AdoksS Vloženo 15. Březen 2021 Sdílet Vloženo 15. Březen 2021 To nebude dobrý nápad. Snížené pružiny mají jinou charakteristiku a bude to jiný, tvrdší a uskákaný.. To auto se pak tak divně vlní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrRa Vloženo 15. Březen 2021 Sdílet Vloženo 15. Březen 2021 Jo, to mi jasný, že pružiny mají jinou charakteristiku..... Děkuij za názor. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zavoznik Vloženo 16. Březen 2021 Sdílet Vloženo 16. Březen 2021 je to takový bermudský trojúhelník mezi estetikou, komfortem a cenou jednoduchý řešení je nějaký ten pytel cementu do kufru (ideálně pod dvojitou podlahu :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 16. Březen 2021 Sdílet Vloženo 16. Březen 2021 A nebo kurty a stáhnout pružiny jako to dělají na výstavu nebo focení reklamních materiálů. ;-) ;-) ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 26. Březen 2021 Sdílet Vloženo 26. Březen 2021 Pohledej po netu. Dela se docela dot alternativ snizenych pruzin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrRa Vloženo 27. Březen 2021 Sdílet Vloženo 27. Březen 2021 Ze začátku jsem měl nejvíce v merku Vogtland, ten má pružiny se snížením 20/20. Ale to by bylo opravdu jen minimum a nešlo by to skoro poznat. Teď přemýšlím o Lowtec 25/35 nebo klasiku Eibach 30/30...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
springb Vloženo 27. Duben 2021 Sdílet Vloženo 27. Duben 2021 Ahojte. Chcem sa s vami poradiť. Dostal som nápad, že by som svoje pneumatiky 215/45 R16 zamenil za pneumatiky 215/40 R16 čím by sa podvozok znížil asi o 30 mm a následne dať zapísať nový rozmer do TP. Myslím , že Rapidu by to mohlo pomôcť aj s jeho dlhými prevodmi, najmä teda ten nešťastne riešený druhý prevodový stupeň. Len otázka je či by tento nový rozmer pneumatiky šlo dodatočne vpísať do TP? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 27. Duben 2021 Sdílet Vloženo 27. Duben 2021 Jestli to jde, nevím, ale nedělal bych to. Za prvé už ten původní rozměr je dost nízkoprofilový a tvrdý, za druhé už tak má Rapid malá kola a za třetí kdybys tím zmenšil průměr natolik, aby to mělo vliv na převody, tak si rozhodíš tachometr, nicméně podle mých výpočtů je to rozdíl cca 2 cm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 8. Květen 2021 Sdílet Vloženo 8. Květen 2021 A ty 2cm jsou este k tomu do prumeru kola, tak ze se teoreticky auto snizi jen o 1cm 😀 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrej82 Vloženo 19. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2021 Dobrý deň prajem. Chcel by som sa opýtať riešil tu niekto zníženie rapida aj pri pakete pre zle cesty? Mam ten paket ale chcem to dať nižšie keďže je auto dosť vysoké. Uvažujem nad eibach 30/30. Ďakujem za odpovede 🙂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
f3lix Vloženo 26. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2021 @Andrej82 poslal som ti súkromnú správu (tu na fóre). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 26. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2021 (editace) Pokud chcete snížení podvozku i se zlepšením jízdních vlastností aniž by to bylo pak uskákané, je třeba s nižšímu pružinami měnit i tlumiče, jinak je to o ničem... tovární tlumiče jsou navržené aby dobře fungovali s původními tlumiči a se sníženými tlumiči to prostě dobře nefunguje... za esteticky lepší pohled na auto platíte zásadním snížení komfortu a že by to mělo lepší chování na silnici se taky moc říct nedá... pokud snížíte podvozek o 30mm a víc tak si k tomu kupte bilestein B6 tlumiče a docílíte komfortu i vizuálně pěkného efektu. Kit už je samozřejmě víc peněz, ale podle mě je to jediný uspokojitelný výsledek: https://www.eibach.cz/eibach-b12-pro-kit-skoda-rapid-spaceback-nh1-1-2-tsi-77kw-88662.html Pokud má auto přes 50K km tak při výměně nechte vyměnit i silentbloky ramen. Editováno: 26. Listopad 2021, autor: 15degren 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 21. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2021 15degren: mel si to nekdy na aute, nebo jen popisujes to co ses docetl nekde na netu ? Prave ze zrovna pruziny eibach pro kit si dobre rozumi s origi tlumici. Dokonce se treba v anglii dali dokoupit a namontovat primo u prodejce skodovek. Ja mel treba na irigo tlumicich pruziny vmaxx a tlumice to stihali, samozrejme komfortu se trochu vytratilo, ale to mi bylo jedno. Stejne sem tam mel 18" kola a pak i komplet stelovaci podvozek Lowtec 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yaras Vloženo 22. leden 2022 Sdílet Vloženo 22. leden 2022 (editace) Kucí, a na STK v phodě? Během 14 dní budu muset poprvé od koupě a od snížení jet, tak já jen aby mě neposlal pryč. Mám Eibach 30/30. Editováno: 22. leden 2022, autor: yaras Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yaras Vloženo 2. Únor 2022 Sdílet Vloženo 2. Únor 2022 Hele, yaras, buď uplně v klidu, teď jsem odtama přijel a nikdo to neřešil. Já jen kdyby měl někdo stejnej dotaz... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlosx Vloženo 21. Červen 2022 Sdílet Vloženo 21. Červen 2022 nema nekdo prosim zkusenost s https://www.vogtland.com/en/sport-lowering-springs-skoda-rapid-type-nh-2wd-1758?c=45# ? prijde mi to jako rozumne snizeni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 22. Červen 2022 Sdílet Vloženo 22. Červen 2022 Ja to odhlucnil a mam snizeno :) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mx6 Vloženo 22. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2022 Karlosx - ono je možná jedno co tam dáš za nižší pružiny, jízdní vlastnosti půjdou vždycky do prdítka. Ale spíš bych se přiklonil k Eibach -30/30, ty jsem tam měl + 17" kola. Nebo HR. Ať to snížení aspoň poznáš. Tvrdé a uskákané to bude se všema, ty tlumiče to nepodrží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlosx Vloženo 23. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2022 ano, nakonec jsem vzal ty Eibach. uvidime jake to bude, koneckoncu vratit se to da vzdycky 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mx6 Vloženo 24. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2022 Je to tak, přehodit se to dá vždycky. Tyto novější Rapidy mají tlumiče už jiné a další věci. Měl jsem rok 2013 a tam byl třeba zadek jak prkno. Pak je změkčovali. Ale vypadá to dobře, někde tu mám fotku mého bývalého Rapida o dvě stany zpátky na Eibach pružinách. Uvidíš no... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlosx Vloženo 10. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2022 tak jsou tam vizualni rozdil veliky, funkcni nepoznavam zadny 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
icom Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 Karlosi, jak jsi s tím po téměř roce spokojený? Dobrá volba, neměnil bys? Nebo k tomu máš nějaké výhrady? Taky bych do toho skočil, předpokládám, že máš pružiny Eibach pro-kit E10-79-009-01-22? Dík moc předem za zhodnocení... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlosx Vloženo 10. Květen 2023 Sdílet Vloženo 10. Květen 2023 jsem spokojeny, duvod byl hlavne vizualni. ale na spatnych cestach je treba pocitat s tim, ze to bude horsi komfort. s vyskou problem jsem jeste nemel, obrubniky nehlidam, bylo to tak vysoko puvodne ze ty 3 cm nedelaji zadny rozdil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DanDys1Z Vloženo 27. Října Sdílet Vloženo 27. Října Nazdar hoši neskúšal niekto znížiť "fabricky" rapida za použitia predných pružin z fábie 2 rs a vzadu z golfa gti/octavie 1 rs? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.