem benzináře, že šidí , protože předepsaná nádrž dle TP 45 litrů u VW Polo Clasic a já tam natankoval 53 litrů. On se dušoval a ukazoval že před 3 dny měl cejchovačku. Tak jsem volal do TOC Car Kyjov a tam byl kluk co se akorád vrátil z praxe v Německu kde jim právě i o těchto legráckách povídali. S šéfem benzinky Honem si na to občas vzpomeneme , když tam tankuji. Holt měl jsem nádrž o 9 litrů větší. Já se nezlobil , bylo to lepší. Proto mi teď spíš vadí menší nádrž co je u O 3
Červen 7, 201510 r Autor Takže je to jak jsem předpokládal, rezerva je více než velkorysá. Tankováno naposledy do I. cvaknutí pak + cca litr. Dojezd 0 km při cca 830 km. Ještě to ani neškytlo. No comment, nechápu...
Červen 7, 201510 r Kolko litrov si potom natankoval plnu do prveho cvaknutia a aky mas motor? Upraveno Červen 7, 201510 r od MoRFi
Červen 7, 201510 r To POlarka, co to je za blabolec ?? nafouknuti z plastu +/- autobus, tak je to fouknuty do presne formy. Neverim ze by z jedne masiny udelali dve nadrze a jedna by byla vetsi o 9 litru nez druha. 9 litru zrovna neni tak maly objem.
Červen 7, 201510 r Autor To MoRFi:Ještě jsem netankoval. Dám pak vědět, kolik se tam vešlo. Mělo by to být min. 50 ltr, spíš 52. Mám 1,6 TDI...
Červen 7, 201510 r AlesK: mne pri aktualnej nadrzi tiez vychadza dojazd cca ako tebe, ale to preto ze som jazdil viac mesto. Pri nadrzi ked som jazdil s nizsou spotrebou mi 0 nabehla az po cca 930km. Cize by som podla toho mal dokazd az k cca 1100km? Bal by som sa ist takto na doraz mam rovnaku spotrebu aj motorizaciu. Upraveno Červen 7, 201510 r od MoRFi
Červen 8, 201510 r Autor Tak jsem nevydržel a dneska natankoval. A vida, ono se tam opravdu těch 50 litrů vejde, dokonce 53. Ale palubní počítač je neponaučitelnej a pořád si mele (ukazuje) svou. Ale modří už vědí...
Červen 8, 201510 r Dokaz ze tam sa to palivo vojde dik. Kolko litrov paliva je teda mimo ukazovatela?
Červen 8, 201510 r Autor Podle mě 8 až 9 litrů, protože normálně jsem tankoval 44-45 litrů. Upraveno Červen 8, 201510 r od AlesK
Červen 10, 201510 r Nádrž je na 50 litrů, u 4x4 55 litrů. Po hrdlo cca. 3-4 litry navíc. Nicméně MFA algoritmus počítá pouze s cca. 43 litry paliva a nechává si 7 litrů rezervy při dojezdu 0 km.
Srpen 7, 201510 r Je to tady zajímavé čtení. Zapadá do toho i moje zkušenost s novou O III. Po převzetí auta jsem s 0 dojezdu ujel ještě asi 20 km na pumpu a tam do prvního vycvaknutí nabral 48 litrů. Při následujících tankováních (vždy při 0 na PP) pouze cca 44 litrů do prvního vycvaknutí. Takže to potvrzuje těch asi 6 litrů zbývajících v nádrži při ukazateli dojezdu 0. Vyjímkou bylo jen to první tankování do nového auta, protože tam logicky z výroby bylo minimum (max. 3 litry). Jednou jsem zkoušel naplnit nádrž až po hrdlo a povedlo se mi tam přidat 3 litry.
Září 18, 20159 r Moj pripravok na nalievanie z bandasky Vyhoda je rozsirujuci sa koniec,takze tam vojde akakolvek hadica. http://fr.tinypic.com/r/210kjts/8
Únor 16, 20169 r Zdravim, takze pokud to jeste nekoho po tech letech zajima, tak problem po dukladnem promereni spociva v rozdilnem ulozeni benzinoveho a dieseloveho cerpadla, potazmo plovaku v nadrzi pro predokolky predevsim s vlecenou napravou. PP ma v koncernu 'zamlcenou' rezervu merenych 3l (tzn. pri dojezdu 0 ma PP jistotu, ze jsou v nadrzi tyto 3l). U dieselu je ale problem s prilis velkym zbytkovym mnozstvim paliva pod touto urovni. Toto palivo pak oproti benzinove nadrzi 'chybi' pri jezdeni podle hlaseneho dojezdu. Takze hlavne benzinaci, nespolehejte na nejake velke dojezdy s lezici rucickou! Co se tyka pocitani dojezdu, tak se opravdu pocita ze stylu jizdy poslednich 50km. Takze pri spotrebe A natankuji, podle teto spotreby se vypocita novy dojezd. Pokud jsem ale nadrz pretankoval, tak prvnich treba 80km nezaznamena PP pohyb plovaku (ubytek paliva). No a kdyz jsem tyto kilometry ujel se spotrebou nizsi nez spotreba A, tak na mnozstvi mereneho paliva samozrejme najedu vic (proto ten skok z 650 na 690km) Upraveno Únor 16, 20169 r od jh_sm1th
Únor 18, 20169 r Dojazd 0 a dotankovane 44 litrov,takze stale tam bolo 6 litrov,dojazd teda este dalsia 100vka.
Únor 19, 20169 r Toto palivo pak oproti benzinove nadrzi 'chybi' pri jezdeni podle hlaseneho dojezdu. Takze hlavne benzinaci, nespolehejte na nejake velke dojezdy s lezici rucickou! No mám půjčenou 1,2 tsi 77 kW a zapomněl jsem doma doklady, na ležící 0 ( jel jsem posledních 300 km za 4,1 jelikož jsem tušil, že nedojedu) jsem bohudíky dojel až domů dalších 62 Km.
Květen 17, 20169 r Stalo se někomu s 1.6TDI, že by natankoval při dojezdu 0 v okamžiku objevení víc jak cca 45l? S nulou teď jezdím cca 15km a nechce se mně to zkoušet moc dál. Zítra se pokusím natankovat po hrdlo, su zvědavý, kam se dostanu.
Květen 18, 20169 r Pisali to tu vo fore, ze s 0-vym dojazdom nabehali este nejakych (ak sa dobre pamatam) 70-80km.
Květen 18, 20169 r Nezriedka s nulou prejdem aj 50+ km. Vtedy natankujem 49 - 50 litrov. Keď bolo auto nové, tak som do prázdnej nádrže dostal 51,5 l. Pri dojazde 0 na PP tankujem 45 - 46 l. Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Květen 18, 20169 r Podle záznamů dojezd/tankování/PP: 10/46,95/5,2 20/46,73/5,3 25/47,44/5,1 Vždy je to do prvního vypnutí pistole, na stejné ČS, ale ne stojanu. Edit: doplnění PP Upraveno Květen 18, 20169 r od oct
Červen 1, 20169 r Zatím mám odzoušených cca 50km na 0km, ale podle dotankování tam opravdu někde hapruje nejmíň 5-6 litrů. Docela zajímavé jsou pak hodnoty z GPS. Vypadá to, že počítá s nějakou rezervou, ale určitá část je jí taky skrytá.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.