krejca888 Vloženo 6. Červen 2014 Sdílet Vloženo 6. Červen 2014 Zdravím, mam dotez, dnes jsem koupil Fabii II r.v.2010 a na pravo pod volantem je v plastu nejaky přepínač s diodou, at je zapnutý či vypnutý tak s autem se nic neděje. Nevíte k čemu by to mohlo být? díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 6. Červen 2014 Sdílet Vloženo 6. Červen 2014 LPG? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krejca888 Vloženo 6. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 6. Červen 2014 to ne, neni to na LPG právě, myslel jsem jestli to neni ten tajny vypínač ale to by zase byl lepe schovanej , nebo jestli to neni nejaky sledovaci zarizeni GPS bo tak neco? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 6. Červen 2014 Sdílet Vloženo 6. Červen 2014 len prosím ťa už nezakladaj ďalšie vlákna!!! .... ...porušuješ pravidlá!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krejca888 Vloženo 6. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 6. Červen 2014 jakto? to se nemuze? ja prave nevedel kam to mam napsat, tak to se omlouvám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 6. Červen 2014 Sdílet Vloženo 6. Červen 2014 jasné,že nemôže.... ....moderátor to bude musieť poupravovať...táto sekcia FII → elektrika je správna niečo podobné pre teba: http://forum.skodahome.cz/topic/46403-z%C3%A1hadn%C3%A9-tla%C4%8D%C3%ADtko/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krejca888 Vloženo 6. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 6. Červen 2014 Přesne takove tlacitko mam tam kam ukazuje šipka a vedou z nej kabeli smerem ke dverim nad pojistky a tam neco na stridacku blika zelene a zlute. :-) ale vzdycky jen chvili kdyz otocim klickem zacne toi blikat kdyz ho vypnu po chvili to prestane. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adoks Vloženo 7. Červen 2014 Sdílet Vloženo 7. Červen 2014 Bývalo to k elektronické knize jizd, přepínání soukromé /služební km... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 7. Červen 2014 Sdílet Vloženo 7. Červen 2014 jakto? to se nemuze? ja prave nevedel kam to mam napsat, tak to se omlouvám. Na to že ses registroval ve 22:58 a při tom si musel přečíst pravidla-potvrdit souhlas s nima máš dost sklerózu, když už si je po 10 minuách nepamatuješ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 7. Červen 2014 Sdílet Vloženo 7. Červen 2014 Víš jaká je dnes nejčastější lež? Podmímńky jsem četl a souhlasím s nimi. :-D 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 22. Červen 2014 Sdílet Vloženo 22. Červen 2014 Přesne takove tlacitko mam tam kam ukazuje šipka a vedou z nej kabeli smerem ke dverim nad pojistky a tam neco na stridacku blika zelene a zlute. :-) ale vzdycky jen chvili kdyz otocim klickem zacne toi blikat kdyz ho vypnu po chvili to prestane. Bývalo to k elektronické knize jizd, přepínání soukromé /služební km... Přesně, máš v autě "bonzáka" = to auto bývávalo služební a má v sobě sledovací zařízení s přijímačem GPS a vysílačem GSM, který permanentně sbírá data o poloze auta a podle polohy toho vypínače buď registruje do paměti zeměpisnou polohu i ujetý km (služební používání), nebo jen ty ujetý km (soukromá jízda) - přepnutí signalizuje ta LED. Předchozí majitel = firma si platil sledování a vedení elektronický knihy jízd u nějaký firmy, když auto prodal, může klidně někdo zapomenout platbu zrušit a ta firma pak bude mít k dispozici data o tvým cestování - kdy kam jak rychle... Doporučuju se toho urychleně zbavit, jen to užírá z baterky, jinak to není k ničemu, pokud si to nechceš přihlásit na sebe a za cca 5-6 tisíc ročně mít "bezpečnostní" sledování auta. Měl jsem to v autě taky (Drobek byl taky služební), vykuchal jsem to pryč - bývá to zamaskovaný ve střední konzole v prostoru těsně nad rádiem. Je potřeba vyndat rádio z palubovky a případně i tu střední konzolu odmontovat abys to našel - sledovací jednotka i s anténama je nejčastěji v ní nalepená kusem oboustranný lepicí pásky těsně nad rádio, aby nehrkala. Napojení je na konektory, stačí je rozpojit. Vypínač i LEDka tak zůstanou nefunkční. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 23. Červen 2014 Sdílet Vloženo 23. Červen 2014 je to tak, je to přepínač mezi služební a soukromou jízdou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 27. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2014 Ahoj taky mám tento vypínač v mé nové fabči. Myslíte že když to je zmáčknuté dolů, led nesvítí, tak je to vyplé? Nechci to dávat pryč jen mě to zajímá. Nějak mě to tam nepřekáží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 27. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2014 Je to asi tak, že vypnutý to není NIKDY = má to trvalý napájení od baterky přes pojistku se stálým napětím "před spínačkou", tudíž to zvyšuje klidovou spotřebu auta. Na poloze přepínače záleží jen to, jestli to do vnitřní paměti zapisuje "jen" ujetý kilometry (v poloze "soukromá jízda"), nebo jestli si to zapisuje kilometry, rychlost a GPS polohu (poloha "služebně"). Odesílání dat se děje automaticky pořád, dokud je platná datová SIM-karta vložená do jednotky, neboli dokud bude někdo platit prachy na účet mobilního operátora, bude někdo dostávat na počítač několikrát denně souhrnný data o tom kolik km a případně i kde tvoje "nová kára" najezdila. Doporučuju tuto bonzovací jednotku co nejdřív minimálně vypnout odpojením, když už ji nechceš definitivně demontovat z auta - využívat to "sledování" totiž vyjde zhruba na 5000 českejch ročně... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 27. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2014 Sledovat to nechci .. mám jiné zabezpečení .. Tak stačí jak vytáhnu pojistku a už tam nic nebude ne? :/ A neví někdo jak je to zaplé na soukroumou jízdu a jak na tu firemní? :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 27. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2014 Vytáhneš pojistku - a vypadne všecko, co je na ni zapojený. Pochybuju, že by to montovači zapojovali na samostatnou pojistku - spíš využili už nějakou zapojenou. Takže to padá... A o firemní/soukromý jízdě rozhoduje orientace přepínače - jak ho namontili, tak to je. Obvykle když svítí LED, tak jde o služební jízdu, ale každej montér a určo i každej druh toho sledovače to může ukazovat jinak. Jak říkám, nejlepší je to komplet vyházet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.