Jump to content

Čekat-nečekat až zhasnou kontrolky před startem

fábík 2

Recommended Posts

No jedině při dlouhém stání by možná čerpadlo stihlo natáhnout benzín než zhasnou kontrolky.. jiný důvod nevidím :) a třeba se mu stihne kontrolka rožnout že je něco vadné, ještě před startem :) Já každopádně vždy čekám. Jak u benzínu tak u nafty..

V servise ti to řeknou aby ti stihly všechny systémy naběhnout.. taky mě to kdysi říkali. Já vždy počkám a nějak jsem si na to zvykl..

Edited by Petrkiller

Čerpadlo se přece zapne již při otevření dveří řidiče, ne?

Mě u F1 se čerpadlo seplo až při otočení klíčku. U F1 combi známého šlo slyšet už při otevření dveří a myslím že  u F2 se mě spíná až po otočení klíču.

Ten motor má horší zvuk jak 1.6 TDI :D

Edited by Petrkiller

Ja osobne aj keď počkám tak mi to nevyriešilo dvojtý štart, ale na roomstri z rovnakým motorom 1.4 to pomohlo v tom že motor nestrielal do výfuku, nemal tak nerpavidelný chod ako bez čakania. Možno niečo na tom bude ale neviem. Inak ten motor má horší zvukový prejav ako môj čo má skoro 200tkm alebo čo máme doma ešte jeden zo 170tkm.

Vždy čekám až zhasnou kontrolky, ale i tak mám 1-2 do roku start motoru jak je na tom videu (500 ot/min a motor chce utéct z auta, po přidání plynu je po problému). Vloni se 1x konalo i střílení do výfuku (tady nepomohlo ani přidání plynu, pomohlo až nové nastartování), chyby v jednotce žádné.

Edited by ales-r