sr5 Vloženo 29. Březen 2006 Sdílet Vloženo 29. Březen 2006 ahoj, potřebuji poradit když zatáčím tak jak se auto zhoupne tak se od přední nápravy ozve takové plastové vznutí!!! Copak to může být!!! dííík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host mirosek Vloženo 29. Březen 2006 Sdílet Vloženo 29. Březen 2006 Mám podobný problém, ozve se to pravidelně v jedné hodně ostré zatáčce v klesání, stejný zvuk jsem slyšel i když jsem měl peugeota 405 a tam to bylo v uložení stabilizátoru př. nápravy, když se to namazalo, problém byl pryč,dělalo to zejména v chladném období.Myslím si, že i u octavie je vrzání od stabilizátoru.Ale dělá mě to opravdu pouze v jedné zatáčce tak to zatím neřeším.Mimochodem uložení stabilizátoru (pryžové) jsem měnil nedávno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sr5 Vloženo 29. Březen 2006 Autor Sdílet Vloženo 29. Březen 2006 stabilizátor je taková ta tyč která vede z jedné strany na druhou ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host mirosek Vloženo 29. Březen 2006 Sdílet Vloženo 29. Březen 2006 Tyč kruhového průřezu která vzájemně propojuje levé a pravé příčné rameno přední nápravy.Ale jestli jsem určil správnou diagnózu vrzání nemohu zaručit, pouze tipuji! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hensel Vloženo 30. Březen 2006 Sdílet Vloženo 30. Březen 2006 má to samé a garny mi řekl, že u mě to vypadá na silentbloky u ramen njn holt budu muset vyměnit ramena Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
capo Vloženo 30. Březen 2006 Sdílet Vloženo 30. Březen 2006 Prosím tě, v rameni jsou asi tři věci, které mají na sobě silenblok. Pokud máš špatný jen jeden, tak to snad není tak horké s celým ramenem. Faktem je, že komplet rameno s novými silenbloky stojí asi 1400 bez DPH, tak aby pak samotná práce na slisování a vlisování toho jednoho nebyla dražší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta Vloženo 30. Březen 2006 Sdílet Vloženo 30. Březen 2006 Přesně todle mi dělalo taky a byl to silentblok v rameni (ten úplně vzadu). Bylo to na něm i vidět. Guma byla z části prasklá. Koupil jsem nový za 120 Kč - prý originál. Vylisování a nalisování travalo asi 15min. Nejhorší je vyndat a zandat rameno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hensel Vloženo 30. Březen 2006 Sdílet Vloženo 30. Březen 2006 dneska jsem si byl pro karku a voni ty ramena jsou celý divný všechny ty silentbloky to maj už skoro za sebou takže se bude měnit jinak ted se už ozve jen zavrzaní při dobrždění a houpnutí auta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta Vloženo 30. Březen 2006 Sdílet Vloženo 30. Březen 2006 Taky jsem si minule při popojíždění všimnul, že mi to ještě někde občas vrzne, ale nebyl čas zjiš'tovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochin Vloženo 30. Březen 2006 Sdílet Vloženo 30. Březen 2006 Ale pánové... však víte, že nějaké to vrznutí nemusí znamenat pohromu pro vaše vozítka.... Mě moje láska plavala po silnici jako Titanic a po výměně silentbloků ramen se sklidnila. Vrzání zůstalo, takže co zbývá?! No přeci silentbloky stabilizátoru nebo horní uložení tlumičů...Ale to bude vyměněno, až s novými tlumiči, dřív na to peču!!(ale tím to stejně nebude). Takže rada Haliny P. zní: vyměňte silentbloky a pokud to nepomůže, tak si pusťte rádio na plný koule (to ať si přebere každý sám )!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dandic Vloženo 26. Únor 2014 Sdílet Vloženo 26. Únor 2014 (editace) Zdravím všechny, potřeboval bych poradit. Když přidám v zatáčce plyn ozve se zepředu divné vrznutí. Stává se to pravidelně při vytočených kolech, stačí třeba i lehce přidat v zatáčce plyn a ozve se to. Zvuk bych přirovnal k prasklému sváru, který je nějak namáhán, je to takový kovový zvuk. Netušíte někdo na co se zaměřit abych nemusel povyměňovat postupně celou přední nápravu Při přidání třeba i prudkém s rovnými koly se nic neozývá. Děkuji za každý podnět. ZD O1 combi, r.v.2002,1.9, 81kw, Editováno: 26. Únor 2014, autor: Dandic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Únor 2014 Sdílet Vloženo 26. Únor 2014 Vlákna jsem sloučil. Přečti si tedy příspěvky nad tebou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinro Vloženo 7. Březen 2014 Sdílet Vloženo 7. Březen 2014 (editace) Zdravím všechny, potřeboval bych poradit. Když přidám v zatáčce plyn ozve se zepředu divné vrznutí. Stává se to pravidelně při vytočených kolech, stačí třeba i lehce přidat v zatáčce plyn a ozve se to. Zvuk bych přirovnal k prasklému sváru, který je nějak namáhán, je to takový kovový zvuk. Netušíte někdo na co se zaměřit abych nemusel povyměňovat postupně celou přední nápravu Při přidání třeba i prudkém s rovnými koly se nic neozývá. Děkuji za každý podnět. ZD O1 combi, r.v.2002,1.9, 81kw, Horní uložení poznáš jednoduše. Když nastartuješ a někdo ti bude točit volnatem tak by se ti natahovala a ztahovala pružina, prostě by se netočila. Pak by to bylo vydřené ložisko na horním uložení viz: horní uložení škoda octavia . Nebo se to může jen sekat ( polomrtvý ). Prostě dobrý horní uložení znamená, že se s otáčejícím kolem točí i pružina a nestojí jakoby na místě. Klasicky to pak dělá při otáčení takový kovový zvuk "plunnnng". Editováno: 7. Březen 2014, autor: Martinro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NoNeX Vloženo 12. Červen 2014 Sdílet Vloženo 12. Červen 2014 (editace) Zdravím pánové, je to pár dní co se mi začalo ozývat ocelové vrzání od pravého předního kola, jak je zde v posledních příspěvcích uvedeno. Chtěl bych se vás zeptat, zda by to mohlo mít nějakou souvislost s tou miskou u tlumičů, která je vidět v prostoru motoru. Zdá se mi, že na pravé straně je výše než na levé. Tak už jsem přišel na závadu a provizorně opravil. Byla to prasklá guma na čepu nápravy. Editováno: 15. Červen 2014, autor: NoNeX Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.