Přejít na obsah

Zimní pneumatiky


Hkubes

Doporučené příspěvky

Prečo ? jazdim ich už hadam desiatu sadu od P3 a teraz P5 a poznam milion ludi co nema problem ... letne matadory na vode nedrzia to beriem ale tymto polarisom nic nebolo , dve sezony super,  tretiu uz to zacinalo byt horsie ... vzdy som vysiel tam kde som chcel a mal ...  a to jazdia bezne na 150tis eurovych autach 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Před cca týdnem jsem již před pátou  zimní sezónou po sobě nasazoval na svoji Fabii combi zimní pneu (stále stejná sada) a to Barum Polaris 5, o rozměrech 165/70 R14. Přes zimu jezdím s Fábií celkem málo ( střídám 2 auta) a tak odhaduji, že jsem na nich najel za těch 5 let cca 15.000 km, vzorek ještě má 5-6 mm. S Polariskami  jsem maximálně spokojený, dokonce komfort jízdy je na nich subjektivně lepší, než na originálních letních a z fabriky dodávaných Nexenech 185/55 R15. Předpokládám, že po zimě je přes léto dojezdím, dělám to tak vždycky a není problém, nakonec s motorem 1.0 Mpi to stejně není žádná raketa na zabití a s věkem stejně již neblbnu a jezdím spíše na spotřebu. 

 

PS: Jen takový malý dovětek o  problémech  s ventilky. Po nasazení té zimní sady mě během 2 dní stání v garáži zkolabovaly 3 ventilky a to tím způsobem, že ušel skoro veškerý vzduch a celý kovový vnitřek ventilku se separoval od gumového zevnějšku ventilku a šel lehce vytáhnout ven rukou. Nikdy jsem se s podobnou závadou nesetkal. No ještě štěstí, že se mě to nestalo za jízdy, tam kdyby to šlo naráz u všech těch 3 ventilků, tak bych si asi rozbil v autě hubu. Samozřejmě jsem je nechal (ty ventilky) okamžitě vyměnit a to i na tom posledním, zatím fungujícím kole. V servisu mě řekli, že po cca 4 letech používání se s tím občas  setkávají a měly by se raději preventivně měnit. Jo a mimochodem mě řekli, že dříve s ventilky takové potíže nebývaly. Takže, že by zase nějaké šetření u výrobců na nepravém místě, nebo se u mne sešla velká náhoda v tom, že před 5-ti lety montovali v pneuservisu, kde mi kompletně vybavovali zimní pneu  a disky, nějakou vadnou sérii ventilků? 

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Pozdravujem Vás páni, prosím o Váš názor, doporučenie. Doteraz som v zime jazdil na Goodyear UltraGrip 9. Dostal som odporúčanie na Continental WINTERCONTACT TS 870 185/60 R15 88T XL. Môj "dvorný" dodávateľ však tvrdí že Conti má "zaplatené referencie" - citujem, a nie je až tak super. Mám dilemu, nákup zimnej sady sa blíži a ...... Poradíte? Dik. Igor 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, GY UG byly vždy velmi dobré, měl jsem je na minulém autě. Teď na dvou autech teď jezdím Nokiany v podhorské oblasti bez problémů i když vlastně už několik let zima nebyla. A tvůj dvorní dodavatel si preferuje jakou značku? 😉 Není to jen o "nezávislých testech" ale i o vlastním úsudku a peněžence.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Důležité je i to, co od nich čekáš... Preferuješ vlastnosti na sněhu? Nebo mokru? Protože to je většinou jiná guma. Ta co exceluje na sněhu bude horší na mokru a naopak. Nejlepší je si najít recenzi na tyreviews do jejich srovnání a tam si můžeš zadav váhu pro každý parametr a vyplivne ti to pořadí podle tvých kriterii.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oboje sú dobré, vyber podľa osobných preferencií.
https://www.tyrereviews.com/Article/2023-Tyre-Reviews-Winter-Tyre-Test.htm
Tu si môžeš zadať, že ktoré parametre sú pre teba v hodnotení ako dôležité, podľa toho ti to potom vypľuje najlepšiu pneumatiku: https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/Results-Grid/2023-Tyre-Reviews-Winter-Tyre-Test.htm

  • Díky 1
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mne nizkoprofilove 17" odmietli opravit v 3 pneuservisoch, musel som menil pneu. nastastie mala len par tisic km, tak stacila jedna. ale mal som to seknute trosku viac

 

ak sa ti nepozdava oprava, reklamuj, pripadne sa spytaj na nazor v servise. ci to islo bez papiera/dokladu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, klasika bez dokladu. Tlak drží, jen mně to přijde takové zvláštní. Hodím na auto a uvidím. Ono to bylo seknuté ještě méně, jen odloupnuté s mini dírkou skrz. Asi to při opravě ořezali kvůli tomu modrému tmelů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...