abusklibi Vloženo 28. Duben 2015 Sdílet Vloženo 28. Duben 2015 (editace) Máte někdo na Rapidu úspěšně nasazená 15" originální litá kola z Octavie I?Myslím třeba kola Triton: 5x100 6Jx15 H2 ET38.(16" kola z Octavie mají jinou šířku)Našel jsem tu jen zmínku o plechových discích z O1. Což mě překvapuje, protože podle papírových rozměrů by to mělo sedět a připadají mi i ta stará litá kola hezčí a lepší než nové plecháče nebo neznačkové elektrony. Dají se koupit i levněji, jsou jich plné bazary...Rozměry sedí, ale protože jsem se s tím nikde nesetkal, kladu si otázku, jestli v tom není jiný problém. Napadá mě třeba:- zavazející brzdový kotouč nebo třmen vzhledem k vnitřním tvarům disků Škoda- nemožnost nasadit správné gumy (jestli třeba mohu jakékoliv pneumatiky 185/60 nasadit na disk s okrajem typu H2="dvojitý hrb proti vyzutí pneu") Octavia má samozřejmě jiný rozměr pneu (vetší profil), ale u disků nevidím problém. Editováno: 28. Duben 2015, autor: abusklibi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sinus z Arcusu Vloženo 28. Duben 2015 Sdílet Vloženo 28. Duben 2015 Já mám na zimu z O1 tyhle R15. Se správnými gumami odpovídají TP a na bazaru se dají sehnat za velmi příznivé částky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 28. Duben 2015 Sdílet Vloženo 28. Duben 2015 to má všechny parametry podle tp? ET, šířku ráfku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abusklibi Vloženo 28. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 28. Duben 2015 (editace) Jo, zrovna tyhle kola co má Sinus mají stejně rozměry jako Triton, o kterém jsem psal: 6Jx15 ET38 (roztec 5x100, dira 57mm) Editováno: 28. Duben 2015, autor: abusklibi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 28. Duben 2015 Sdílet Vloženo 28. Duben 2015 tak pak je vše ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abusklibi Vloženo 23. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 23. Květen 2015 Tak jsem nakoupil sadu starších Triton 15" z O1: http://www.skodaoriginal.cz/skoda/eshop/29-1-SKODA-Octavia-I/0/5/13441-Kolo-z-lehke-slitiny-Triton-Octavia-I Dneska jsem to zkusil nasadit. Vyšlo to, ale o fous! Kolo samozřejmě pasuje dobře, ale mám 77kW, tedy kotoučové brzdy vzadu a - co jsem před koupí kol ještě nevěděl - také větší kotouče vpředu (288mm). Na tom disku je na vnitřní straně nalepené asi 1mm tlusté závaží. Mezi závažím a brzdovým třmenem zbývají maximálně 2mm. Doufám, že to nebude dělat ostudu, třeba až se tam nalepí bordel. Závěr: Kola z O1 použít lze, ale kdo má 77 kW, měl by si ověřit, že nebude problém s vnitřním tvarem disku - není tam skoro žádná rezerva. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 23. Květen 2015 Sdílet Vloženo 23. Květen 2015 Mám 15ky z O1 na 77 kW přes zimu a bez problémů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abusklibi Vloženo 23. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 23. Květen 2015 (editace) Mám 15ky z O1 na 77 kW přes zimu a bez problémů. Zkus upřesnit, jaké disky máš. Možná by se to někomu mohlo hodit. Fakt to je tak natěsno, že věřím, že některé disky pasovat nebudou kvůli tomu třmenu... Bude záležet na vnitřním tvaru kola. Když jsem se to marně snažil zjistit před osobním vyzkoušením, mimo jiné jsem kdesi vyčetl, že i na O1 byl kotouč jen 280mm. Nadšenci tam dávali větší (288mm a 312mm), ale v obou případech už museli použít třmen a těhlici z Octavie RS a v tom případě už nemohli 15" kola použít. U Rapida to naštěstí těsně vyšlo. Editováno: 23. Květen 2015, autor: abusklibi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 23. Květen 2015 Sdílet Vloženo 23. Květen 2015 (editace) Bohužel přesně nevím jejich název, ale jsou z O1 (měly by mít stejné parametry jako Triton). A je fakt, že od vnitřního závaží tam není zrovna velká mezera, ale ani mi to nepřijde zas tak moc kritické. Editováno: 23. Květen 2015, autor: slapnahrabe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 24. Květen 2015 Sdílet Vloženo 24. Květen 2015 Mam 77kw a na zimu mam 15" plechace, na fabii rs sem mel 15" elektrony z golfa na zimu a vpohode. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abusklibi Vloženo 9. Říjen 2015 Autor Sdílet Vloženo 9. Říjen 2015 (editace) Není to nic překvapivého, ale abych téma uzavřel... Kola Triton 15" z Octavie I jsou na Rapidu 1,2 TSI 77 kW (= přední brzdové kotouče 288mm), moje obavy byly zbytečné. Vypadá to, myslím, docela slušně (proti plecháčům nebo hodně levným neznačkovým elektronům). Tak se jen divím, proč jsem to ještě za celou loňskou zimu na ulici neviděl? Z toho plynula moje nejistota... Editováno: 9. Říjen 2015, autor: abusklibi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petus Vloženo 15. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2015 Hod foto na aute jak to vypada. Myslim,ze to bude fajn Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abusklibi Vloženo 15. Říjen 2015 Autor Sdílet Vloženo 15. Říjen 2015 No, teď je auto od blata a je nefotitelně zaparkované, ale on tady už někdo měl ta kola vyfocená na spacebacku (akorát 63kW, takže vzadu bubny):http://forum.skodahome.cz/uploads/monthly_12_2014/post-63075-1418116406,1201.jpg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abusklibi Vloženo 15. Říjen 2015 Autor Sdílet Vloženo 15. Říjen 2015 (editace) Na liftbacku se mi to líbí víc (a také když vzadu prosvítá aspoň ten malý kotouč, tak je to o dost lepší, než ten šedý buben). Editováno: 15. Říjen 2015, autor: abusklibi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petus Vloženo 15. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2015 Prave me zajima jak to vypada na liftu. Az bude moznost fota tak ho sem urcite hod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abusklibi Vloženo 16. Říjen 2015 Autor Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 (editace) Nebyly podminky pro foceni ani fotak, tak jen z mobilu... Editováno: 16. Říjen 2015, autor: abusklibi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petus Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 (editace) Paráda. Vypadá to velmi dobře. Ještě by to chtělo dát nové znaky. Editováno: 16. Říjen 2015, autor: Petus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motaaa Vloženo 17. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 Ten přední kotouč je větší jak pomalu to kolo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 17. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 Nelíbí se mi to, tento typ se mi nelíbil ani na O1, ale je fakt že je to hezčí než plecháč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abusklibi Vloženo 17. Říjen 2015 Autor Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 Ten přední kotouč je větší jak pomalu to kolo Joo, z toho jsem prave mel obavy.:-) Nevim jestli u jinych kol je uvnitr vic mista, minimalne plechac bude asi prostornejsi. Mezi trmenem a tenkym zavazim jsou tak 2mm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 17. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 Vsechny kola maj vevnitr prakticky stejne musta mezi brzdicem a stenou rafku. Krome specialnuch ko treba na rally ty jse vevnitr vic vybrany kvuli brzdam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motaaa Vloženo 17. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 já tam dost místa na 17" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petus Vloženo 17. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 Ja uz bych v zime na plechach jezdit nechtel. Na trhu je spousta origo alu 5x100 z Fabie 1,2 a O1 ktery na rapida pasujou a vyjdou skoro stejne jako koupit nove plechace s poklicema. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 19. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2015 A jedny také na 1,2TSI / 63kW ve výbavě Active, barva Zelená Artic, která již dnes není v nabídce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effective Vloženo 19. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2015 Ja uz bych v zime na plechach jezdit nechtel. Na trhu je spousta origo alu 5x100 z Fabie 1,2 a O1 ktery na rapida pasujou a vyjdou skoro stejne jako koupit nove plechace s poklicema. No jo, ale já třeba jezdím na plecháčích z jiných důvodů. Plecháč + kryt kola daleko lépe kryje před vodou, sněhem, solí... což mi připadá jako velká výhoda. A ono v zimě si stejně na nějakou krásu moc hrát nejde takže za mne pořád vede plechový kolo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.