Přejít na obsah

Kontrolka mazání (olejnička)


Weitr

Doporučené příspěvky

Ahoj mám Fabku 1.9Tdi 77kw rv.09 a asi před měsícem se mi rozsvítila olejnička:( Oleje v motoru podle měrky mám správně na rysce mezi minimem a maximem to mám zhruba uprostřed.

Vyměnil jsem senzor stavu oleje,ale olejnička stále svítí :( Někdo mi poradil, že to muže být čidlo kapoty co je přímo v zámku je to možné?

Díky za každou radu když na to nepřijdu sám hodím když tak auto eletrikáři.

PS: Servisní prohlídku už mám smázlou.

post-50067-0-71528500-1338231549_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jak se to zobrazuje na maxidotu, ale samozřejmě je možnost indikace i nízkého stavu oleje, pokud je longlife, chce to číst manuál (ale kdo ho kdy čte, že?).

Ten spínač kapoty to může být. Je to tak udělané. Otevřením kapoty se rozumí kontrola a doplnění. Pokud spínač nefunguje, ŘJ tak neví, žes něco pro to udělal.

Zase naopak, pokud funguje, kapotu otevřeš, ale olej nedoplníš, ŘJ si sice myslí, žes olej doplnil, ale po 100 km zjistí, že ne, rsp. ona to asi ví hned, ale až po 100 kontrolku rozsvítí znova.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Wojnar : dávám Castrol 5W-40 , spínač kapoty nijak doma nezkontroluji :( Vyzuálně vypadá v pořádku.Asi hodím auto v týdnu do servisu a dám vědet až budu chytřejší.

libero1071

Vyměnil jsem olej , vzduchový+kabinový+olejový + palivový fitr a ten senzor jestli myslíš jiný servis tak ne.Jen mi v servise za krabičku cigár smazali servisní prohlídku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zdravicko,mam dotaz,uz jsem nestastny. Fabia II 1.2 htp 51kw r.v.2008. Po nastartovani zustane asi 4x blikne zluta olejnicka. V servise si uz nevi rady. Diagnostika v poradku.. Nikde nic. Nove cidlo tlaku oleje. A stale blika. Nejhorší je,ze jednou blika,po druhé zase ne. Chlap ze servisu uz nevi...nesetkali jste se s tim? Pripada mi,ze olejnicka blika,kdyz nastartují po delsi dobe. Cca pul hodiny od jízdy. Pak kdyz vypnu motor a hned nastartuji,uz neblika. Prosim o rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...