Trisy89 Vloženo 25. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2018 Před hodinou, ZbyšekSU napsal: @Trisy89 je to tu vše v tématu o TPI (ne v O3 sekci, ale u Fábie, kde se ale v TPI objevují všechny modely). Je tam toho kupa, tedy řešení i mnoha jiných dětských bolestí těchto aut. Hledej hlavně příspěvky od uživatele @Reesha Každopádně důležité soubory z pohledu silentbloku převodovky (resp. změny zvuku motoru při natočení volantu doleva) přikládám vypíchnuté zde. Vibrace silentbloku převodovky.pdf Vibrace silentbloku převodovky 2.pdf Děkuji, jsem začátečník. Ani přesně nevím co je to TPI, ale to si najdu. Jen by mě zajímalo, zda to budu platit nebo ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 25. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2018 Bohužel, budeš to platit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 25. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2018 @pava nemáš představu kolik to stojí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 25. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2018 To netuším, ale pokud je pravidelný servis a všechny prohlídky ve škodovce, zkus se domluvit na kulanci. Je to rozdělení nákladů na opravu mezi škodovku a tebe. Většinou to bývá, že zákazník platí práci, škodovka materiál. Podmínkou mimo ten servis je stáří do 5.let a do 100 ujetých km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 25. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2018 @pava jo tak já už mám 130tkm... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stokly1 Vloženo 23. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2018 (editace) Ahoj, tak podávám zprávu. Auto opraveno. Namontován díl dle tech zprávy. 5Q0199555R Auto tiché, paráda! Doufám, že to vydrží. Mimochodem demontovaný díl měl stejné číslo ale končil písmeny AB. Cena u škodovky po nějakých slevách 2650,- komplet. (jen pro info řešeno při 130000km) Editováno: 23. Listopad 2018, autor: stokly1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 23. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2018 takže silentblok převodovky... http://www.a-techparts.nl/epages/81644118.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/81644118/Products/"5q0199555ab 5q0199555r" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MSkipi Vloženo 4. Květen 2019 Sdílet Vloženo 4. Květen 2019 Zdravím, je nutné při výměně silentbloku převodovky ji demontovat z auta ven? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
holhas_CZ Vloženo 5. Červen 2019 Sdílet Vloženo 5. Červen 2019 není nutné vydělávat převodovku,jen podložit. Nedávno jsem taky nechal vyměnit silentblok na převodovce a je klid.... Oprava: silentblok 1000Kč + práce 300Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 5. Červen 2019 Sdílet Vloženo 5. Červen 2019 (editace) Silent blok převodovky za litr? To neni original co? @holhas_CZ Editováno: 5. Červen 2019, autor: Trisy89 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
holhas_CZ Vloženo 13. Červen 2019 Sdílet Vloženo 13. Červen 2019 (editace) Silentblok za 1000 Kč je německé značky Meyle, údajně bývá lepší než origo... Tady třeba je Meyle Editováno: 13. Červen 2019, autor: holhas_CZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 14. Červen 2019 Sdílet Vloženo 14. Červen 2019 Chtěl jsem se podívat na ten stávající silent blok ale nikde jsem ho v motorové části nezahlédl. Máte někdo představu kde se nachází? Já si myslím že nejspíš pod baterií nebo vzduchovým filtrem, ale nejsem si jistý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinTul Vloženo 1. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2019 (editace) Zdravím vás, jak je to prosím složitý vyměnit silenblok doma? Dělá se všechno zvrchu? Je potřeba nějaký spešl nářadí? Momentový klíče mám. DP taky. Je třeba vyměnit i šrouby za nový? Na O1 jsem toho dělal dost, ale O3 mám doma chvíli. Ve škodovce chtěj 2500 za silenblok a 1500 za práci. Meyle nebo Swag stojí kolm1200.+šrouby Děkuju Martin ********************************************************* Odpovím si :-) Stačí normální nářadí, torxy, gola, hever. postupoval jsem dle DP a je to. Hukot v levé zatáčce je pryč. :-) Díky všem. Editováno: 7. Srpen 2019, autor: MartinTul Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robson17 Vloženo 7. Září 2019 Sdílet Vloženo 7. Září 2019 V 23. 11. 2018 na 14:05, Martin Bednář napsal: takže silentblok převodovky... http://www.a-techparts.nl/epages/81644118.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/81644118/Products/"5q0199555ab 5q0199555r" V 23. 11. 2018 na 10:00, stokly1 napsal: Ahoj, tak podávám zprávu. Auto opraveno. Namontován díl dle tech zprávy. 5Q0199555R Auto tiché, paráda! Doufám, že to vydrží. Mimochodem demontovaný díl měl stejné číslo ale končil písmeny AB. Cena u škodovky po nějakých slevách 2650,- komplet. (jen pro info řešeno při 130000km) Dobry deň, chalani môžem len potvrdiť, rovnaký problém Škoda Octavia III r.v 10/2014 - 117000km , problém zatáčanie v ľavo - hukot,drhnutie,hluk, ako s hrnca, ktorý išiel od pravej strany (spolujazdec) rovnako akoby s nápravy (Ložisko?Homokinetický kĺb?-vonkajší?-vnútorný?)=Vymenený silentblok prevodovky 5Q0199555AB použitý originál diel Škoda, výmena v autorizovanom servise BOSH. Vybratý (vadný) silentblok už pri namahání rukou doslova plakal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 29. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2019 Ahoj, tak o víkendu jsem se na to konečně dostal. Díl od FEBI - očividně ORIGINÁL, protože měl vybroušené značení, jako kdyby tam byl znak VW. Svezení jak v novém autě, ale pod tím kabelovým svazkem... to byla práce :-))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trisy89 Vloženo 1. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2019 V 7. 9. 2019 na 13:24, robson17 napsal: Dobry deň, chalani môžem len potvrdiť, rovnaký problém Škoda Octavia III r.v 10/2014 - 117000km , problém zatáčanie v ľavo - hukot,drhnutie,hluk, ako s hrnca, ktorý išiel od pravej strany (spolujazdec) rovnako akoby s nápravy (Ložisko?Homokinetický kĺb?-vonkajší?-vnútorný?)=Vymenený silentblok prevodovky 5Q0199555AB použitý originál diel Škoda, výmena v autorizovanom servise BOSH. Vybratý (vadný) silentblok už pri namahání rukou doslova plakal. Jojo, to můžu odsouhlasit. Ten novej silent blok byl tuhej, skoro s ním rukou nešlo hnout. Ten starej jsem ohnul rukou až na železo a to jsem ani moc netlačil. Na pohled bylo vidět, že i té gumy je na tom novém více a váhově byl také těžší. Teď maximální spokojenost a konečně si užívám jízdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiktak Vloženo 20. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2019 Tak jsem dnes , taky vyměnil uložení převodovky a byl jsem s mechanikem překvapen jak byl silenblok rožvýkaný. A je po hučení super. Ale mám jiný problém drnčení od pravého kola, jako když plech drnčí o plast, všechno jsme odkryli a projeli, ale drnčení pořád kolem 2000 až 2500 tis otáček. Bouchali jsme do všeho paličkou a nic jsme nenašli, nemáte někdo zkušenosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 21. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2019 před 11 hodinami, tiktak napsal: Tak jsem dnes , taky vyměnil uložení převodovky tiktak: Můžeš prosím napsat, jaký máš přesný datum výroby vozu? Kolik stál ten silenblok? Děkuji. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiktak Vloženo 21. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2019 (editace) Mám R. V.1/2014 , silenblok stál 1200,Kč objednán dle VIN , práce 300,Kč. Stačí to takhle. Jo ve škodovce chtěli 4500,Kč. Editováno: 21. Listopad 2019, autor: tiktak 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 21. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2019 Bezva, stačí. Já mám r.v. 11/2014 a bylo mi řečeno, že mám už ten inovovaný silenblok, tak jsem si to chtěl jen ověřit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiktak Vloženo 22. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2019 Pokud ti začne hučet při zatáčení do leva tak to je uložení převodovky. Ale v servise ti budou vnucovat ložisko kola jako mě . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiktak Vloženo 12. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2019 Tak odstraněn i další zvuk, byl to kryt rozvodů. To by mě fakt nenapadlo, ale tentokrát se ve škodovce vytáhli, věděli to hned asi je to častá závada. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baconn Vloženo 12. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2019 Ahoj, rád bych se podělil o zkušenost se stejným problémem a postupem servisu. V úterý jsem byl v servisu předat auto na reklamaci. Bylo to právě kvůli projevování hluku, které bylo způsobeno zatočením vlevo. Ale ne jen kvůli jedné věci. Byl jsem i s dalšíma vadama. Třeba vrzání nápravy a cukání motoru. V úterý jsem předal auto v 6:50. Pán na příjmu do servisu mi řekl, že o vrzání ví a opravit to není problém. O ostatních závadách slyšel ode mě poprvé a nemohl tomu věřit. Zhruba kolem páté odpoledne mi volal borec ze servisu, že je auto hotové. Byl jsem udiven rychlostí a pružností (věděli o problémech a že dojedu 14 dní dopředu). Ale nedalo mi to a zeptal jsem se. Co jste dělali na autě, a co to bylo? Pán mi odpověděl, že promazali nápravu kvůli vrzání a že zbytek závad se neprojevil. No řekl jsem že s výsledkem reklamace nesouhlasím a že druhý den se dostavím a ukážu jim to. Pomohl mi odkaz od Trisy89 na konkrétní závadu, za což mu děkuji. Dal jsem dohromady podklady a vyrazil jsem do servisu. (ve stejným servisu byl můj kolega s hučením při zatočení vlevo a taky jim musel donést papír). Tomu stejnému pánovi, který přijímal auto do servisu jsem předal papíry se závadou. Zavolal si technika prodiskutovali jsme to a začal mi tvrdit, že je to z roku 2016 a nemá to se mnou nic společného to jsem nevyloučil, ale poukázal na to, že symptomy jsou stejné . Nakonec jsem se jel projet s technikem. Ukázal jsem mu jednu i druhou závadu, které se údajně podle servisu neprojevili. Na hučení mi řekl, že věděl jaký zvuk myslím, a že je to vlastně úplně normální. Tak jsem jeho tvrzení kategoricky odmítl a řekl jsem mu, že to opravdu normální není. Jeho tvrzení a moje odmítnutí jeho tvrzení se opakovalo asi čtyřikrát. Poté řekl, že napíše do škodovky a zeptá se, zda se tato závada vztahuje i na moje auto. Takže reklamace pokračuje. Jsem zvědav, jak to celé dopadne. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiktak Vloženo 13. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2019 Jen se nenech, chtějí jen prodávat nová auta, ale závady neřeší. Pokud je to při točení doleva je to stopro uložení převodovky. Taky u mě byly samé výmluvy, až sem si to vyměnil sám a to tichu je úžasný. Ta vrzající náprava, tak to tě taky odbyli , namazání je na chvilku, musí se vyměnit silentblok na rameni nápravy, ten co je pod nohama. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SEBEK Vloženo 28. leden 2020 Sdílet Vloženo 28. leden 2020 ZDRAVIM CHTEL BYCH SE ZEPTAT KDYZ TADY RESITE TO HUCENI PRI ZATOCENI DO LEVA MAM OKTAVKU 3 A KDYZ ZATOCIM NEBO JEN POHNU VOLANTEM DO LEVA PRI JIZDE TAK JE VIC SLYSET MOTOR DO PRAVA NIC TICHY TAK NEVIM JESTLI JE TO NORMALNI.DIK ZA RADU JARDA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.