Přejít na obsah

Nefunkční tempomat


marfan

Doporučené příspěvky

Zdravím, dnes som bol zo sestrinou fabiou na výmene oleja a počas cesty som zistil, že jej nefunguje tempomat. Keď som prišiel domov, tak som to napojil na VCDS a vypisuje to nasledovnú chybu:

 

17977 - spinac regulace rychlosti jizdy (E45): neverohodny signal 
            P1569 - 000 -  -
             info o závadě:
                    Stav závad: 01110000
                    Priorita závad: 1
                    Frekvence závad: 0
                    Počítadlo resetů: 0
                    Kilometry: 0 km
 
Vedeli by ste povedať, kde by mohla byť závada ?? Podľa názvu chyby a podľa toho čo som sa dočítal v sekcii Octavia, tak niekedy blbne spínaš na ON/OFF páčke. Už sa niekomu takéto niečo stalo a ako to vyriešil ?
 
Prijmem každú radu.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stalo se mi to samé po servisu v autorizovaném servise. Zavezl jsem jim to zpět s tím, že jistě fungoval před servisním zásahem. Ověřovali jen, zda-li tam byl od výroby nebo dodatečně montovaný. Poté ho "jen" aktivovali, za 5 minut jsem odjížděl s funkčním tempomatem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to idem hneď skúsiť to sa mi ale nezdá. Ale skúsim a dám vedieť.

 

EDIT: zistil som, že pravdepodobne bude vadný spínač ON/OFF na tej páčke. Pretože vo VCDS v RJ Motora, merane hodnoty blok 66 vo štvrtom políčku zobrazuje aktivitu tlačidiel tempomatu a tlačidlo SET, RES reagujú bez problémov akurát ten spínač ON/OFF nereaguje.

Editováno: , autor: marfan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě dodatečně montovány tempomat vypadl když jsem byl na chipu. Po odjezdu od nalevačů jsem zjistil, že nejde, tak hned volám, a oni že je to možné a pravďěpodobné jejich zásahem. Ale že to neumí dat zpátky, ať si to někam zajedu nakódovat, že mi to proplatí, že částka se pohybuje za tento úkon okolo 400,_ a tak se taky stalo. Byly si toho moc dobře vědomí :-(

Editováno: , autor: dick
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdravím Vás. Hledal jsem v tématech a nenašel jsem, krom témat o dodělávaných tempomatech.

 

Měl bych dotaz k origo (továrně montováno) páčce Tempomatu. Nereaguje na zapnutí ON a vůbec nezaznamenává aktuální rychlost pro držení dané chtěné rychlosti. Nemám v palubce žádnou ikonu aktivace.

Borci ve škodovce tvrdí, že je VAG ok a že nejspíš samotná páčka je K.O. Což se mi nezdá. Prej i koukali na konektor a měřili, zda informace prochází a prej ne. Jenže já si vysvětluji, kdyby páčka byla K.O., nedávám blinkr, nedávám dálkové apod. Jak se může poškodit tato funkce na páčce.... Furt si říkám, že je to v tom VAGu. Už jednou mi borci ve škodovce tvrdili, že auto nejde počeštit. Nu blbost. Stačilo ve VAGu nastavit 8-bit adresu a maxidot byl hned v češtině. (to jsem odbočil). Mě se jedná o to, zda někdo neměl něco podobného s origo tempomatem. Třeba vážně ve VAGu stačí něco omrknout, něco zcela konkrétního nebo přehrát soft apod. Googlil jsem, ale nic jsem nenašel. Páčka a práce je cca 2-3tis. Což se mi nechce :). Nesetkal se s tím někdo? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tento typ odpovede ti povedia všade, pretože je to pre nich dobrý biznis.

 

Ja som hu mal rozobratú a elektronika tam nieje žiadna, ktorá by sa tam pokazila. Je tam plošný spoj s vodivými ploškami, ktoré keď sa v správnej kombinácii spoja tak sa v RJ aktivuje tempomat (posuvný spínač ON/OFF hore na páčke). Mojej sestre z ničoho nič prestala fungovať tiež páčka. S tým, že akonáhle dám do pozície ON tak vypíše chybu. (nepamätám už akú presne). Pozeral som v meraných hodnotách či reagujú spínače a RES, SET tlačidlá reagovali Ok ale ON/OFF hodnota stále je na hodnote 1. 

 

Podľa mňa tam bude nejaká blbosť kvôli, ktorej to nejde. Neexistuje aby tak jednoduché ovládanie Tempomatu len tak z ničoho nič prestalo ísť. A po výmene páčky za novú to išlo. Mám také tušenie či nieje niekde nalomený kábel v tej páčke alebo sa zmenil odpor, pri ktorom RJ vyhodnotí zapnutie a vypnutie spínača alebo neviem čo už.  

 

 

Ak by dakto vedel v čom je problém rád uvítam odpoveď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Přes svátky byl čas a tak jsem páčky vyměnil a tempomat už funguje. Takže byl opravdu problém v páčce tempomatu, starou jsem ještě nerozebral abych se podíval kde by mohl být zakopaný pes.

 

Jinak páčky jsem koupil na aukru https://aukro.cz/tempomat-skoda-fabia-2-vw-tp-6917942321 jen jsem musel trošku upravit uchycení kroužku.

Editováno: , autor: Martinak34
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...