mambo Vloženo 10. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2019 Zkus tady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 10. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2019 Tak jsem to vyzkoušel, ale nevim jak podle toho poznám že mám model se signalizací destiček. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 10. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2019 Když klikneš na ten první odkaz, je to dekodér výbav, tak do té tabulky zadej všechny kódy, které máš na typovém štítku v servisní knížce, je tam i návod u toho dekodéru, mělo by se ti to pak zobrazit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 10. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2019 (editace) před 19 hodinami, vitezslav2 napsal: Ahoj, chtěl bych se zeptat. Mám Roomstera 1.4 63kW rv. 2008 a zajímalo by mne, jestli se dá nějakým jednoduchým způsobem poznat, jestli má signalizaci sjetých předních destiček? Díky za informaci. Podľa prvej foto tam kontrolu opotrebenia doštičiek máš. Inak strana, na ktorej býva ten káblik je rôzne. Napr na Fabii 2, Roomstri to je na vodičovej strane, ale napr. na Octavii 3 je to na spolujazdcovej. Ak máš výbavu Ambition resp. Style tak tie to už mali štandardne. Editováno: 10. Červenec 2019, autor: marfan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 10. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2019 Tak jsem to pořádně znovu prohlídnul a je tam. Jeden kablík vede do ABS a druhý do brzdiče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 10. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2019 Ale mám ještě jeden dotaz, jak se pozná, že dosluhují kotouče? Řeším výměnu destiček, až zasignalizují a nevim jestli rovnou vyměnit i kotouče. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 10. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2019 Změříš tloušťku a zpravidla zjistíš, že jsou na výměnu - mění se to tedy oboje najednou. Nemá smysl zajíždět nové destičky do starého kotouče. Už kvůli tomu, že ta rezavá hrana může dělat bordel. Kotouč také dvoje destičky nedožije, takže pak budeš dávat nový kotouč ke starým destičkám. Na signalizaci nespoléhej (podle mě je úplně k ničemu) - měří se jen jedna destička a pokud se přidře čep, tak se začnou sjíždět nerovnoměrně. Musí se to při přezouvání kontrolovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 10. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2019 Tak to jsem si myslel že kotouč aspoň dvoje destičky vydrží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 10. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2019 Kolik máš najeto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 10. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2019 75tis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 10. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2019 No já bych kotouče s destičkami neměnil, ale je pravda, že tloušťku jsem nikdy neměřil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 10. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2019 Ak netrasú, nie sú hlučné, nie sú príliš hrdzavé, brzdia obe strany rovnako tak by som to teda neriešil. Podľa foto čo si dal tak myslím, že 20-30tkm ešte vydržia. Skús zmerať hrúbku kotúča ak je viac ako 19mm tak kašli na to ešte. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 10. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2019 destičky a kotouče ubývají tak nějak stejně. Při normálním ježdění mi na Fabii vydržely +/- 120 tis. Na Oct. jsem teď měnil ve 160 tis. a víc v háji byly kotouče. Nový kotouč má 22 mm, minimum je 19 mm. Musí se to měřit mikrometrem, šuplerou to kvůli okraji nejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 11. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2019 Zkusím změřit. Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 6. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2019 Ahoj, tak se mi dneska ,,konečně” rozsvítila kontrolka sjetých destiček. Nevíte kolik se dá ještě najet km? V servise mě vemou až za měsíc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 6. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2019 Signalizace je jen na jedné destičce ze čtyř. Takže na té jedné se určitě ještě nějaký čas jezdit dá, jak jsou na tom ale ty ostatní, ví Bůh. Ta signalizace je tak spíše konraproduktivní, spolehnout se na ni nedá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 6. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2019 Já mám destičky akorát na předku. Když na to koukám, tak tam je cca 5mm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 6. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2019 ano, vpředu jsou čtyři destičky, jen jedna se signalizací. Pokud na všech vidíš 5 mm, tak máš na výměnu ještě fůru času, klidně i 10 tis. km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 6. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2019 Ta kontrola destiček je k ničemu. Signalizuje moc brzo a stejně není jisté jak jsou na tom ostatní 3 destičky. Teď budeš předčasně měnit, a nebo jezdit se svítící kontrolkou. Oni už tu kontrolu později přestali dávat. Já mám r. 2011, eleganci v plné výbavě a kontrolu destiček mi tam nedali. Jsem rád. Vždycky si je zkontroluji při přezouvání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 7. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2019 přesně tak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 27. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2019 Kolik km se musí najet po výměně destiček a kotoučů, než to začne zase normálně brzdit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 27. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2019 Zrovna předevčírem jsem vyhazoval varovný štítek od destiček, tuším, že tam bylo 200 km. Nicméně nikdy jsem si bezprostředně po výměně nějakého zhoršení vlastností nevšiml. Je tedy fakt, že jsem nemusl jít na "krev". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 27. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2019 Tak to ja byl dneska pro auto v servise a brzdí to na h***o ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 27. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2019 nemusí to být závada, může to být vlastnost :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 27. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2019 Tak mě auto brzdilo vždycky suprově. Tak snad je to teď novýma destičkama a kotoučema. Ujel jsem teprve cca 4km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.