vicctor Vloženo 2. Září 2014 Sdílet Vloženo 2. Září 2014 Zdravím všechny Superbáky,mám SII r.v. 2008 v elegance výbavě s elektrickýma sedačkama a kůží ivory,sedačka je na řidičově sedadle poškozená od blbých džínů s cuplíkama :-) Až tak bych to neřešil,ale dostal jsem příležitost koupit pěkné sedačky (r.v.2012) v mojí barvě z verze Laurin & Klement které mají dokonce ventilaci/odvětrávání a boční tlačítko kterým se může ze zadních sedadel spolujezdcův sedák posunout. Můj dotaz zní,když sedačky přehodím,nebude problém s nějakou hláškou řídící jednotky nebo s airbagem? Budou po přehození normálně fungovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 2. Září 2014 Sdílet Vloženo 2. Září 2014 Budou,jen odpoj baterku. Jinak,nedaly by se ještě sehnat-když tak písni SZ dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vicctor Vloženo 17. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 17. Září 2014 (editace) Tak mám řidičovu sedačku v autě a problém je na světě.Elektrický posuv funguje,vyhřívání funguje,ale nefunguje ventilace a svítí závada airbagu.Při montáži jsem zjistil že v řidičově sedadle chybí řídící jednotka,samozřejmě jsem ji přehodil z mojí původní sedačky,ale myslím si že ventilace nejde možná z důvodu jiné jednotky (hlášení chyby airbagu taktéž) Nevíte o někom kdo by mi mohl odborně pomoct? Ve Škodovce už se ptát nehodlám,jejich neochota řešit podobné věci je pověstná. Ještě jedna věc,zbyla mi navíc ještě jedna svorkovnice na straně kde se kabely připojují do podlahových svorek,myslím že to bude káblík k videovýstupu na LCD panel v sedačce (viz.foto) Předem dík za smysluplné rady. Editováno: 17. Září 2014, autor: vicctor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vicctor Vloženo 18. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 18. Září 2014 Dnes jsem zjistil že v "nových sedačkách" není airbag,tím pádem bych potřeboval návod na demontáž airbagu s předních sedaček (vytáhnu airbag ze starých) nemáte někdo ten návod ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 18. Září 2014 Sdílet Vloženo 18. Září 2014 Nejlíp schémata sedaček,porovnat a přepinovat. A není airbag?proč?Tohle je u Supa už v základu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vicctor Vloženo 18. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 18. Září 2014 Nejlíp schémata sedaček,porovnat a přepinovat. A není airbag?proč?Tohle je u Supa už v základu. Ten airbag prostě vytáhli ven,mohl bys poradit kde to schéma sehnat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 19. Září 2014 Sdílet Vloženo 19. Září 2014 Proc by vytahoval ze sedacky nekdo airbag? Vis jak je to pracny? Lepsi koupit na vrakacu jinej. Tyhle sedacky zacinaji necim smrdet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 19. Září 2014 Sdílet Vloženo 19. Září 2014 No on to asi na vrakáči koupil. Někomu vymontovali airbag a cena za samotné sadačky byla natolik zajímavá, že se vyplatilo je opět složit. Zas tak strašný to není. Jen jestli to nemá v místě airbagu záplaty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vicctor Vloženo 19. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 19. Září 2014 Záplaty tam naštěstí nejsou :-) sedačky jsou jinak v supr stavu. Z toho Poláka vylezlo,že to koupil od firmy z Německa která se zabývá testováním aut,nic bližšího k tomu nevím jen ještě říkal že sedačky od nich jsou vždy bez airbagu,může to být pohádka a taky nemusí,každopádně to potřebuju nějak vyřešit,už se připravuju i na variantu že tam dám místo airbagu odpor aby zhasla hláška vadného airbagu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 21. Září 2014 Sdílet Vloženo 21. Září 2014 A místo brzdových destiček, až se ti to rozsvítí, si dej taky odpor a brzdi na pekaře. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 21. Září 2014 Sdílet Vloženo 21. Září 2014 Běž za dobrým čalouníkem ať ti airbag přehodí z Tvých a je to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vicctor Vloženo 21. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 21. Září 2014 A místo brzdových destiček, až se ti to rozsvítí, si dej taky odpor a brzdi na pekaře. Doufal jsem že napíšou jen lidi kteří o této problematice alespoň něco vědí,bohužel jedovaté a povýšenecké poznámky se dostaly i sem.Příště alespoň nespamuj když nejsi schopný poradit.Příspěvky tohoto typu raději publikuj na bulvární servery kam možná patří,tam budeš jistě za frajera. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nemo.x Vloženo 21. Září 2014 Sdílet Vloženo 21. Září 2014 (editace) @vicctor Sorry, ale waikiki ma pravdu a tys s tim zacal. Strkat odpor misto airbagu je tezka prasarna uplne stejne urovne, jako ty desticky. Editováno: 21. Září 2014, autor: nemo.x Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vicctor Vloženo 21. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 21. Září 2014 @vicctor Sorry, ale waikiki ma pravdu a tys s tim zacal. Strkat odpor misto airbagu je tezka prasarna uplne stejne urovne, jako ty desticky. Myslíš že bych měl z takového řešení radost? Samozřejmě to beru jako poslední možnou variantu kdyby ani ten přehozený airbag nefungoval,ale jde mi o konstruktivní řešení problému a tím rozhodně waikikiho příspěvek nebyl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 24. Září 2014 Sdílet Vloženo 24. Září 2014 Konstruktivní řešení by nešlo třeba odkódovat z výbavy airbagy na židlích, aby je to nehledalo? A povýšenecké kecy máš ty, ale to je jedno. Jen nechápu, jak můžeš být spokojenější s ventilací zadku za cenu odebrání bezpečnostního prvku. Buď to dělat se vším, nebo se na to vyprdnout, tak to vidím já. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kazimir80 Vloženo 25. Září 2014 Sdílet Vloženo 25. Září 2014 no já bych nic takovýho nekupoval, poláci jsou taky chytrý jak lišky, důvod se vždycky nějakej najde. Prostě buď je to kompletní sesle, nebo si to nech. Nějaký že na půl, ale nevadí.... Brrr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vicctor Vloženo 26. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 26. Září 2014 Konstruktivní řešení by nešlo třeba odkódovat z výbavy airbagy na židlích, aby je to nehledalo? A povýšenecké kecy máš ty, ale to je jedno. Jen nechápu, jak můžeš být spokojenější s ventilací zadku za cenu odebrání bezpečnostního prvku. Buď to dělat se vším, nebo se na to vyprdnout, tak to vidím já. Pokud jsi si nevšiml napsal jsem,že chci udělat vše aby airbagy fungovaly,s tím odporem bych to řešil jen v případě kdy už by to jinak řešit nešlo.Je vidět že jsi vlákno nečetl a přesto děláš své vlastní špatné závěry nad skutečnostma - kdybych věděl že to airbagy nemá tak nekupuju,ten Polák mi to prostě zatajil a tím pádem mi nezbývá než to nějak vymyslet a je jasné že jsem nikdy nechtěl upřednostnit ventilaci před funkčním airbgem. Takže pořád si myslíš že tvoje první peprná hláška která neměla ani snahu mi nějak poradit nebyla povýšenecká,když jsi ani nebyl schopný přečíst si souvislosti v celém vláknu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majk Vloženo 28. Září 2014 Sdílet Vloženo 28. Září 2014 Sedačky pocházejí s výstavních nebo testovacích vozů která se rozebírají na náhradní díly.Nesmí se prodávat bezpečnostní prvky,proto se vyndávají airbagy,brzdové komponenty atd.Pár takových věcí jsem měl taky.Airbag se dá vyměnit jednoduše to není žádný problém.Není čeho se bát Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vicctor Vloženo 6. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 6. Říjen 2014 Je hotovo a dopadlo to dobře.Airbagy úspěšně předělány z původních sedadel do ventilovaných a tím pádem jsou funkční a kontrolka zhasla.Dále současně upraveno elektrické zapojení ventilace sedadel a ta je funkční taktéž. Velké díky Mekenovi i lidem kteří konstruktivně radili Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eros187 Vloženo 23. Červen 2023 Sdílet Vloženo 23. Červen 2023 Zdravím, mam stejnou otázku. Muže mi někdo poradit co vše se musí udělat aby se dodatečně vybavené odvetravane sedacky fungovaly? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.