GeorgeV Vloženo 18. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2014 (editace) Ahoj, mám tu problém u Roomstera (2007) s ovládáním oken a zpětných zrcátek. Pokud je vše zapojeno, tak nejdou ovládat přední okna (od řidiče tak i u spolujezdce) a zpětné zrcátka. Okna jdou ovládat jen klíčkem v zámku, pokud podržím v urovni otevření auta, tak okna sjedou a opačně vyjedou. Pokud to chci přes dálku (podržím na dálkáči otevřeno), tak bez reakce. Na diagnostice není žádná chyba, ani v centrální elektrice, tak ani v komfortní jednotce. Vše jsem rozdělal a přišel na jednu věc, pokud odpojím baterku a jednu z jednotek ve dveřích odpojím (buď u řidiče nebo u spolujezdce) a baterku připojím zpět, tak mi na té straně, kde jsem nechal připojenou jednotku ve dveřích okna makaj, resp. jen na té jedné straně a to pořád i když vyndám kliček a v autě se zamknu. Pokud to provedu na druhých dveřích tak výsledek stejny. Koukal jsem do centrální jednotky a OK, koukal jsem do komfortní jednotky a taky na pohled OK. Teď opravdu nevím, která jednotka kecá do řízení oken a zrcátek, nechci shánět něco pokud si nejsem jist kde je chyba! Dle schématu je na jednotky ve dveřích připojena jak jednotka centrální elektriky, tak i komfortní jednotka, vždy však jen jedním vodičem. Nesetkal se s tím někdo u Roomstera či u Fabie II??? Díky za každý postřeh Editováno: 18. Říjen 2014, autor: GeorgeV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal9 Vloženo 19. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2014 To bude tím,že před face neumí okna přes dálku, jen klíčkem v zámku toť k ovládání oken, 98% jsou rozlámaný kabely v gumové průchodce dveří Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GeorgeV Vloženo 19. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 19. Říjen 2014 OK, ale proč se to týká obou oken? to se rozlámaly kabely v obou dveřích najednou ve stejný čas? protože nejde stáhnout ani jedno okno vepředu ať mačkám co mačkám na dveřích řidiče i spolujezdce. No nic půjdu po kabelech Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal9 Vloženo 19. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2014 (editace) řidičova jednotka je řídící, je tam19 drátu ve dveřích, http://forum.skodahome.cz/topic/111864-kabel%C3%A1%C5%BE-vo-dver%C3%A1ch-a-jej-l%C3%A1mavos%C5%A5/ Editováno: 19. Říjen 2014, autor: michal9 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 19. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2014 Díval jsem se do schématu pro tvůj rok výroby a jediná spojitost spouštění oken a ovládání zrcátek je jejich napájení. Je to z pojistky sb11, a vodičem 0,5mm2, černá/modrá. Přes konektor ve sloupku "A", a ve dveřích se rozděluje do říd.jed. ve dveřích, pro okna a do ovladače zrcátek. Takže jak už bylo psáno, přerušený vodič do dveří. Černo/modrý, ale taky by to mohl být mínus pól - ukostření. Hnědý vodič. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romix95 Vloženo 21. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2014 (editace) Taky bych se podíval na vodiče v průchodce, na jednom Roomsteru už jsem tento problém taky řešil a bylo to ve dveřích, silový vodič + a jeden tenký, barvy už si nepamatuji, občas se to spojilo a fungovalo ale zrcátka ne, ostatní vodiče téměř všechny popraskané... Také rok 2007, tak snad to bude jen tímto. Editováno: 21. Říjen 2014, autor: Romix95 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.